28 de setembre del 2011

El ratolí i les disfresses, d'Irene Verdú i Noèlia Conca



Què és el que cal per a descobrir que hi ha un món ple de possibilitats al nostre abast?
De vegades sols cal... imaginar, disfressar-se, somniar, obrir un llibre meravellós o... simplement agafar-se de bracet d’una rateta viatgera!

Irene Verdú fa cinc anys que corre el món de la poesia agafada de bracet de la seua rateta Abril.

Noèlia Conca guarda imatges a color de cadascun dels seus somnis viatgers.

Ara les dues juntes tornen a compartir aventura i il·lusions de la mà d’aquest intrèpid ratolí!

Podem conéixer-lo un poc millor en aquest vídeo:

A més, Sergio Pedrós n'ha fet una proposta didàctica ben divertida. La podeu trobar en aquest enllaç.

Per accedir a la fitxa del llibre clica aquí

Vols fullejar-lo?



El ratón y los disfraces, de Irene Verdú & Noèlia conca






¿Qué es lo que se necesita para descubrir que hay un mundo lleno de posibilidades a nuestro alcance? A veces sólo hace falta... imaginar, disfrazarse, soñar, abrir un libro maravilloso o... ¡simplemente cogerse del bracito de una ratita viajera!

Un video con un pequeño fragmento narrado:


27 de setembre del 2011

Isabel Canet i "La copa dels orígens" a TeleSafor



Al TS Magazine de TeleSafor, Puri Naya ha entrevistat Isabel Canet amb motiu de la publicaió del seu llibre La copa dels orígens. La podeu escoltar a la segona part del programa, a partir del minut 17:30.

 A més, avui mateix es podrà sentir una entrevista en directe a les 13,15 hores a Hoy por hoy Gandia de Radio Gandia SER

Ens anuncia que està propera una presentació a Gandia. I aprenem un poc més del procés d'escriptura d'aquesta novel·la i els motius d'inspiració de l'autora. Molt interessant!



COMUNICA 2.0 Y ISABEL CANET from TeleSafor on Vimeo.



La novel·la: Els quadres de la Galeria dels Uffizi amaguen un secret: al seu interior es desplega un món paral·lel on els famosos personatges pintats en el Quatrocento, escindits en dos bàndols, lluiten entre ells per la llibertat i la democràcia. En el viatge de fi de curs a Florència, Sílvia descobreix accidentalment el món dipinto i es converteix en la custòdia d’un instrument poderós: una copa màgica capaç d’invertir el curs de la guerra. Perseguida per una duchessa experta en bruixeria i assistida per tres mags, viurà una aventura extraordinària en la qual trobarà l’amor i s’enfrontarà amb el misteri insondable de la seua pròpia identitat.
 
Isabel Canet Ferrer (Simat de Valldigna, 1970) és llicenciada en Geografia i Història, especialitat Història de l’Art. Ha publicat Or i Vellut. Retrats de dones de Gandia (2007),  a més de diversos relats breus. També ha publicat en revistes especialitzades articles relacionats amb l’art i la història valenciana. A hores d’ara treballa en l’estudi i catalogació del patrimoni cultural. Amb La copa dels Orígens ha quedat finalista del XXXé Premi Enric Valor de Narrativa Juvenil.

16 de setembre del 2011

Proposta didàctica d'Àlex i les portes estel·lars



El nostre superheroi va cada dia a escola, com els lectors que es diverteixen amb les seues aventures. Així que el mateix autor del llibre, Xavier Mínguez, ha elaborat una proposta didàctica per ajudar els professors a treure'n un profit educatiu. Es pot aprendre de gairebé qualsevol cosa, millor fer-ho amb un llibre tan divertit.

I com que hem vist que hi havia lectors de 10 anys i més grans, la guia també té activitats per a Secundària, ben diferenciades. L'hem posada al vostre abast en un pdf ben bonic.

Per veure el pdf de la proposta didàctica d'Àlex i les portes estel·lars, feta per Xavier Mínguez, cliqueu aquí.

Xavier Mínguez (València 1970) és ensenyant i ha publicat nombrosos llibres per a infants i joves com Lumare (Premi Samaruc), Alícia en el país del xocolate (premi Empar de Lanuza) o ...Que la punta d'un paraigua. 
El podem veure en aquest video: 


12 de setembre del 2011

A Barcelona, Elvira Cambrils i "El bes de l'aigua"


El cap de setmana passat ja tocava passejar per la Setmana del Llibre en Català. Abans que tot s'acabe, podeu tornar aquest dissabte, l'ocasió paga la pena i no tornarà fins a l'any vinent!

L'Associació d'Editors del País Valencià  ha organitzat una série d'actes i mini-presentacions amb escriptors valencians en el marc de la Setmana del Llibre en Català.


El dissabte dia 17 de setembre es presentaran els següents llibres: Don Fabrizzio i un cadàver al Price Building, de  Joan Pla, El desordre de les dames, de Pepa Guardiola i El bes de l'aigua, d'Elvira Cambrils.



Preneu nota:

A BARCELONA

Data: Dissabte, 17 de setembre de 2011
Lloc: Parc de la Ciutadella. Dins la Setmana del Llibre en Català. Rotonda de la paraula
Hora: 18:30 hores

Durant tota la Setmana podreu trobar aquests i altres llibres d'Editorials valencianes a la caseta 18 de l'AEPV.


9 de setembre del 2011

La copa dels orígens, d'Isabel Canet: art i acció



Finalista del 30é Premi Enric Valor, La copa dels orígens, d'Isabel Canet acaba d'eixir d'impremta.

A La copa dels orígens, els quadres de la Galeria dels Uffizi amaguen un secret: al seu interior es desplega un món paral·lel on els famosos personatges pintats en el Quattrocento, escindits en dos bàndols, lluiten entre ells per la llibertat i la democràcia. En el viatge de fi de curs a Florència, Sílvia descobreix accidentalment el món dipinto i es converteix en la custòdia d’un instrument poderós: una copa màgica capaç d’invertir el curs de la guerra. Perseguida per una duchessa experta en bruixeria i assistida per tres mags, viurà una aventura extraordinària en la qual trobarà l’amor i s’enfrontarà amb el misteri insondable de la seua pròpia identitat.

Amb un ritme trepidant, aquesta novel·la condueix els joves lectors als quals va adreçada amb acció, originalitat i bon ofici.

Isabel Canet Ferrer (Simat de Valldigna, 1970) és llicenciada en Geografia i Història, especialitat Història de l’Art. Ha publicat Or i Vellut. Retrats de dones de Gandia (2007),  a més de diversos relats breus. També ha publicat en revistes especialitzades articles relacionats amb l’art i la història valenciana. A hores d’ara treballa en l’estudi i catalogació del patrimoni cultural.


Podeu llegir el primer capítol:



Open publication - Free publishing - More bullent

Isabel Canet ens convida a llegir el llibre en aquest vídeo:


7 de setembre del 2011

El Premi Enric Valor s'obre al format digital


Ja varem fer públiques les bases del 31é premi Enric Valor de narrativa juvenil. Queda un mes i mig per a que acabe el termini de presentació d'originals (acaba el 31 d'octubre) i hem decidit fer un canvi.

Ampliem el punt 2 de les bases per a incorporar les noves tecnologies en les formes de presentació d'originals. Ara es podran enviar també per correu electrònic. La nova redacció és aquesta:

2. Les obres hauran de ser presentades per quintuplicat i, en un sobre a banda, s'hi farà constar el nom, l'adreça i el telèfon de l'autor/a.

També es poden presentar mitjançant un correu electrònic a la següent adreça premienricvalor@bullent.net. En aquest correu electrònic hi haurà d'haver adjunts dos arxius en  format word. Un correspondrà a l'obra, i l'altre a les dades de l'autor/a.

Si aquesta persona desitja que l'obra siga feta pública amb pseudònim, haurà d'indicar-ho.

Encara que no afecta de manera substancial a les bases, per a l'organització suposa un repte. I, com que és la primera vegada que ho fem, és possible que hi haja algun punt que no quede clar o que calga explicar millor. Com sempre, agraïrem molt els vostres comentaris.

També volem donar les gràcies al jurat, format per Sabina Asencio, Ivan Carbonell, Reis Juan, Pilar Puchades i Núria Sendra, per recolzar-nos en aquesta innovació.

Els darrers llibres premiats són:

Darrers guanyadors:

Els papers àrabs, d'Ivan Carbonell

La maledicció del Graal càtar, de Joan Pla

Els punyals imprecisos, de Xavier Bertran

El secret de Caterina Cremec, de Lourdes Boïgues

5 de setembre del 2011

Montgòlia i els Ovidi Twins a la Setmana del Llibre en català



La Setmana del Llibre en Català torna al Parc de la Ciutadella de Barcelona entre el 9 i el 18 de setembre (dilluns 12 i dimarts 13 tancat) amb un disseny del recinte renovat, innovador i que s’integra còmodament al Parc.





 I és aquí on tindre l'ocasió de poder escoltar els Ovidi Twins en directe.

Preneu nota:

A BARCELONA

Data: Diumenge, 11 de setembre de 2011
Lloc: Parc de la Ciutadella. Dins la Setmana del Llibre en Català, a la Rotonda de la paraula
Hora: 19:00 hores

3 de setembre del 2011

#Festaestelles11


Avui conjurem "el fill del forner, que feia versos".
Vicent Andrés Estellés, el Poeta.
Des de la seua trona, ens conmina a viure. A estimar la Terra, el menjar, el sexe, les petites i les grans coses.

Ens desitgem humils acòlits d'aquesta religió i per això, com l'any passat ens afegim a la crida amb aquesta petita -però sentida- aportació.

I, com no, enllacem 69 Poemes d'amor, de Vicent Andrés Estellés, orgullosos de que forme part del nostre catàleg.


Més informació a Raons que rimen, Un entre tants i a tot arreu a la xarxa, esperem. Gràcies a Josep Lozano per la pensada.

1 de setembre del 2011

Tobies Grimaltos i Jovi Lozano-Seser a la Setmana del Llibre en Català


L'Associació d'Editors del País Valencià  ha organitzat una série d'actes i mini-presentacions amb escriptors valencians en el marc de la Setmana del Llibre en Català.

Una Setmana que estrena imatge i lloc on es realitza. En alguns d'aquests actes es presenten llibres d'Edicions del Bullent, entre altres.

El dia 10 de setembre es presentaran els següents llibres: Efectes secundaris, de Jovi Lozano-Seser;  El magma silenciós, de Vicent Pallarés i El Solatge del Temps, de Tobies Grimaltos.

Preneu nota:

A BARCELONA

Data: Dissabte, 10 de setembre de 2011
Lloc: Parc de la Ciutadella. Dins la Setmana del Llibre en Català.
Hora: 17:30 hores

A continuació, hi haurà una Taula rodona amb el tema Escriptors valencians. Publicar aquí o allà? i on hi participaran Vicent Sanchis, Isabel Clara-Simó, Enric Sòria, Josep Lozano i Vicent Usó.

Durant tota la Setmana podreu trobar aquests i altres llibres d'Editorials valencianes a la caseta 18 de l'AEPV.