15 de maig del 2012

Alfons Llorenç amb "El sant del dia" guardonat pels Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians.


El jurat dels XXII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, format per Josep Ballester, Eduard Ramírez, Raquel Ricart, Isabel Robles i Andreu Sevilla, ha anunciat els guanyadors de les seues cinc categories, podeu consultar-los aquí.

L'acte de lliurament dels guardons serà el proper divendres 25 de maig a les 21h a Castelló, i hi haurà un homenatge a Vicent Pitarch que comptarà amb la participació de Francesc Pérez Moragón i Vicent Usó.

El premi d'Assaig ha estat atorgat a Alfons Llorenç per El sant del dia.

Quan el nostre poble pregunta “a quin sant?”, està preguntant pel motiu o causa última d’una cosa, tot posant en dubte els motius o les causes en qüestió. En El sant del dia, espigolant en costums ancestrals o més recents, Alfons Llorenç ens proposa reflexions per a cada dia de l’any. Sense descartar les vides reals dels sants, tot i que no d’una manera plana, va fent capbussades en els nostres orígens. No és, per tant, un llibre per a llegir de seguideta, sinó per a paladejar cada dia la pàgina que li toca i meditar-la més temps encara del que ens ha costat llegir-la. En acabar, ens coneixerem bastant més, almenys com a col·lectiu.

Alfons Llorenç. Fill de Planes, nascut a Alcoi el 1951.Es llicencià en Filologia per la Universitat de València, on fou deixeble de Sanchis Guarner. També és Diplomat en Estudis Avançats, professor de Lingüística Valenciana i Mestre de Valencià.
Redactor i Realitzador TVE, on introduí el valencià en 1976, corresponsal de «Destino», «Canigó» i  “El Noticiero Universal” i col·laborador de “Información”, “Triunfo”, “Levante-EMV”, “El País” i “El Temps”.  Fou Cap del Gabinet de la Presidència del Consell del País Valencià, Comissari per al 750 Aniversari del Poble Valencià, Assessor del President de la Generalitat Valenciana i Alcalde de la Vila de Planes. És autor de diversos treballs, documentals i exposicions sobre història, etnografia, gramàtica, lingüística i literatura.

En aquest video el propi autor ens presenta breument el llibre: 


2 comentaris:

  1. Enhorabona a l'amic Llorenç i a l'editorial El Bullent per la tasca incasable malgrat els temps que patim. D.

    ResponElimina
  2. Gràcies, Dolors!
    Fa molta il·lusió que agrade un llibre que has publicat i ens aquest cas encara més perquè el llibre d'Alfons Llorenç conté una mica l'essència del que som. I, cosa important, el que som des d'un punt de vista positiu les més de les vegades. Que, com bé saps, tan important com l'autocrítica és l'autoestima. Amb la justa dosi de totes dues potser haurem parat a temps el desgavell que ara tenim.
    Una abraçada!

    ResponElimina