14 de gener del 2013

Pell de gat, de Maria Victòria Lovaina. Novetat editorial


Per fi ens ha arribat la darrera novetat de la col·lecció Miratges.
És, a més la primera del 2013, la que duu el logotip dels 30 anys que es va votar més i anem a començar a enviar-la als cinc primers que l'heu demanat.
Aquesta història, que és la suma d'altres disset, a nosaltres ens ha captivat. Com també al jurat del Premi Soler i Estruch que el va premiar:

Pell de gat, de M. Victòria Lovaina

Un dia de primavera, el circ Manfredy arriba a Vilamoix, un lloc on mai abans no s'ha vist cap circ. I Nona Giuliani, la gran contorsionista, no sap que la seva vida està a punt de fer un gir impensable que canviarà per sempre el seu destí. Aquest és el punt de partida de Pell de gat. Disset històries que expliquen les vides d'alguns personatges memorables, com la Nona, la Fermina o l'elefanta Soraya, entre d'altres. Disset històries on trobem les petjades inquietants d'uns gats que poc a poc es manifesten com uns personatges de poder immens.

(Fitxa del llibre, clica aquí)


Premi Soler i Estruch de narrativa curta

M. Victòria Lovaina  (Barcelona, 1959) és diplomada en magisteri i llicenciada en Ciències de l’Educació. Imparteix la docència en un institut de Cerdanyola del Vallès, Barcelona. Ha participat en diversos cursos de narrativa a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.
Té publicades les novel·les Amb ulls de nina, (premi Joescric, Palma, 2008) i Dietari de Les Gorges, Editorial Saragossa (premi Paraules a Icària, Barcelona, 2009). Tanmateix, té editats alguns relats curts publicats en edicions col·lectives amb d’altres autors.
Ha estat guardonada en altres concursos literaris com el Districte V de Barcelona; el Mercè Rodoreda de Molins de Rei; el de Narrativa breu per a dones, a Terrassa i el Rafael Comenge d’Alberic, València.
Per a que comenceu a submergir-vos en aquest món de pas entre dos móns, com diu al llibre, de la mà de Nonetta Giuliani, la dona peix, us hem dut ací les tretze primeres pàgines (en honor a l'any), no us les perdeu:



1 comentari:

  1. Magnífic! Comparable al món de Sinera, Vetusta o Mequinensa...M'ha captivat des del principi. Enhorabona a l'autora!

    ResponElimina