22 de novembre del 2012

A Monòver, El sant del dia, d'Alfons Llorenç


En el marc de la Fira de Santa Caterina de Monòver, Alfons Llorenç farà una xerrada en la que també presentarà el seu llibre El sant del dia,

Data: Dijous, 29 de novembre
Hora: 20:00 h.
Lloc: a L'Auditori A. J. Ballester Bonilla de la Casa de Cultura de Monòver

L’acte comptarà amb la presència de l’autor, l’alcalde D. Salvador Poveda (Alcalde) i anirà a càrrec de Francisco Bernabé, (rector de Calp)

Amb actuació del grup "Pere el bandero"

Organitza: Biblioteca Municipal de Monòver. Regidoria de Cultura





El sant del dia: Quan el nostre poble pregunta “a quin sant?”, està preguntant pel motiu o causa última d’una cosa, tot posant en dubte els motius o les causes en qüestió. En El sant del dia, espigolant en costums ancestrals o més recents, Alfons Llorenç ens proposa reflexions per a cada dia de l’any. Sense descartar les vides reals dels sants, tot i que no d’una manera plana, va fent capbussades en els nostres orígens. No és, per tant, un llibre per a llegir de seguideta, sinó per a paladejar cada dia la pàgina que li toca i meditar-la més temps encara del que ens ha costat llegir-la. En acabar, ens coneixerem bastant més, almenys com a col·lectiu. Premi de la crítica dels escriptors valencians.
Alfons Llorenç Gadea. Fill de Planes, nascut a Alcoi el 1951.Es llicencià en Filologia per la Universitat de València, on fou deixeble de Sanchis Guarner. També és Diplomat en Estudis Avançats, professor de Lingüística Valenciana i Mestre de Valencià.
Redactor i Realitzador TVE, on introduí el valencià en 1976, corresponsal de «Destino», «Canigó» i  “El Noticiero Universal” i col·laborador de “Información”, “Triunfo”, “Levante-EMV”, “El País” i “El Temps”.
 Fou Cap del Gabinet de la Presidència del Consell del País Valencià, Comissari per al 750 Aniversari del Poble Valencià, Assessor del President de la Generalitat Valenciana i Alcalde de la Vila de Planes. És autor de diversos treballs, documentals i exposicions sobre història, etnografia, gramàtica, lingüística i literatura.
 

Podem veure Alfons Llorenç en aquest video:  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada