5 de desembre del 2013

Vídeos del Premi Bernat Capó


Àlvar Monferrer ens va parlar de "Bruixes, dimonis i misteris", el treball que ha guanyat el 15é Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular en el seu parlament com a guanyador. A continuació, un breu vídeo d'un minut del parlament:




Per si no s'escolta bé, transcrivim el que diu:
..."El segon capítol, que és on comence pròpiament l'obra, el dedique a les bruixes i fetilleres de la meua infantesa, com la tia Centeta la Blava que em va guarir de l'aliacrà quan jo tenia tres anys. Les medicines a penes existien a l'Espanya d'aquells temps i menys les medicines més cares. Aquesta dona era una dona de seny i coneixement com poques n’hi havia al poble.
També, en un altre sentit, a la senyora Baldesca de Caga-pelats, que era bruixa dolenta i professional que usava  llibres prohibits, segons deia la gent.
I tinc que fer una referència necessària un mot que no apareix al diccionari però que està viu al poble, i no sols com a un insult. És el mot mamó, en un significat molt interessant i que convé conéixer. Busquen-lo a l'Alcover-Moll i allí trobareu una pista."

També us traslladem a un altre moment de la nit, la presentació per part de Gemma Juan dels músics Merxe i Francesc Pineda Poquet i la primera peça que interpretaren: l'Ària en Re Major de J. S. Bach.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada