13 de febrer del 2013

L'ús de l'energia nuclear (Homo sàpiens?) i Vicent Martínez Sancho a l'Alcúdia


Amb el Sopar i Xarrada del divendres  15 de febrer el Bloc Jaume I de l'Alcúldia enceten la 16ª temporada (a les 21:30 hores).
Ho anuncien així:  "Com sempre ho farem en el Casal sopant d'entrepà i a continuació Vicent Martínez i Sancho, Físic Teòric, ens parlarà d'un tema molt actual i molt proper a nosaltres per la proximitat a la Central Nuclear de Cofrents".

Vicent Martínez Sancho, (Simat de la Valldigna, 1943). Professor de Física de la Universitat de València, ha publicat els llibres Fonaments de física (dos volums, 1986), Sobre el significat de la relativitat (2004) i L'ús de l'energia nuclear. Homo Sapiens? (2011) i està considerat com un dels físics més influents del País Valencià. Ha impartit cursos en la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent. Ha estat president d’Acció Cultural del País Valencià (1999-2009) i n’és membre de la junta directiva. Va ser un dels fundadors del Partit Socialista del País Valencià (PSPV) a principi dels anys 70 del segle XX i està vinculat a Valencians pel Canvi. Defensor de la insubmissió militar, ha destacat també en la recuperació de la memòria històrica. Va ser un dels principals impulsors del moviment de recuperació historicoartística de la Valldigna i fundador de l’associació Amics de la Valldigna.

«[…] des de l’autoritat moral que puga tindre, com a individu de la meua pròpia espècie, proteste per la insensatesa i estupidesa d’aquells altres espècimens d’Homo sapiens, depredadors que estan destruint el nostre món, que confonen la civilització amb la malversació energètica, que malden diàriament per substituir la intel·ligència moral per l’ostentació econòmica, que manipulen informacions, distorsionen la realitat i introdueixen regles civils amorals amb l’únic propòsit d’aconseguir el seu poder, un poder que condueix a la nostra ruïna, que, a pesar seu, també és la seua: la desaparició dels éssers vivents».  

Per saber-ne més o adquirir el llibre, podeu anar a la fitxa del web de Bullent clicant aquí.

1 comentari:

  1. Per si us interessa, l'enllaç a la pàgina del Facebook on donem notícia d'aquesta i altres activitats:

    https://www.facebook.com/blocjaume

    ResponElimina