30 de juliol del 2010

Vacances


Estarem de vacances unes setmanetes, tornem el dia 16 d'agost.

Al contrari que la sargantana de la imatge buscarem l'ombra i les bones lectures a la fresca, pero ens ha semblat una bona imatge estiuenca per quedar-se dues setmanes d'ama i senyora del blog.


Que ho passeu bé!

Que llegiu molt i ben llegit!

23 de juliol del 2010

Anem a la impremta


Un llibre abans d'arribar a les llibreries i a les mans dels lectors passa per moltes altres mans. Una d'elles, que té una gran importància, és la impremta. Tot i que el proper pas que es vaticina per al llibre és precisament la seua desaparició, fins que el llibre digital no s'impose, el procés d'impressió d'un llibre és un punt crucial en el naixement d'un llibre.

A nosaltres no deixa de fascinar-nos. Agraïm a Sorell impresores que, de pas que anàvem amb la il·lustradora Matilde Portalés a comprovar que el que sortia per la boca del  gran drac de paper éren els colors que esperàvem i no uns altres (com així fou), ens deixaren prendre un petit vídeo, per a tots els que ens han expressat el seu desig d'estar a peu de màquina en la impressió d'un llibre i no hi han pogut estar.

Només és un petit moment de la impressió dels llibres En Joan Petit quan balla, del Grup Carraixet i il·lustrat per Dani Cruz i On són els arbres?, de Josep Chapa i Matilde Portalés

19 de juliol del 2010

El vol de les papallones, de Maurici Belmonte


Ja està ací la última novel·la de Maurici Belmonte, El vol de les papallones, que va guanyar el Premi Soler i Estruch de Castelló de la Ribera.

La història comença el dia del soterrar de Paco, quan el seu fill Quico troba, a l’ordinador que usava el vell, un document. En ell conta un fet fonamental que va fer canviar-li la vida i el va dur a recórrer el món fins acabar ancorat a l’illa de Hierro. La lectura detallada del document provoca que Quico senta la necessitat de tornar al poble originari del seu pare on arriba a saber amb pèls i senyals què va motivar la fugida de Paco anys arrere. Com el seu antecessor, Quico acaba escrivint el seu descobriment amb la intenció que algun dia Aquil·les, el seu fill, conega aquests fets de la seua família.

Maurici Belmonte Monar es dedica professionalment a l’educació des dels anys vuitanta. L’escriptura sempre ha estat present en la seua vida com un exercici de superació i d’expressió dels pensaments, de les vivències i dels aprenentatges. Un exemple és Guadà, publicat per Edicions del Bullent.
El vol de les papallones ha estat premi Soler i Estruch de narrativa curta en la cinquantena-quatrena edició del Certament Literari Castellum Ripae de l’any 2009 a Castelló de la Ribera.

16 de juliol del 2010

El Blog de Shaudin Melgar



Ja em parlat aquí del Blog de Shaudin Melgar. En aquest blog, entre altres coses, aprofundeix en aspectes personatges o territoris de la seua novel·la Més enllà del somni.



Bé, doncs aquest blog es presenta als Premis Blocs Catalunya, en la secció Personal. Així que us animem tant a visitar el blog com a votar-lo i votar totes les entrades (clicant damunt de la maneta), és entre els deu finalistes i realment s'ho mereix!



8 de juliol del 2010

La Velleta Refranyera, de Jordi Raül Verdú


Ja està ací la Velleta Refranyera, una dona centenària que, com parla a la manera d’abans, a base de refranys i frases fetes, crida especialment l’atenció a un grup d’amics, que acaben convidant-la a la Setmana Cultural de la seua escola, lloc on, no només farà realitat el seu gran somni, sinó que hi coordinarà els Xiquivellets.

Aquesta història està escrita per l'alcoià Jordi Raül Verdú. És mestre, contacontes i ha fet animacions lectores a Madrid, els EUA, Andorra i a la seua terra. El periòdic Ciudad li ha otorgat el premi CAM Medi Ambient 2009, per la defensa i difusió del Medi Ambient.
És un compilador de relats populars de transmissió oral i autor d’una trentena de llibres de literatura infantil, entre els quals hi ha Jordi i el Reiet Sabut (1992), El misteri del Montcabrer (1994), El vellet de la Safor (1996), La xiqueta del Benicadell (2001), L’arbre misteriós (2005), Peret de Poca Por (2009)…

Les il·lustracions són de Mª José del Amo, que ja ens ha il·lustrat diversos llibres com Una acampada embolicada, de Josep Chapa, o La botiga del Carme, de Teresa Broseta. I per als més menuts, Els colors i Caragol, de Paco Muñoz. Ha estudiat Belles Arts, Història de l'Art i Magisteri.
 
A la nostra web, podeu trobar les Propostes didàctiques, que ha fet el mateix autor, Jordi Raül Verdú.
Plica ací per baixar-te les Propostes.