22 de juny del 2010

Proposta didàctica de La maledicció del Graal càtar, de Joan Pla


Ja tenim ací la proposta didàctica del darrer guanyador del Premi Enric Valor, La maledicció del Graal càtar, de Joan Pla.

La història transcorre en terres valencianes i a Carcassona, en terres occitanes, per endinsar-se en els temps de l'heretgia càtar.
La protagonista, Maria, no se sent còmoda a casa. Hi ha els típics conflictes familiars amb els pares i un germà drogoaddicte. Davant la por que pren al seu germà, fuig a Carcassona on viu Charles, un jove a qui va conéixer en un viatge d'intercanvi estudiantil. Però amb ella s'enduu una estranya medalla que conté una maragda. Només quan la llueix en un dels actes culturals que es fan a l'estiu a Carcassona, M. Brouart la reconeixerà i començarà una llarga i trepidant història per aconseguir el 'graal càtar', sobre el qual pesa una greu maledicció que s'anirà complint sense excepcions.

Joan Pla (Artana, 1942), actualment resideix a Borriana des de fa molts anys. Va cursar uns anys d'Econòmiques i Magisteri i ha exercit com a professor fins a la seua jubilació. Com a escriptor va començar a publicar l'any 1980, després que guanyà el Premi Malva-rosa de València i l'any 1981 quedà finalista dels Premis Ciutat de València amb Mor una vida, es trenca un amor. Des d'aleshores ha emprés una llarga i prolífica cursa literària amb més de cinquanta títols publicats.

En Edicions del Bullent, ha publicat: L'ordinador màgic, El poble que recuperà la lluna, L'Omicrom, El secret de Hassan, el morisc, Tots els noms d'Eva, Un cadàver amanit amb xampany, i El crim del mas maleït.

Ha guanyat diversos premis literaris, com el de Bancaixa, Vicent Silvestre, el de la crítica de l'IIFV, Vila de l'Eliana, Ciutat de Vila-real, Torrent i de Borriana.

Polsa ací per descarregar-te la proposta didàctica.

Polsa ací per llegir el primer capítol del llibre.

2 comentaris:

  1. Sóc un seguidor de Joan Pla i, com en llibres anteriors, estic convençut que aquest relat valdrà la pena. Per cert, de qui és la proposta didàctica?

    ResponElimina
  2. Hola Faust,
    La proposta didàctica és de Sara Casanoves, mestra de secundària.
    Esperem que t'agrade el llibre!

    ResponElimina