30 de març del 2012

Tercer (i últim) Costumari valencià de Bernat Capó


Costumari valencià 3, de Bernat Capó

 Aquest és el tercer -i darrer- volum del Costumari Valencià de Bernat Capó. L'autor ha afegit una cinquantena d'articles nous sobre aquelles coses que els valencians fem impulsats per la tradició. Si hi ha cap costum que no hi siga, l'haurà de recollir un altre, Bernat Capó ja ha fet la seua tria. Alguns d'aquests costums encara estan vius als nostres pobles, altres han canviat molt i uns altres han desaparegut. Tots, però, diuen alguna cosa sobre la nostra manera de ser. En aquest volum podem trobar el mal d'ull, les albades, els ocells pouadors, l'embotit... 

I, per a acabar amb bon gust de boca, aquest volum acaba amb una petita joia: La llegenda del putxero de polp. Tracta d'un home sant, un santó aficionat a la pesquera, i comença seguint el costum de les històries antigues de la vora del foc:
"És ben cert que fa molts anys, tants que hom no pot recordar-ho, en un lloc apartat de tots els camins i lluny de qualsevol nucli urbà, vivia un marabut remeier que havia cobrat fama de miraculós."
Bernat Capó i Garcia, nascut a Benissa, la Marina Alta. Periodista. Ha col·laborat en els principals diaris del País Valencià i en diverses revistes d’àmbit estatal. Fou fundador i director del periòdic comarcal El poble de la Marina i és autor d’una nombrosa producció literària entre la qual cal destacar: Estampes pobletanes, El rossinyol del Pou d’Avall, On ets Gigi?, El cant de l’alosa, La criminala, Espigolant pel rostoll morisc, De Berdica a Navayork Viatges i aventures de Pere Bigot i Terra de cireres. Aquests últims publicats a Edicions del Bullent. Amb el Costumari valencià, l’escriptor ha mantingut el sabor del nostre costumisme i ha donat, al mateix temps, testimoni fidel del passat a les generacions futures.

Podeu comprar aquest llibre a la vostra llibreria habitual o a la web d'Edicions del Bullent.
I també hi podeu consultar la fitxa de l'autor que arreplega una breu biografia, una fotografia i enllaços als llibres que ha publicat en Edicions del Bullent.

Per fer-ne un tast, podeu llegir el primer dels articles:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada