28 de gener del 2010

Escolteu el conte "On són els arbres?" en el Dia de l'Arbre





El dia 13 de desembre al programa de Ràdio 9 "El jardí de les delícies", d'Amàlia Garrigós, emeteren aquesta magnífica dramatització del conte On són els arbres?, de Josep Chapa i Matilde Portalés, editat a la col·lecció Cavallet de Mar d'Edicions del Bullent.
 
La dramatització està feta per Reis Juan i Herminio Lozano. Dos grans artistes del so i de la veu!
 

 
A més del conte, també hem publicat unes enganxines de vinil per posar a la paret i ambientar l'habitació o la classe amb el conte que hem llegit. Es poden posar i treure, van preretallades i van presentades en dues làmines de tamany de 42 x 30 cm.

26 de gener del 2010

Sopar literari de la Brúixola al voltant del llibre "Un país al desert"



A la ciutat de València, al barri de Russafa,  l'Associació cultural "La Brúixola" es reuneix periòdicament per fer un sopar i parlar de llibres i de literatura, fan una revista i, en definitiva, mantenen un cert caliu cultural al coret de la ciutat.

Rafael Sena n'és un dels membres més actius i, probablement, una de les persones que més coneix la capital valenciana carrer a carrer (i això és literal).

Aquest divendres fan un nou sopar al voltant del llibre Un país al desert. Per entendre el conflicte sahrauí, de Francisco Collado.

També presentaran el número 27 de la revista Brúxola.

Està assegurat el bon menjar i la bona conversa.


A VALÈNCIA:

Data: Divendres, 29 de gener de 2010

Hora: 21:30 hores

Lloc: Restaurant Etxebe (Duc de Calabria, 15 - València). Aquest restaurant és tancat aquesta nit per al que no siga aquest acte.

L'autor del llibre, Francisco Collado hi està convidat.

I pot assistir-hi tot aquell que vulga, prèvia reserva al correu electrònic de la Brúixola bruixola@ono.com


Un país al desert:
Zag, un xiquet sahrauí, és acollit per la família de Miquel per passar un parell de mesos a sa casa. Durant eixe temps Zag es troba un món amb un paisatge i uns costums completament diferents a la seua vida al desert. Però seran principalment Miquel i els seus amics, qui descobriran la realitat sobre el poble sahrauí: un poble dividit, part del qual està sotmès a una terrible invasió militar i part arraconat a la hammada, la zona més àrida del desert, on sobreviuen en camps de refugiats gràcies a una minsa ajuda internacional. Veuran també com han anat passant els anys i la situació dels sahrauís s’ha fet cada vegada més desesperant a causa de la hipocresia que alguns anomenen diplomàcia.

Francisco Collado Cerveró va estudiar Història però treballa com a bibliotecari des de fa un fum d’anys. Ha publicat un llibre sobre la història del moviment okupa a la ciutat de València. Un dels motius per presentar aquesta nova publicació és donar visibilitat i alertar els més joves de la nostra societat de les injustícies envers un poble oblidat i castigat com el sahrauí.

25 de gener del 2010

Shaudin Melgar un poc més a prop



Físicament, estem a molts quilòmetres de distància però a la xarxa som a un sol clic.

La Universitat de Glendon li ha proporcionat una web a Shaudin Melgar, autora de "Més enllà del somni".

I des d'ací no podem fer altra cosa que convidar-vos a visitar-la i deixar-li algun comentari al seu blog.

Enllaç a la web

Enllaç al blog

20 de gener del 2010

El secret de Caterina Cremec, al Club Lector del Voluntariat pel Valencià



El Voluntariat pel Valencià realitza activitats lúdiques i culturals per als voluntaris i aprenents. Una d'aquestes activitats és l'anomenat Club Lector, on es convida les parelles lingüístiques a llegir un llibre en valencià per tal de comentar-lo posteriorment tots plegats amb el seu autor.

El llibre proposat per a la propera trobada és El secret de Caterina Cremec, de Lourdes Boïgues.

L'encontre amb l'autora serà el divendres dia 28 de maig de 2010 a les 19:00 hores, a Ca Revolta (c/Santa Teresa, 10, Barri del Carme de València)

El llibre:
Caterina Cremec arriba a València des d’una llunyana regió de Romania. Arrossega amb ella un secret que no li permet ser feliç. Ha viscut sempre a l’ombra dels seus protectors: l’avi Ivan i el seu servent Dukhan. Ara vol aprofitar la nova residència per començar una vida diferent, ser ama del seu destí, ser autosuficient. Tanmateix hi ha massa assumptes pendents en el seu passat i la seva naturalesa com a vampiressa no li posa fàcil la normalitat.


Finalista 13é Premi Protagonista Jove

27é Premi Enric Valor de narrativa juvenil
 
En parlen del llibre:
 
Ressenya Lletres valencianes
 
Bibliotecajoanoro
 
Col·legi Maria Auxiliadora
 
Blog de Lourdes Boïgues
 
A la web de la Sendra Marco distribució d'edicions pots demanar que et duguen el llibre a una llibreria valenciana propera o comprar-lo amb targeta, prem ací.

19 de gener del 2010

17 de gener del 2010

A Ontinyent, conferència - presentació del llibre Els valencians d'Algèria


Basada en el llibre d'Àngela Rosa Menages i Joan Lluís Monjo Els valencians d'Algèria (1830-1962). Memòria i patrimoni d'una societat emigrada,



A ONTINYENT:


Data: Divendres, 29 de gener de 2010


Hora: 19:30 hores


Lloc: Casa de cultura - Palau dels Barons de Santa Bàrbara (c/ Maians, 26)
Enllaç de Google maps al final de tot



L'acte comptarà amb la presència dels autors, de Marie-Reine Vila Molina (representant de l'IEVA, nascuda a l'Alger) i Inmaculada Martí Bernabeu (regidora de Cultura d'Ontinyent) .

Els valencians d'Algèria (1830-1962). Memòria i patrimoni d'una comunitat emigrada és un estudi sobre la presència valenciana dins de l'excolònia francesa d'Algèria. Així mateix reivindica el patrimoni cultural que la comunitat que emigrà a aquell país ha aportat al poble valencià. Està basat principalment en entrevistes realitzades a persones que d'una manera o d'altra han conegut aquella realitat. Tracta, per una banda, les característiques de l'emigració valenciana, vistes a través dels ulls dels seus protagonistes: Per què emigraren? Com s'hi adaptaren? Amb qui convisqueren? En què treballaren? Com passaven el seu temps lliure? S'observarà de seguida que molts dels elements que s'exposen en aquest estudi es repeteixen en altres comunitats d'emigrants; com ocorre ara i ací, entre nosaltres.

Aquesta obra ha guanyat el Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular.


Àngela Rosa Menages Menages (Hussein-Dey (Alger), 1957). És llicenciada en Filologia Romànica i en Filologia Catalana i acabà els cursos de Doctorat a la Universitat d'Alacant (1995). Treballa a l'IES la Malladeta de la Vila Joiosa com a professora de valencià



Joan Lluís Monjo Mascaró (Tàrbena (Marina Baixa), 1968) és llicenciat en Filologia Clàssica, Filologia Catalana i Filologia Occitana. Actualment exerceix de professor d'ensenyament secundari a l'IES Mutxamel. S'ha dedicat a la investigació de la cultura popular, la dialectologia catalana i la història moderna i, a més de diversos articles editats en revistes especialitzades, és coautor de tres llibres. Forma part del grup de recerca de la cultura popular «Grup Alacant» i de l'equip redactor de la Revista Valenciana de Folklore.


Mostra un mapa més gran

15 de gener del 2010

El secret de Caterina Cremec, reedició

Ja tenim ací la segona edició del llibre El secret de Caterina Cremec, de Lourdes Boïgues.

Caterina Cremec arriba a València des d’una llunyana regió de Romania. Arrossega amb ella un secret que no li permet ser feliç. Ha viscut sempre a l’ombra dels seus protectors: l’avi Ivan i el seu servent Dukhan. Ara vol aprofitar la nova residència per començar una vida diferent, ser ama del seu destí, ser autosuficient. Tanmateix hi ha massa assumptes pendents en el seu passat i la seva naturalesa com a vampiressa no li posa fàcil la normalitat.



Aquest llibre va guanyar el Premi Enric Valor de Literatura Juvenil.

Tambés sigué escollit pel CCLIJ, amb altres tres títols, per al Premi Protagonista Jove.

I, el més important de tot, està agradant molt als lectors.

Ací teniu un enllaç al blog de Lourdes Boïgues, l'autora.

Ací un enllaç a la fitxa del llibre

Ací el primer capítol del llibre, per fer-ne un tast

Ací, la proposta didàctica del llibre, elaborada per Pilar Puchades.

13 de gener del 2010

10 anys de la mort d'Enric Valor



... I visqueren molts anys de plena felicitat, com es pertany a persones de bons sentiments.

(Enric Valor, Història d'un mig pollastre, Edicions del Bullent)


Un final feliç de Rondalla per a recordar al mestre Enric Valor.

Avui en llegirem alguna sencera, a l'atzar, en honor seu.


12 de gener del 2010

La XXa edició del Premi Carmesina de Narrativa infantil ha estat convocada



Ací teniu les bases del premi:

Bases del XXé Premi Carmesina de narrativa infantil de 2010


La Mancomunitat de Municipis de la Safor convoca el XX PREMI CARMESINA DE NARRATIVA INFANTIL 2010, d'acord amb les bases següents:

1. Les obres que es presentaran al premi seran originals i inèdites, redactades en valencià, i tindran una extensió entre 20 i 40 fulls DIN A-4, mecanografiats a doble espai i per una sola cara.

2. S'estableix un únic premi de 2.500 € per a la narració guanyadora amb el compromís d'editar-la en el termini d'un any des del lliurament del premi. L'edició de l'obra, la realitzarà Edicions del Bullent dins de la col•lecció "El Gat en la Lluna".

3. L'import del premi caldrà entendre'l com a pagament dels drets d'autor de la primera edició, previsiblement de 2.000 exemplars. La dotació econòmica del premi estarà subjecta a les retencions fiscals corresponents.

4. El tema de les obres és totalment lliure i aniran adreçades a lectors entre 8 i 11 anys, i els textos d'aquestes s'adequaran a aquest tipus de lector: edat, interessos, competència lectora, etc.

5. Els originals, mecanografiats i sense signar, hauran de presentar-se per quintuplicat en un o en diversos sobres tancats, a la portada del qual figurarà el títol de l'obra i la referència XX PREMI CARMESINA DE NARRATIVA INFANTIL 2010.

Dins d'aquest sobre, n'hi haurà un altre on constaran les dades de l'autor (nom i cognoms, adreça i telèfon) i romandrà tancat.

6. Les obres hauran de presentar-se a les dependències de la Mancomunitat de Municipis de la Safor (av. República Argenti­na, 28, 46702 Gandia) fins al dia 1 d’abril de 2010. S'admetran els originals que hi arriben per correu, sempre que la data d'expedició estiga dins del termini de recepció.

7. Un mateix autor no podrà presentar més de 2 obres aspirants al premi. No es valoraran les obres premiades en altres concursos.

8. El jurat estarà format Santiago Forné, Núria Sendra, Mario Viché, Pilar Calatayud i Manel Alonso.

9. El jurat serà presidit pel President de la Mancomunitat o persona en qui delegue, actuant com a secretària del jurat Vicenta Palanca i com a membre de l'organització Pep Moscardó, o persones que designe la Mancomunitat. Aquestes persones tindran veu però no vot en les decisions del jurat.

10. La decisió del jurat serà inapel•lable i el premi podrà ser declarat desert; en cap cas, el premi podrà ser frac­cionat. Així mateix, el jurat està facultat per a resol­dre tota qüestió de la seua competència que no haja quedat establida de forma explícita en aquestes bases.

11. La Mancomunitat de Municipis de la Safor, si el jurat ho demana, podria editar, amb el consentiment de l'autor, qualsevol de les obres presenta­des i no premiades.

Així mateix, Edicions del Bullent tindrà opció preferent per adquirir, si és el cas, els drets de publicació de les obres que, presentades a concurs, recomane especialment el jurat.

12. El premi s’atorgarà el divendres 7 de maig de 2010 en un acte que tindrà lloc en un municipi d’aquesta Mancomunitat, que s’anunciarà oportunament.

13. L'organització retornarà una còpia de les obres no premiades una vegada fet públic el veredicte del premi.

14. La Comissió de Govern de la Mancomunitat de Municipis de la Safor es reserva el dret de les interpretacions d'aquestes bases, així com els canvis que hi pugen haver.

15. El fet de presentar els treballs en el XX PREMI CARMESINA DE NARRATIVA INFANTIL 2010, comporta la conformitat dels autors amb aquestes bases i de les obligacions que se'n deriven.

9 de gener del 2010

Lliurament dels Premis Enric Valor a Picanya TV

El departament de comunicació de l'ajuntament de Picanya ens comunica que ja està disponible a Picanya TV la notícia del lliurament dels premis Enric Valor del dia 19 de desembre.

http://www.picanya.org/picanyatv/cu2009017/cu2009017.html

7 de gener del 2010

Ombres en el riu, llibre digital



Edicions del Bullent ens hem afegit al projecte Enclave i hem digitalitzat 14 dels nostres llibres.

De moment, no sabem perquè, només n'apareixen tres i la novel·la Ombres en el riu, de Joaquim Espinós, n'és un.

Un enllaç a la fitxa del llibre digital a la BNE Aquí

Un enllaç a la fitxa del llibre físic, a la web d'Edicions del Bullent, Aquí 

Un enllaç a la fitxa del distribuidor del llibre digital, Aquí

Sinopsi:

Als seus pocs anys, la Núria comença a mirar-se el món amb ulls diferents; les coses ja no són tan fàcils com abans. Hi ha moltes coses, massa, que no entén. El seu avi cada vegada està més trist i més malalt, enyora els fills, que són a la guerra, i enyora els anys passats. De les mirades creuades de l'avi i la néta naix un món delicadament nostàlgic, ple d'insinuacions i de misteri. Amb un llenguatge sàviament poètic, Ombres en el riu ens convida a capbussar-nos en les aigües no sempre clares de la vida i ens arrossega a un viatge interior inoblidable.

4 de gener del 2010

Bèsties lectores



Que un grup de llibreries independents s'uneixen per a fer un blog de literatura infantil i juvenil és molt més que lloable, sabedors com som de que la feina que tenen dia a dia és titànica.

A més, han tingut un temps i un espai per al llibre "On són els arbres?", de Josep Chapa i Matilde Portalés i això ens ompli de satisfacció (enllaç a l'apunt.)

Per tot això dediquem aquest apunt a recomanar-vos que les seguiu de prop, que paga la pena. Aquí podeu trobar el seu blog http://lesbestieslectores.blogspot.com/.

Així es defineixen: "Les bèsties lectores sóm un grup de llibreters i llibreteres que ens definim com a cuques, espiadimonis, dracs, micos, eruges, girafes i algun monstre que viu a la capital de l'imperi adictes a la lectura i als llibres."

Aquestes són les llibreries:

  • Alexandria Llibres - Sant Cugat
  • Aqualata - Igualada
  • Bada Llibres - Cardedeu
  • Carrer Major - Santa Coloma de Gramanet
  • El Set-Ciències - Arenys de Mar
  • El Tramvia de Mataró - Mataró
  • Els Quatre Gats - Sant Celoni
  • Galatea Llibres - Cambrils
  • Galatea Llibres - Reus
  • L'Illa Llibreria - Mollet del Vallés
  • L'Odissea Llibres i Música - Vilafranca del Penedés
  • La Capona - Tarragona
  • La Gralla - Granollers
  • La Mulassa - Vilanova i la Geltrú
  • La Plana - Sant Boi de Llobregat  
  • Llibreria El CuCut - Torroella de Montgrí
  • Llibreria New Josmar - El Vendrell
  • Llibreria Índex - Vilassar de Mar
  • Racó del Llibre - Rubí
  • Racó del Llibre Jove - Rubí
 Endavant, criatures màgiques!