13 de febrer de 2012

A Xàtiva i a Alcoi, El sant del dia, d'Alfons Llorenç

A XÀTIVA:

Data: Dimecres, 15 de febrer de 2012
Hora: 20:00 hores
Lloc: Llibreria La Costera

L’acte comptarà amb la presència de l'autor.

A ALCOI:

Data: Divendres, 17 de febrer de 2012
Hora: 20:00 hores
Lloc: Centre Ovidi Montllor (c/ Vistabella, 8)

L’acte comptarà amb la presència de l'autor i anirà a càrrec de Jordi Botella.

El sant del dia
Quan el nostre poble pregunta “a quin sant?”, està preguntant pel motiu o causa última d’una cosa, tot posant en dubte els motius o les causes en qüestió. En El sant del dia, espigolant en costums ancestrals o més recents, Alfons Llorenç ens proposa reflexions per a cada dia de l’any. Sense descartar les vides reals dels sants, tot i que no d’una manera plana, va fent capbussades en els nostres orígens. No és, per tant, un llibre per a llegir de seguideta, sinó per a paladejar cada dia la pàgina que li toca i meditar-la més temps encara del que ens ha costat llegir-la. En acabar, ens coneixerem bastant més, almenys com a col·lectiu.
Alfons Llorenç Gadea. Fill de Planes, nascut a Alcoi el 1951.Es llicencià en Filologia per la Universitat de València, on fou deixeble de Sanchis Guarner. També és Diplomat en Estudis Avançats, professor de Lingüística Valenciana i Mestre de Valencià.

Redactor i Realitzador TVE, on introduí el valencià en 1976, corresponsal de «Destino», «Canigó» i  “El Noticiero Universal” i col·laborador de “Información”, “Triunfo”, “Levante-EMV”, “El País” i “El Temps”.
 Fou Cap del Gabinet de la Presidència del Consell del País Valencià, Comissari per al 750 Aniversari del Poble Valencià, Assessor del President de la Generalitat Valenciana i Alcalde de la Vila de Planes. És autor de diversos treballs, documentals i exposicions sobre història, etnografia, gramàtica, lingüística i literatura.

Podem veure Alfons Llorenç en aquest video: