26 d’agost del 2012

Pell de gat, de M. Victòria Lovaina, guanya el Premi Soler i Estruch



El 57é Premi Soler i Estruch de narrativa curta, ha estat atorgat per unanimitat del jurat a l'obra Pell de gat, de M. Victòria Lovaina.

El jurat ha estat composat per Tobies Grimaltos, Rafael Estrada, Anna Moner, Urbà Lozano, Núria Sendra, i la regidora de cultura com a presidenta i l’Animador Sociocultural com a secretari. S'han presentat 10 obres i la dotació del premi  consisteix en 2.000 euros, la publicació de l’obra premiada a cla col·lecció Miratges, a més d'una escultura de metall realitzada per l’artista Josep Alfonso.

Sobre Pell de gatL’arribada a Vilamoix de Nona Giuliani, gran contorsionista del circ Manfredy, i l’assassinat d’un gat són el punt de partida de les vides d’alguns dels habitants d’aquesta població. Disset històries que relaten un seguit de vides creuades, de pors i de sentiments enfrontats. Les vides, entre d’altres, de la Nona Giuliani i la Fermina Reyes, uns éssers que anhelen una felicitat que sovint se’ls esmuny, igual que fan els gats de la riera de Vilamoix, unes presències inquietants al llarg dels relats, uns personatges més en tota aquesta història. 

M. Victòria Lovaina i Ruiz (Barcelona, 1959), és diplomada en magisteri i llicenciada en Ciències de l’educació. Exerceix la docència de llengua catalana en un institut d’ensenyament secundari a Cerdanyola del Vallès, Barcelona. Aquesta feina la compagina, com pot, amb l’escriptura de contes, relats i alguna novel·la.

Ha obtingut alguns premis literaris com el premi Districte V (2005), Segon premi de relats Mercè Rodoreda (2007), Premi Joescric de Novel·la (2008), Premi de narrativa breu per a dones (2009), Premi certamen Paraules (2009) o el Premi Rafael Comenge de narrativa (2011).
Té publicades dues novel·les: Amb ulls de nina. (Drac, 2008) i  Dietari de Les Gorges. (Ed. Saragossa, 2009).

Les obres guanyadores de les darreres edicions varen ser  
Humors agres, de Sico Fons,  
Efectes secundaris, de Jovi Lozano-Seser 
i
El vol de les papallones, de Maurici Belmonte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada