31 de maig del 2010

Presentació a Torreblanca, fotos

La presentació del llibre Mengem i Cantem. Cobles amb motivacions agrícoles i gastronòmiques a Torreblanca va ser un autèntic plaer per a tots els assistents. L'hospitalitat d'Aureli Puig i de Rosa Vilaplana es mereix totes les lloances possibles, vegeu-ne algunes imatges:

 Àlvar Monferrer, Aureli Puig i Núria Sendra

Des de darrere

Rosa Vilaplana i Vicent Obiol interpretaren unes cobles

Després, les signatures.

27 de maig del 2010

TERTÚLIA: "EL SÀHARA, UN PAÍS AL DESERT", Per a entendre el conflicte saharauí


_A VALÈNCIA

Dia: Dimarts, 1 de juny de 2010
Hora: 19:30 hores
Lloc: Llibreria Primado(Primat Reig 102, València)

A carrec de: Francisco Collado, autor del llibre, Joan Badenes, psicòleg, amic del poble sahrauí i Mohamed El Mamun Ahmed, delegat sahrauí en la C.V.

Un país al desert. Per entendre el conflicte sahrauí
Zag, un xiquet sahrauí, és acollit per la família de Miquel per passar un parell de mesos a sa casa. Durant eixe temps Zag es troba un món amb un paisatge i uns costums completament diferents a la seua vida al desert. Però seran principalment Miquel i els seus amics, qui descobriran la realitat sobre el poble sahrauí: un poble dividit, part del qual està sotmès a una terrible invasió militar i part arraconat a la hammada, la zona més àrida del desert, on sobreviuen en camps de refugiats gràcies a una minsa ajuda internacional. Veuran també com han anat passant els anys i la situació dels sahrauís s’ha fet cada vegada més desesperant a causa de la hipocresia que alguns anomenen diplomàcia.

Francisco Collado Cerveró va estudiar Història però treballa com a bibliotecari des de fa un fum d’anys. Ha publicat un llibre sobre la història del moviment okupa a la ciutat de València. Un dels motius per presentar aquesta nova publicació és donar visibilitat i alertar els més joves de la nostra societat de les injustícies envers un poble oblidat i castigat com el sahrauí.

25 de maig del 2010

"Mengem i cantem". A Torreblanca.


Mengem i cantem. Cobles amb motivacions agrícoles i gastrònomiques, d'Aureli Puig


A TORREBLANCA:

Data: Dissabte, 29 de maig de 2010
Lloc: Mas del Molló de Torreblanca
Hora: 18:30 hores

Amb la presència de l'autor i a càrrec d'Àlvar Monferrer.

Amb actuació de Rosa Vilaplanda i Vicent Obiol.

En acabat, s'oferirà una xocolatada als assistents i hi haurà la possibilitat de visitar les col·leccions privades d'Aureli Puig.


Mengem i cantem. Cobles amb motivacions agrícoles i gastronòmiques, d'Aureli Puig
11é Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular
El nostre poble ha cantat –i canta– per a totes les situacions vitals i, especialment, aquelles que li són més properes, més quotidianes. Per això, aquest llibre fa un repàs cantat per la més genuïna dieta mediterrània. És, per tant, un fidel reflex del que som. Mengem i cantem. Cobles amb motivacions agrícoles i gastronòmiques arreplega un miler de cobles, moltes arreplegades directament d'informants i, per tant, inèdites. L’origen d’aquestes cobles prové de tot el territori lingüístic. És un homenatge als llauradors i ramaders que, amb el seu esforç, contribueixen a la nostra manutenció i que, tanmateix, són tan poc valorats. A través de les explicacions amenes i divertides de l’autor, descobrim l’alegria, la ironia i la saviesa popular del nostre poble present a les cobles.

Aureli Puig i Escoí (les Coves de Vinromà, 1937) de petit, amb la família, marxaren com a refugiats de guerra al poble de Terrateig. En acabar-se la contesa, retornaren a la població de Torreblanca. Als cinquanta anys va decidir emigrar de l'urbs i muntar una granja de conills, fins que es va jubilar i va reprendre amb més força les seues inquietuds de lletraferit cultural. Es considera un valencià del Maestrat i, en l'aspecte social, diu que s'estima les coses senzilles: “la tranquil•litat i la ruralia, relacionar-me amb el poble senzill i anònim que ha viscut amb dificultats, que si se'ls sap escoltar són una font inesgotable de saviesa tradicional”. Ha publicat els llibres Cobles i costums (2000); Les guerres carlines (2000); Diccionari de la indumentària (2002); Cobles, cançons i costums al nord del País Valencià (2006), Les guerres carlistes al nord valencià: cançoner (2008).

A continuació posem, com a mostra, un video d'un moment de la presentació d'aquest mateix llibre que es va fer a la Fira del llibre de València.

24 de maig del 2010

El secret de Caterina Cremec al Club Lector del Voluntariat pel Valencià


Aquest divendres el Voluntariat pel Valencià ha organitzat una tertúlia al voltant del llibre El secret de Caterina Cremec de Lourdes Boïgues. Serà a Ca Revolta (c/ Santa Teresa, 10) a les 19:00 hores.

Parlarem amb els aprenents, els voluntaris i l'autora, Lourdes Boïgues, sobre el llibre i li formularem qualsevol consulta que vulguem fer-li. Així acomplirem un doble objectiu: propiciar un espai de trobada de les parelles lingüístiques per tal que puguen compartir les seues experiències i aprendre el valencià d'una manera lúdica.


Quan acabe la tertúlia, el Voluntariat pel Valencià, amb la col·laboració d'Edicions del Bullent, us obsequiarem amb un llibre i farem una picadeta.

Cal que confirmeu la vostra assistència a l'activitat mitjançant el correu info@voluntariatpelvalencia.org o el telèfon 963 407 060.

Per a dinamitzar l'activitat, prepareu-vos dos o tres preguntes per a fer-li a l'autora. Podeu contactar abans amb nosaltres i consultar-nos qualsevol cosa.

Per a aquesta activitat, el Voluntariat pel Valencià ha comptat amb la col·laboració de Ca Revolta.

Fes un tast del llibre al següent enllaç: http://www.bullent.net/images/(40)CaterinaCremec11.pdf

21 de maig del 2010

Pep Castellano recomana "El rap de la gallina Carolina"

L'Associació d'Editors del País Valencià ens ha fet arribar els vídeos de promoció exterior d'autors i llibres valencians, dins la campanya de Valencian Books.


Ara és el torn de Pep Castellano, que ens convida a llegir El rap de la gallina Carolina, il·lustrat per Canto Nieto.


Pep Castellano: 'El rap de la gallina Carolina' from AEPV on Vimeo.

19 de maig del 2010

Fons de pantalla de Joan Petit



Dani Cruz ens ha enviat un fons de pantalla del llibre "Joan Petit". A la fitxa del llibre penjarem un arxiu comprimit amb els  per a diversos formats de pantalla.

Ací us posem el de 800 x 600 pixels

18 de maig del 2010

Josep Chapa ens convida a llegir "On són els arbres?"

L'Associació d'Editors del País Valencià ens ha fet arribar els videos de promoció exterior d'autors i llibres valencians, dins la campanya de "Valencian Books".

En aquest cas, és Josep Chapa el que ens convida a llegir "On són els arbres?"


Josep Chapa: 'On són els arbres? from AEPV on Vimeo.
L'autor presenta el seu conte infantil 'On són els arbres?, il·lustrat per Matilde Portalés i publicat per Edicions del Bullent

13 de maig del 2010

"El bes de l'aigua", d'Elvira Cambrils. Presentació a Pego




Data: Divendres, 14 de maig de 2010

Lloc: Teatre Municipal de Pego (Plaça del Mercat, 12)

Hora: 20:30 hores

La presentació anirà a càrrec de Carme Miquel i comptarà amb l'assistència de l'autora.

També tindrem l'actuació de La Gossa Sorda i de La Sonora del Maurà.

Comptarem amb les intervencions de diversos descendents de les persones que han inspirat alguns personatges de la novel·la.

Sinopsi dEl bes de l'aigua, d'Elvira Cambrils L’interés per l’escriptora valenciana Maria Cambrils, defensora dels drets de les dones al primer terç del segle XX, constitueix el punt de partida d’una recerca que ajudarà a la protagonista de la novel·la a endinsar-se en la maduresa encarant les inseguretats personals en un món a la deriva. La resistència a la depredació urbanística, el temor per la pèrdua de la identitat cultural, la complexa relació entre amor i sexe, la qüestió feminista i la literatura acompanyen la protagonista en el recorregut pels es­de­ve­niments històrics d’un poble de la Marina Alta durant la Segona República. La riquesa humana de personatges, com el metge Guitart, Maria Cambrils, el ti Fernando Sena, Antonio Abad o Pepa Pons, cons­trueix un ca­li­dos­copi de les inquietuds socials i polítiques d’una època marcada per la il·lusió a pesar de les ad­ver­sitats.

11 de maig del 2010

Lourdes Boïgues ens convida a llegir "El secret de Caterina Cremec"


L'Associació d'Editors del País Valencià ens ha fet arribar els vídeos de promoció exterior d'autors i llibres valencians, dins la campanya de "Valencian Books".

Més avant us posem els dos de Lourdes Boïgues. I us convidem a veure la resta, a mesura que vagen sortint.

També aprofitem per recordar que el proper Club lector del Voluntariat pel valencià, serà al voltant del llibre "El secret de Caterina Cremec", que Lourdes Boïgues convida a llegir en aquest vídeo. Aquest Club lector té voluntat d'arribar més lluny que mai gràcies a les noves tecnologies. Ara, als que tingueu la sort de ser-hi a prop us esperem el divendres 28 de maig a les 19:00 hores a Ca Revolta!


Lourdes Boïgues invitació from AEPV on Vimeo.


Entrevista a Lourdes Boïgues:


Lourdes Boigues entrevista from AEPV on Vimeo.

7 de maig del 2010


El divendres 7 de maig de 2010 es lliurà el XX Premi Carmesina de Narrativa Infantil 2010.


Màrius Moneo amb l’obra: El pirata Arnús, és el guanyador del XX Premi Carmesina de Narrativa Infantil 2010.

El premi es va lliurar el divendres 8 de maig al Saló de Corones del Palau Ducal de Gandia. En el mateix acte també s’atorgà el guardó Francesc Ferrer i Pastor a Josep Piera.

El guardó, que convoca i organitza la Mancomunitat de Municipis de la Safor, està dotat amb 2.500 euros i l’edició de l’obra en la col•lecció “Els llibres del gat en la lluna” d’Edicions del Bullent.

Màrius Moneo, Nascut a Berga l’any 1964, va cursar els estudis de primària i secundària en aquesta ciutat. A partir de l’any 1982, compagina els estudis universitaris de Filologia (Universitat de Barcelona) amb els estudis musicals (Conservatori de Barcelona i Conservatori de Terrassa). L’any 1989 obté el títol de Llicenciat en Filologia Catalana i des de 1992 és professor agregat de Batxillerat. Va treballar cinc anys a l’IES Sant Ramon de Cardona i des de 1996 fins a l’actualitat a l’IES L’Alt Berguedà de Bagà.

Va ser un dels fundadors d’una revista d’àmbit local d’informació i humor ‘La veritat’. Ha fet cursos de redacció i conferències sobre literatura i cinema. L’any 2004 va guanyar el Premi d’humor i de sàtira Jaume Maspons i Safont amb la novel•la L’educació del bon lladre, publicada aquell mateix any. L’any 2010 ha obtingut el primer premi de teatre Ciutat de Gandia, en la seva IVa edició, amb l’obra El neguit de Màrsies.

L’obra guanyadora té com a protagonista un pirata: L’Arnús era una pirata que estava una mica fastiguejat de tot: trinxar, pelar, cremar, rebentar, robar, aixafar i escorxar ja no li feien cap il•lusió. L’única cosa que el feia córrer era una substància fosca i aromàtica, una menja dolça i amargant a la vegada, provinent del cor de les Amèriques, una beguda que s’havia convertit en el plat preferit de nobles i reis a les corts europees... Sabeu què vull dir? És clar, la xocolata.

Però la lluita per posseir aquest producte excels farà perdre la xaveta a més d’un personatge, com ara al seu principal enemic, Genís Delacau, i també a un vell virrei poca-solta, cosa que acabarà provocant un bon cacau!

El jurat, que ha estat composat Santiago Forné, Núria Sendra, Mario Viché, Pilar Calatayud i Manel Alonso ha destacat de l’obra la gran dosi d'humor i ironia que destil·la així com l'agilitat amb què està escrita.

El jurat ha destacat la gran qualitat de moltes de les obres presentades.

L’any passat Santiago Forné va guanyar amb l’obra L'últim linx que fou il•lustrada per Antoni Laveda

5 de maig del 2010

Lliurament del 20é Premi Carmesina

La Mancomunitat de Municipis de la Safor ens ha informat que l''acte de lliurament del XX Premi Carmesina de Narrativa Infantil 2010 i el VII Guardó Francesc Ferrer i pastor, tindrà lloc

El divendres, 7 de maig de 2010

A les 20:30 hores

Al Saló de Corones del Palau Ducal de Gandia.

En finalitzar es servirà un sopar al Pati d'Armes.

Més informació a la Seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

4 de maig del 2010

La Fira del llibre de València s'ha acabat

Ací tenim algunes fotos:



Marc Candela, Francisco Collado, Pilar Puchades, Joan Pla durant la presentació d'"Un país al desert", "La maledicció del Graal càtar" i "El crim del mas maleït" 

Els Pabordets en la persentació de "Joan Petit quan balla" i "La denteta de llet"

Elvira Cambrils i Núria Sendra

Aureli Puig, Joan Seguí i Núria Sendra

Josep Chapa, Maria José del Amo i Isabel Mingo signant


N'hem penjat més al Facebook, us convidem a visitar-nos-hi

3 de maig del 2010

"Anar a Orà", de Gabriel Gilabert i Antoni Pasqual, a Xaló



Data: Divendres, 7 de maig de 2010

Hora: 20:30 hores

Lloc: Saló de Plens de Xaló
 
Organitza: Llibreria 26 Lletres

La presentació anirà a càrrec de Jaume Noguera Mengual, regidor de cultura de Xaló i comptarà amb l'assistència dels autors.

Hi haurà un vi d'honor en finalitzar l'acte.
 
Quan els autors eren xiquets estaven fascinats per les històries que els seus iaios i altres vells del poble contaven de la seua joventut, les festes, la guerra, l’estraperlo, i de totes elles una va deixar una petjada profunda, la dels treballadors que des del Poble Nou anaren a l’Orà a guanyar un jornal més digne. A ells els costava creure que del seu poble on tots podien treballar a la construcció, la gent haguera de marxar, i encara els sobtava més vore com quedaven vells que sabien francés o algunes paraules en àrab. Amb els anys aquests interés va anar prenent, de mica en mica, la forma d’un llibre que intenta recuperar la història comuna de tanta gent de la Marina Alta que, des del segle XIX i fins a mitjans del XX, van haver de recercar una vida millor fora del territori valencià.
 

1 de maig del 2010

Contes de Pansero, de Josep Castelló, a la Fira de Dénia


Data: Diumenge 2 de maig
Hora: 12:30 hores
Lloc: Plaça del Convent de Dénia

Contes de pansero són unes històries contades per un avi desmemoriat que prova de recordar aquell xiquet ple de fantasies que va ser un dia. O... tal volta siga pura imaginació d'un avi fantasiós recordant què li passà sent un xiquet despistat? Potser ni una cosa ni l'altra, sinó simple ficció a manera d'escusa per a justificar el relat d'una forma de vida rural superada per la industrialització i, ara, definitivament aniquilada per la globalització.


Altres llibres de Josep Castelló a Bullent:


El tresor dels Maulets, Col·lecció: Esplai , 38.