24 de juny del 2010

Índex del Costumari Botanic, de Joan Pellicer


Als pobles de les comarques centrals valencianes, l’anomenat territori diànic, podem trobar persones que, sense ser-ne conscients, guarden un valuós tresor en perill d’extinció. Un saber mil·lenari sobre els usos que els nostres avantpassats feien de les plantes que ens envolten, que Joan Pellicer es va encarregar de buscar i recopilar en aquests tres volums del Costumari Botànic.

Per alleujar un escaldat, combatre l’artrosi o cremar les berrugues, només cal saber distingir les herbes o arbres que tenim més a l’abast. Aquest Costumari botànic va desgranant la immensa saviesa botànica recollida dels nostres majors, i afegeix cites literàries des d'Homer a Enric Valor, poemes, cançons populars… sempre al voltant del món vegetal i les seues virtuts.

El llibre inclou un índex amb totes les plantes que hi ha recollides, amb els diferents noms que se li coneixen, però si voleu trobar una en concret i no sabeu en quin dels tres volums està, a la nostra web hem penjat un índex en el que indiquem en quin volum ho heu de buscar.

Polsa ací per veure l'índex.

22 de juny del 2010

Proposta didàctica de La maledicció del Graal càtar, de Joan Pla


Ja tenim ací la proposta didàctica del darrer guanyador del Premi Enric Valor, La maledicció del Graal càtar, de Joan Pla.

La història transcorre en terres valencianes i a Carcassona, en terres occitanes, per endinsar-se en els temps de l'heretgia càtar.
La protagonista, Maria, no se sent còmoda a casa. Hi ha els típics conflictes familiars amb els pares i un germà drogoaddicte. Davant la por que pren al seu germà, fuig a Carcassona on viu Charles, un jove a qui va conéixer en un viatge d'intercanvi estudiantil. Però amb ella s'enduu una estranya medalla que conté una maragda. Només quan la llueix en un dels actes culturals que es fan a l'estiu a Carcassona, M. Brouart la reconeixerà i començarà una llarga i trepidant història per aconseguir el 'graal càtar', sobre el qual pesa una greu maledicció que s'anirà complint sense excepcions.

Joan Pla (Artana, 1942), actualment resideix a Borriana des de fa molts anys. Va cursar uns anys d'Econòmiques i Magisteri i ha exercit com a professor fins a la seua jubilació. Com a escriptor va començar a publicar l'any 1980, després que guanyà el Premi Malva-rosa de València i l'any 1981 quedà finalista dels Premis Ciutat de València amb Mor una vida, es trenca un amor. Des d'aleshores ha emprés una llarga i prolífica cursa literària amb més de cinquanta títols publicats.

En Edicions del Bullent, ha publicat: L'ordinador màgic, El poble que recuperà la lluna, L'Omicrom, El secret de Hassan, el morisc, Tots els noms d'Eva, Un cadàver amanit amb xampany, i El crim del mas maleït.

Ha guanyat diversos premis literaris, com el de Bancaixa, Vicent Silvestre, el de la crítica de l'IIFV, Vila de l'Eliana, Ciutat de Vila-real, Torrent i de Borriana.

Polsa ací per descarregar-te la proposta didàctica.

Polsa ací per llegir el primer capítol del llibre.

17 de juny del 2010

Nova edició de Viatge a l'interior, de Vicent Marçà

 

Ja està ací la nova edició del llibre Viatge a l'interior, del nostre benvolgut amic Vicent Marçà. Ja és la cinquena edició que fem del llibre i, per fer-li un homenatge a l'autor castellonenc, estrenem coberta.

La sinopsi del llibre:
Rosa deixa d’anar a classe sense avisar. Les seues amigues Neus, Carme i Mireia, decideixen iniciar un viatge per saber-ne el perquè. Descobreixen que hi pot haver injustícies legals. Sorpreses, inseguretats, problemes… se’ls en presenten barrejats i de colp. Una dura prova per a una amistat.

I sobre l'autor:
Vicent Marçà (Castelló de la Pla­na, 1954-2004), es va estrenar com a escriptor amb aquesta novel·la. D’aleshores ençà va mos­trar una fe­cun­ditat crea­tiva no­tòria: Foc al gran re­co­rre­gut; Jordi Túrmix, apre­nent de pi­ra­ta; Mas­sa ca­sua­litats; Crò­ni­ques de l’altra ve­ri­tat; El detectiu Ca­ma­per­diu (Pre­mi Car­mesina 1999); Han segrestat l’entrenador; ­Tor­na­ré...

Polsa ací per llegir el primer capítol del llibre.

I per descarregar-te la proposta didàctica del llibre, polsa ací

16 de juny del 2010

Nova edició de Cançons de l'oratge


Ja tenim ací la 2ª edició del llibre del cantacançons Dani Miquel, Cançons de l'oratge, amb il·lustracions de Pau Valls. Un recull de les millors cançons populars, al voltant de l'oratge, amb les partitures corresponents. En majúscules i a tot color.
I com a mostra, amb aquest temps tan estrany que tenim últimament una mostra:

I EN ESTIU QUE IGUAL PLOU QUE FA SOL, CANTEM:

PLOU I FA SOL, LES BRUIXES ES PENTINEN
PLOU I FA SOL, LES BRUIXES PORTEN DOL

Enllaç a la proposta didàctica de Núria Ferrer

Enllaç per a comprar el llibre

11 de juny del 2010

"Poemes al jardí", presentació a Oliva


Data: Diumenge, 20 de juny
Hora: a les 18:45 hores
Lloc: al Mercat Municipal d’Oliva

Amb la presència de l’autora, Irene Verdú,
la il·lustradora, Noèlia Conca
i la regidora, Rosanna Torres
amb Natalia i Felipe (de Duo Cabaret) que ens cantaran els poemes

A la Fira de Fires d'Oliva. I, a continuació, presentem El bes de l'aigua al mateix lloc.

Alguns llocs on hem vist que parlen del llibre:

Blog Poesia Infantil i juvenil

Darabuc

9 de juny del 2010

El bes de l'aigua, presentació a Oliva


En el context de la Fira d'Oliva presentem El bes de l'aigua. A continuació de la presentació de Poemes al jardí.

Data: Diumenge, 20 de juny

Hora: A les 18:45 h.

Lloc: Al Mercat Municipal d’Oliva

Comptarem amb l’autora, Elvira Cambrils, la regidora, Rosanna Torres,
i anirà a càrrec del professor Joan Morell

Amb l’actuació de La Sonora del Maurà

L’interés per l’escriptora valenciana Maria Cambrils, defensora dels drets de les dones al primer terç del segle XX, constitueix el punt de partida d’una recerca que ajudarà a la protagonista de la novel·la a endinsar-se en la maduresa encarant les inseguretats personals en un món a la deriva. La resistència a la depredació urbanística, el temor per la pèrdua de la identitat cultural, la complexa relació entre amor i sexe, la qüestió feminista i la literatura acompanyen la protagonista en el recorregut pels es­de­ve­niments històrics d’un poble de la Marina Alta durant la Segona República. La riquesa humana de personatges, com el metge Guitart, Maria Cambrils, el ti Fernando Sena, Antonio Abad o Pepa Pons, cons­trueix un ca­li­dos­copi de les inquietuds socials i polítiques d’una època marcada per la il·lusió a pesar de les ad­ver­sitats.
Enllaç a la fitxa de la novel·la

Per comprar-la o demanar que la duguen a la teua llibreria, clica ací

Es parla de la novel·la:

A partir del minut 25 fins al 35, podem veure l'entrevista a Elvira Cambrils al programa Encontres amb motiu de la novel·la El bes de l'aigua:

A Ràdio Pego, després de l apresentació al Teatre Municipal

Al Blog Viure i Llegir, de Pilar Garcia

Al Blog Nausica, de Carles Mulet

3 de juny del 2010

Premi “Soler i Estruch” de narrativa curta


En el marc del certament literari "Castellum Ripae", convocat per l'Ajuntament de Castelló de la Ribera, Edicions del Bullent publicarem l'obra guanyadora del Premi Soler i Estruch.

Reproduïm ací les bases:

1. Tots els treballs hauran d’estar escrits en valencià i l’extensió serà de 70 a 100 fulls (DIN A-4), escrits per una sola cara, interlineat 1.5 i lletra tipus Arial 12.

2. Les obres que opten a aquestos premis hauran de ser originals.

3. Les obres hauran de presentar-se per triplicat.

4. Cadascun dels triplicats serà grapat independentment.

5. Els originals aniran sense cap signatura que puga contribuir a la seua identificació i portaran el títol corresponent. En un sobre a banda, degudament tancat, anirà l’esmentat títol i dins, el nom, cognoms, adreça i telèfon de l’autor.

6. El premi es lliurarà la nit de festes (entre el 20 i el 29 d’agost) on realitze el concert la Societat Musical Lira Castellonera. El veredicte serà comunicat al guanyador via telefònica el dilluns dia 16 d’agost.

7. El jurat estarà format per Tobies Grimaltos, Rafael Estrada, Núria Sendra Marco, Joan Ramon Murillo (regidor de cultura) com a president i l’Animador Sociocultural com a secretari.

8. El veredicte del jurat serà inapel•lable.

9. El premi tindrà una dotació de 1500 euros en concepte d'acompte de drets d'autor i la  publicació de l’obra premiada a càrrec de l’editorial Edicions del Bullent. Els treballs no premiats podran ser retirats als tres mesos del veredicte, llevat d’una còpia que passarà a l’Arxiu Municipal.

10. El jurat es reserva el dret de declarar desert el premi en cas de considerar que no es donen les condicions de qualitat pertinents.

11. La presentació dels originals suposa l’acceptació íntegra de les bases i dels drets i obligacions que se’n deriven.

12. La data final per a lliurar els originals serà el 19 de juliol de 2010 fins a les 14 hores en el registre d’entrada de l’Ajuntament. Per correu s’enviaran a la següent adreça:
Premis literaris. Plaça de l’Ajuntament, 8. C.P.46270 Villanueva de Castellón

13. Qualsevol aspecte no previst en les bases es sotmetrà a la decisió del Jurat, i la seua decisió serà inapel•lable.