30 de juny del 2014

Pla lector per a primària 2014-2015, per Mario Viché



Mario Viché ha elaborat un pla lector per a primària per al curs 2014/2015. 

El Pla lector per a l'Educació Primària 2014/2015 d'Edicions del Bullent parteix del principis d’autonomia i llibertat per part del lector no sols en l’elecció dels textos i les històries sinó en la interpretació i la recreació de les narracions.

És per això que el Pla que presentem constitueix una orientació per als educadors, pares i professors a fi de dotar-los d’unes eines d’interpretació i coherència a l’hora de recomanar lectures per als seus fills i alumnes.


El Pla ofereix tres lectures bàsiques per cadascun dels cursos d’educació primària, com a exemple del que es pot fer. Recomanem, però, que les lectures triades varien en funció de les inquietuds dels lectors als quals van adreçades. Aquestes lectures s’organitzen al voltant d’uns objectius globals per cada nivell educatiu i unes paraules claus que orienten la temàtica i les actituds i vivències que formen part de cadascuna de les narracions. La proposta lectora es complementa amb una opció poètica per cadascun dels cicles de l’educació primària a fi de complementar des del punt de vista literari la proposta lectora.

A la pàgina didàctica del web d'Edicions del Bullent (http://www.bullent.net/didactica) es pot trobar un quadern digital amb activitats interactives, vídeos i altres propostes per a cada lectura.

I a la pàgina del Pla lector (http://www.bullent.net/pla-lector-2014-2015) us el podeu descarregar en word o en pdf. Aquí mateix el podeu visualitzar en línia:

27 de juny del 2014

Una formiga diferent. Quin enrenou al formiguer!, de Mercé Viana i Noèlia Conca



A l'estiu tota cuca viu i trobem formigues per tot arreu. Atenció, si trobeu una formiga blanca pot ser la nostra amiga Albor. És albina i això la fa un poc diferent però tots som diferents d'alguna manera, no? 

Quin enrenou s'havia muntat al formiguer! Els crits se sentien d'ací i d'allà de les galeries. Aixó diu que era i no era una formigueta que havia nascut moooolt diferent a la resta. Sort que sa iaia, la reina mare, era una formiga súper sabuda i... ai! però si us estic contant el conte! Mireu, el millor serà que obriu les pàgines d'aquesta història tan especial per gaudir-la de debò.

Quin enrenou al formiguer! disposa d'una pàgina didàctica per a aprendre i divertir-se alhora:  http://www.bullent.net/didactica/formigues

Mercé Viana (Alfafar, 1946) és escriptora i pedagoga. Ha treballat en totes les etapes de l'educació, des de l'escola infantil fins la Universitat i a la Formació Permanent del professorat.
Ha guanyat nombrosos premis literaris, entre els quals el Premi Carmesina de literatura infantil.

Amb més de 60 llibres publicats és un referent de la nostra literatura infantil i juvenil.

A Edicions del Bullent té publicades les següents obres:
Per a partir de 5-6 anys: El papalló pintor (color)
Per a partir de 6-7 anys: El conillet cosmonauta (color)
Per a partir de 8-9 anys: El misteri de l’andanaEl secret de l’estora LeonoraQuin enrenou al formiguer!
Per a partir de 10 anys: Mei-mei vol ser rei

Noèlia Conca ha fet els dibuixos. Va naixer a Biar. És dissenyadora gràfica i professora de plàstica de professió, il·lustradora d'il·lusió. En la seua ment veu créixer personatges en color i blanc i negre mentre la seua mà dibuixa paraules. I també ha il·lustrat en Edicions del Bullent alguns llibres, quasi tots de poesia infantil o rimats: Poemes al jardíEl ratolí i les disfressesEmbolic de poemesPoemes viatgers i Quin enrenou al formiguer!

24 de juny del 2014

Acaba el concurs Vaig fer la maleta un dia de juny


Ha acabat el termini del concurs iniciat el dia 2 de juny per als lectors de Vaig fer la maleta un dia de juny, de Cinta Arasa.

Moltíssimes gràcies a tots els que heu participat!
Tothom ha encertat la resposta: Vicent és d'Alcoi i Pau i Albert són de Tivenys, de les terres de l'Ebre.



Trobem una part de la resposta en aquest fragment de la pàgina 169:

"Vam parlar molta estona, de la situació a Catalunya, de les seves vides, de les nostres, bé, de la nostra vida que acabàvem de començar, com si els meus setze anys anteriors no existissin. Ells em van dir que eren de Tivenys,  l’Ebre, i vam recordar el riu i el paisatge. Feia quatre mesos que havien marxat de casa, i només dos dies que havien arribat a Liverpool. Vaig imaginar-me com devia haver estat el seu viatge per creuar Europa, que diferent del meu, que havia sortit de casa només unes setmanes enrere, encara que tenia la sensació que havia estat en una altra vida."

I la resta a la pàgina 171:

"Va, va, som-hi, xic, que un dia tornarem al poble com a indians rics, i ja voràs tu com mos rebran. I ep, tu, te presentem Vicent, que ve d’Alcoi i que també ha plantat l’exèrcit, i la fàbrica... Que em busquen, si volen, que no em trobaran!"

Tots els que han participat tenen premi. Només cal que ens feu arribar el vostre correu electrònic mitjançant el formulari del web de Bullent http://www.bullent.net/contacte/ o a través de les xarxes socials i rebreu una còpia digital de la carta que Eulàlia va escriure a l'Oliver i mai li va arribar a enviar.

A més, però, hem sortejat el Premi Especial i ha resultat que Hector Sanchis ha guanyat rebre la carta en paper, a més d'un llibre escollit del catàleg de Bullent.

23 de juny del 2014

La companyia Crit ens parlen de l'Espill en un vídeo.


Des de l'any 2009 la companyia Crit Teatre ha estat representant l'adaptació teatral d'Anna Marí de l'obra l'Espill, de Jaume Roig. Ara, coincidint amb una renovació de l'escenografia, també apareix l'obra feta llibre.

Una selecció dels moments més representatius d'aquest clàssic de la nostra literatura amb un punt de vista actual és, sense dubte, la millor manera d'aproximar-s'hi i serveix per a qüestionar-se determinades actituds d'avui en dia no tan allunyades de les del segle XV.




Espill, de Jaume Roig, és una de les peces més importants de la nostra literatura medieval. Escrita cap al 1460, aquesta narració en vers que entronca amb la tradició misògina europea és reconeguda per la seua gran potència satírica i el virtuosisme dels seus més de 16.000 versos. Aquesta adaptació teatral, fidel a l'original, ha donat veu i cos als diversos personatges que formen part de l'univers del narrador. El resultat és un text molt fresc, divertit i atrevit que ens aproxima a una de les novel·les més brillants i destarifades de tots els temps, i que posa damunt la taula els conflictes de gènere des de l'Edat Mitjana fins els nostres dies.

Anna Marí (Alboraia, 1979) és doctora en Filologia Anglesa i llicenciada en Filologia Catalana. És membre fundadora de la companyia de teatre CRIT i co-directora del projecte europeu Escena Erasmus. Ha escrit diversos textos teatrals, i ha realitzat dramatúrgies de l'Odissea, del Tirant lo Blanc, del Quijote o dels Entremeses de Cervantes i Calderón de la Barca, entre d’altres.

Jaume Roig (València, principis segle XV- Benimàmet, 1478) va estudiar Medicina i Arts, potser a Lleida i París, tot. Com a metge obtingué un gran prestigi foru nomenat diverses vegades examinador de metges i fou metge de la reina Maria de Castella i del rei Joan II, entre 1446 i 1469.

Per saber-ne més, enllaç a la fitxa del llibre.

20 de juny del 2014

Èxit als actes literaris dels llibres de narrativa per a adults de Bullent


Gran acollida a la presentació a Pego de Tot el que tinc per ballar amb tu, d'Elvira Cambrils

La Casa de la Cultura de Pego s'omplí de gom a gom amb la presentació de la darrera novel·la d'Elvira Cambrils Tot el que tinc per ballar amb tu.



En contrast amb les imatges que darrerament apareixen als mitjans dels valencians una munió de gent s'aplegà en una festa de la cultura ben acord amb l'atmosfera que es predomina a la novel·la.

Tot el que tinc per ballar amb tu, d'Elvira cambrils, Felicitat desembarca a Sérifos amb la idea d'anar-se'n al més aviat possible. Se sent abatuda pel pes de l'infortuni. La mare malalta, els problemes amb la parella li marquen la vida. Però els tamarits, les olors, les capelles blanques, la música i les tavernes vora mar la desperten d'una llarga letargia. Els habitants de l'illa la duran a ajornar el final de les vacances. Tot el que tinc per ballar amb tu parla de la sensualitat i els sabers de la filosofia moral clàssica com a antídots contra les gorgones que amenacen l'existència humana. És una història sobre la fragilitat i la por però també sobre el valor de la rebel·lia individual per a afrontar-les. A partir del mite de Dànae i Perseu, la novel·la recorre els camins que condueixen la protagonista de l'abisme a la renaixença, uns camins que l'allunyaran del que ha de fer, del deure, i tanmateix li obriran les portes per a la conquesta d'una vida feliç.


D'aquesta manera, a la presentació l'escriptora Maria Dolors Pellicer va recomanar-ne la lectura: "gran novel·la que captiva des de l’inici i que gràcies a la història que s’hi narra  però  també  per  la  forma  com es  narra  manté  encés  el  desig d’avançar en la lectura fins a l’última línia."

La Fèmina Band interpretaren la cançó de la grega Haris Alexiou, Gia ena tango que dóna el títol a la novel·la.


La gossa sorda deixaren per un moment la imminent estrena del seu nou disc "Polseguera" també a Pego.


La llibreria Logos dugué els llibres:


I hi hagué signatures:

Picadeta i beguda gregues:


I molt bona gent. A la foto: Gabriel Sendra (fundador d'Edicions del Bullent), Josep Seguí i Josep Nadal (cantant de La Gossa Sorda): 



A Godella, Tot interior, d'Enric Camps també  va fer les delícies de la gran quantitat de gent que s'hi va aplegar

I com que se'nsa ha fet molt llarg, de la presentació de Tot interior, d'Enric Camps a Godella, l'altra novetat del 2014 en narrativa per a adults només us podem posar una foto i enllaços.


Per saber més, enllaç a la fitxa de Tot interior, d'Enric Camps: http://www.bullent.net/detalle_libro/?li_id=3167

Més fotos aquí.

I un vídeo de tot l'acte aquí.


19 de juny del 2014

Parlem avui de Felip de Borbó?


Avui coronen Felip de Borbó i és un dia indicat per parlar-ne. També perquè fa exactament 307 anys que l'anterior Felip de Borbó va cremar la ciutat de Xàtiva.

Com diu Pau Tobar al seu article Felip de Borbó, rei a sang i foc. Viles socarrades: l'estratègia del terror.: "La segona ciutat del Regne de València va ser esborrada del mapa, cremada en un incendi que s'allargà tota una setmana. Amb els xativins supervivents desterrats a Castella el 17 de juny, la ciutat va quedar deserta. Fra Carles Castañeda assenyala que l'extermini convertí la ciutat en un desert, de manera que el març de 1708, d'una població de 10.000 habitants, només en restaven 8."

I no només va ser Xàtiva, vegeu el mapa que ens mostra Pau Tobar al seu article:



En triar aquest dia per a la coronació es pot considerar que, com a mínim, no han pensat en el significat simbòlic que pot tindre per als xativins, valencians i catalans.



Però llevat de l'efemèride, no és avui l'únic dia que creiem que cal parlar de la nostra història i més concretament d'un episodi tan important com és la Guerra de Successió. Per això hem editat el llibre El pas dels maulets. Per entendre la Guerra de Successió, de Pau Tobar, a qui hem citat en l'inici del capítol. Un llibre que ho explica de manera didàctica per als qui no tenen costum de llegir història. I com que molta més gent ho pensa, El pas dels maulets ja ha estat reeditat quan fa poc més d'un any que es va publicar per primera vegada.

El pas dels maulets. Per entendre la Guerra de Successió, de Pau Tobar: Alícia i Toni són dos amics que apuren les darreres setmanes d'un tranquil estiu a Altea. Unes vacances deliciosament rutinàries fins que un misteriós personatge es creua en les seues vides. Des d'aleshores es veuran immersos en un trepidant viatge a través del temps resseguint escenaris d'un conflicte que canviarà per sempre més la història del nostre poble. Rere el pas dels maulets, els joves crearan sense sospitar-ho el seu propi camí d'estima i rebel·lia. L'enigma que han de resoldre Alícia i Toni ens acosta a la Guerra de Successió i els Decrets de Nova Planta. Uns fets transcendentals que, tot i ser presents al currículum d'Història i Llengua de secundària i batxillerat, sovint passen desapercebuts en la voràgine del curs.

17 de juny del 2014

Enric Lluch parla d'Els xiquets de la gorra a Ràdio Vilafranca


Al programa Llegir per sentir, de Ràdio Vilafranca, Josep Maria Soler entrevista Enric Lluch per parlar d'Els xiquets de la gorra i tracten temes molt interessants.

Els xiquets de la gorra
Manel duu uns mesos vivint a l’hospital. Allí no té tants amics com a l’escola però són suficients per fer un equip d’operacions especials. A l’hospital hi ha moltes històries per descobrir. La gent que ocupa les habitacions del mateix hospital els expliquen part de les seues vides i amb les infermeres i les proves que han de passar viuran aventures de les bones. Així insuflen ànim, coratge i il·lusió als que els coneixen.

A l'àudio descobrim que els protagonistes d'Els xiquets de la gorra es basen en xiquets reals.
També que es tracta d'una visió optimista i divertida però no ensucrada o irreal. No es tracta d'una història dura perquè es destaca la imaginació que les criatures no perden en aquestes ocasions. Es tracta d'un cant d'alegria i esperança davant una malaltia que els joves lectors tenen dret a conéixer.

La imatge que encapçala és un dels dibuixos de Pere Devesa que es nomena: el de la senyora Anastàsia que veu per uns prismàtics uns fill que no té.

Us en posem l'enllaç:

http://www.rtvvilafranca.cat/audio/1346/embed

Enric Lluch (Algemesí, 1949) és llicenciat en Història per la Universitat de València.La seua activitat literària abasta, bàsicament, la narrativa infantil i juvenil. Ha estat guardonat, entre altres, amb el premi Samaruc al millor llibre valencià, el de la Crítica de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, el Premi Carmesina, etc. És autor d’uns seixanta llibres de caràcter infantil o juvenil. La seua obra ha estat traduïda a totes les llengües de l’Estat i ha estat transcrita al sistema Braille. En Edicions del Bullent ha publicat El regne de Tentipotenti, L’inventor Xaveta, En quin cap cap?, premi de la Crítica de l’IIFV. En literatura juvenil, La germanor del camí que ha rebut el Premi Enric Valor de narrativa juvenil.

13 de juny del 2014

Pataxula va a Cocentaina i a Vilamarxant


El dijous 19 de juny Bertomeu cantarà les cançons del llibre-disc El pirata Pataxula en El tresor del monstre a dos punt de la nostra geografia. Els dos allunyats del mar i amb més de cent quilòmetres entre ells.

Pel matí, serà amb els alumnes del CEIP La Pea de Vilamarxant (Antonio Ibañez Albalat 2, Vilamarxant).

I, per a tot aquell que s'acoste, a les 18 h, de la vesprada serà a la Biblioteca Pública de Cocentaina (Pla de la Font, 10). Aquest acte ha estat organitzat per la Coordinadora Alcoià i Comtat pel valencià.

El El pirata Pataxula en El tresor del monstre és un llibre-disc amb lletra i música de Bertomeu i il·lustracions d'Empar Bou que ens conta la història del primer tresor que hagué de buscar el pirata Pataxula:

El primer tresor que hagué de buscar el pirata Pataxula amb la seua tripulació va ser el tresor del monstre. Quina mala sort! Però era el que deia El Llibre dels mapes... En aquest llibre trobaràs una història sobre el valor de l'amistat i el respecte a la diferència. Duu un cd amb el conte dramatitzat i les següents cançons: Cançó del pirata Pataxula, Cançó dels Pirates, Cançó del llibre dels mapes, Cançó de la cova, Cançó de les pirates i Cançó del monstre.

Ací teniu un vídeo de presentació que anunciava la seua sortida:

11 de juny del 2014

Espill, de Jaume Roig. Dramatúrgia d'Anna Marí. Novetat editorial



Després de diversos anys sense moviment, Edicions del Bullent torna a revifar la col·lecció Torsimany amb un nou títol, una versió teatral d'Anna Marí d'Espill, de Jaume Roig. S'afegirà a altres versions, traduccions i antologies que conformen aquesta col·lecció: El collar de la coloma d'Ibn Hazm de Córdova, Contes per a un any de Luigi Pirandello, 69 poemes d'amor, de Vicent Andrés Estellés, Fosca, d'Igino Ugo Tarchetti i Llibre de les meravelles del món, de Marco Polo.
Per a adquirir el llibre o obtindre'n més informació cliqueu ací.

Espill, de Jaume Roig, és una de les peces més importants de la nostra literatura medieval. Escrita cap al 1460, aquesta narració en vers que entronca amb la tradició misògina europea és reconeguda per la seua gran potència satírica i el virtuosisme dels seus més de 16.000 versos. Aquesta adaptació teatral, fidel a l’original, ha donat veu i cos als diversos personatges que formen part de l’univers del narrador. El resultat és un text molt fresc, divertit i atrevit que ens aproxima a una de les novel•les més brillants i destarifades de tots els temps, i que posa damunt la taula els conflictes de gènere des de l’Edat Mitjana fins els nostres dies.

Aquí podeu fer un petit tast del llibre:



Anna Marí (Alboraia, 1979) és doctora en Filologia Anglesa i llicenciada en Filologia Catalana. És membre fundadora de la companyia de teatre CRIT i co-directora del projecte europeu Escena Erasmus. Ha escrit diversos textos teatrals, i ha realitzat dramatúrgies de l'Odissea, del Tirant lo Blanc, del Quijote o dels Entremeses de Cervantes i Calderón de la Barca, entre d’altres.

Jaume Roig (València, principis segle XV- Benimàmet, 1478) va estudiar Medicina i Arts, potser a Lleida i París, tot. Com a metge obtingué un gran prestigi foru nomenat diverses vegades examinador de metges i fou metge de la reina Maria de Castella i del rei Joan II, entre 1446 i 1469.

L'activitat professional i pública la va combinar amb l'exercici de la literatura i d'aquesta manera, l'any 1460 escriu l'Espill, un dels escrits més importants del segle XV. Dins la tradició misògina de l'època, l'espill suposa una forta crítica contra les dones de qualsevol edat i condició. La història pròpiament és la d'un narrador protagonista que es dirigeix al seu nebot per explicar-li els maltractes que ha sofert per part de les dones al llarg de la seva vida.

Mor a Benimàmet d'un atac de feridura el 5 d'abril de 1478.

Com a representació teatral, aquesta obra ja ha fet un bon recorregut es troba en actiu des de finals del 2009. En aquests anys se n’han fet més de 200 representacions per teatres, cases de cultura, biblioteques i centres educatius. Com ara l'estrena a la Biblioteca Valenciana, al Teatre municipal de palma de mallorca, Congrés internacional de romanística (València), Falla Na Jordana, Casa de la cultura de Torrent,  d'Algemesí, d'Alzira, de Pego o de Petrer, Sala Matilde Salvador de València, a la Biblioteca de Llíria, al  Festival medieval d'Elx, Campanya Anem al teatre 2013, Abril i maig 2013, Teatre Micalet de València, Sala Ventura Alabau d'Alfafar... I a tot arreu ha recollit grans èxits. De fet, encara està activa i se'n poden demanar representacions o obtindre més informació al web de la companyia: http://teatrecrit.com/2013/04/16/espill/









9 de juny del 2014

Vídeo de Teresa Broseta on parla de Cor d'elefant en dos minuts



Com diu Teresa Broseta en aquest vídeo "...la gent havia és bàsicament igual arreu allà on vages". Però la diferència és que en alguns indrets del món, les especial circumstàncies en les que viuen, sobretot econòmiques, fan reals històries de la intensitat de la que hi ha a Cor d'elefant.

Cor d'elefantMentre contemplen delerosos, com cada dia, el bany dels elefants a les aigües fangoses del Mekong, Pakpao i Atid no poden sospitar que la roda de la fortuna està a punt de girar en la seva contra. Ho farà, però, i descobriran que a Tailàndia, com passa a altres llocs del món, les criatures poden esdevindre només una trista mercaderia, un joguet trencat en les mans d'un turista. Tan sols la intensa connexió entre els dos joves, d'on brolla la seua força, pot marcar la diferència entre la vida i la mort.




6 de juny del 2014

A Pego, Tot el que tinc per ballar amb tu, d'Elvira Cambrils



La primera presentació de la darrera novel·la d'Elvira Cambrils Tot el que tinc per ballar amb tu, ja té data i molts atractius alguns dels quals seran una sorpresa.

Serà el dissabte, 14 de juny, a les 20:00 h al Pati de la Casa de Cultura de Pego (Carrer Sant Domènec, 5 Pego).

Com que es tracta d'un cant a la felicitat, l'acte promet ser ben alegre. La presentació comptarà amb la presència de l'autora i anirà a càrrec de l'escriptora Maria Dolors Pellicer.

A més de l'actuació en acústic de La Fèmina Band i La Gossa Sorda.

Tot el que tinc per ballar amb tu:

Felicitat desembarca a Sérifos amb la idea d'anar-se'n al més aviat possible. Se sent abatuda pel pes de l'infortuni. La mare malalta, els problemes amb la parella marquen la seua vida.

Però els tamarits, les olors, les capelles blanques, la música i les tavernes vora mar la desperten d'una llarga letargia. Els habitants de l'illa la duran a ajornar el final de les vacances. Tot el que tinc per ballar amb tu parla de la sensualitat i els sabers de la filosofia moral clàssica com a antídots contra les gorgones que amenacen l'existència humana. És una història sobre la fragilitat i la por però també sobre el valor de la rebel·lia individual per a afrontar-les.

A partir del mite de Dànae i Perseu, la novel·la recorre els camins que condueixen la protagonista de l'abisme a la renaixença, uns camins que l'allunyaran del que ha de fer, del deure, i tanmateix li obriran les portes per a la conquesta d'una vida feliç.

Elvira Cambrils (Pego, 1955) és escriptora i professora de filosofia. El primer contacte amb l’escriptura creativa es produeix a través de la ràdio –Graffiti, Ràdio Lliure (1985-88) i Estirant el fil, Ràdio Municipal de Pego (2003-2006). Ha publicat el llibre de relats Mira’m, Amor (Bromera, 2007), premi de narrativa Blai Bellver de Xàtiva, i la novel·la El bes de l’aigua (Bullent, 2010). Amb el conte Foc a la llar va guanyar, el 2011, el XXX premi de narrativa Felipe Ramis. 

5 de juny del 2014

A Castelló, Bruixes, dimonis i misteris, d'Àlvar Monferrer


El món està ple de misteris. D'alguns, Àlvar Monferrer ens en pot explicar per què ho són i com.

El proper Dijous, 12 de juny a les 19 hores, l'autor de Bruixes, dimonis i misteris, Àlvar Monferrer, ens farà llum sobre la cara oculta de la nostra cultura popular.

Serà a Castelló de la Plana, a la llibreria Argot (c/ Sant Vicent, 16) i, a més d'Àlvar Monferrer comptarem amb la presència de Núria Sendra, editora d'Edicions del Bullent.

Actualment és ben conegut què és això de la Santa Companya gallega, o que els morts de les tribus índies van a parar al cel del gran Manitú. D’aquestes històries en tenim tantes com els gallecs, els pobles foscos de l’Europa del nord i del centre, o els indis americans. Bruixes, dimonis i misteris recull alguns d’aquests elements de la cultura popular pròpia, ja siga per que l’autor els ha viscut en carn pròpia (fetilleres de les Useres) o d’altres informants, les ha recollit de fonts literàries o de documents de segles passats. A cavall entre la imaginació, la literatura i la vida diària llegirem casos de sanadores, sabrem què es trobaren als segles xiv i xv quan feren investigacions per casa nostra, coneixerem de l’existència d’una cadira abacial endimoniada, i molt més.

Bruixes, dimonis i misteris va guanyar el Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular

Àlvar Monferrer i Monfort Nascut a les Useres (l’Alcalatén) l’any 1940, ha cursat estudis en les universitats de València, Barcelona i Madrid i és Doctor en Filosofia i Lletres en la Universitat de Barcelona. Ha estat professor a la Universitat de Barcelona, al Centre de la UNED, de Castelló-Vila Real, i Centre d’Estudis Teològics Mater Dei, de Castelló de la Plana i també ha fet diversos cursos de Pedagogia Terapèutica, Educadors d’Audició i Llenguatge, i Deficients de la vista, tant en Barcelona com en Castelló de la Plana.

A banda de publicacions sobre serveis socials, educació i psicologia educativa, ha centrat el seu treball en el camp de l’Etnologia, sobretot, de la religiositat popular i temes derivats amb nombrosos llibres publicats i una quinzena d’articles en diverses revistes. D’entre els llibres publicats destaquem Las cofradías en Castellón y sus comarcas desde la Edad Media hasta finales del Antiguo Régimen. (2008Castelló, Universitat Jaume I) Les festes dels Xiquets(2009, València, CVC), Els endimoniats de la Balma (1997, València, CVC), Els Pelegrins de les Useres (1991, València, CVC), o El Romancer valencià (Antologia). (2004, Picanya, Edicions del Bullent) amb el qual també va guanyar el Premi Bernat Capó l’any 2003.

També ha Col·laborat en diversos periòdics i revistes, com ara en Levante de CastellónMediterráneoCastellón DiarioCastellón al Día-El MundoHeraldo de AragónLas Provinciasla revista Magazine de La Vanguardia, CaramellaMètode, etc.

També ha intervingut en emissores de radio i televisió: Radio Nacional, SER de Barcelona i Castelló de la Plana, COPE de Castellón de la Plana, Radio 9, Canal 9 i Punt-dos, de València, Antena 3 i  la Cuatro, de Madrid, etc…

Entre altres premis, té l’Exágono, l’Europa Universitas, l’Alambor, i el 5è Bernat Capó, de difusió de la Cultura Popular.



És membre de l’Institut Municipal d’Etnologia i Cultura Popular, del Consell Assessor de la Universitat CEU-Cardenal Herrera, de València i del Patronat de la Fundació Caixa Castelló.

3 de juny del 2014

Aquest cap de setmana,llibres a les Trobades i Festa de la cirera


Aquest cap de setmana els llibres d'Edicions del Bullent tornen a anar-se'n de festa.

Els podreu trobar a les Trobades d'escoles en valencià

Dissabte 7 de juny  a ONIL 
l'Alcoià i el Comtat

Diumenge 8 de juny a BENLLOCH  
la Plana Alta i la Plana Baixa

i Tot el cap de setmana a la 14a. Festa de la Cirera, a Benirrama.

Ací teniu el programa:






2 de juny del 2014

Concurs Vaig fer la maleta un dia de juny!



Ha arribat el mes de juny. A Vaig fer la maleta un dia de juny, tot just ara l'Eulàlia comença a fer la maleta que li capgirarà la visió del món que ha tingut fins al moment:

Som al juny del 1909. Barcelona cremarà d'aquí poques setmanes, però ningú no ho intueix. L'Eulàlia, una adolescent de bona família, està convençuda que la vida de veritat només es llegeix als llibres. Acompanyarà el seu pare en un viatge de negocis al nord d'Anglaterra com a intèrpret. Fa la maleta a casa seva i no s'imagina que tardarà molt de temps a desfer-la, si és que la pot desfer mai. En el viatge descobrirà les condicions de vida dels obrers. L'Oliver, poc més gran que ella, li ensenyarà què vol dir treballar a una fàbrica... i que la vida de veritat també es pot viure.

Volem premiar els lectors atents de la novel·la així que farem una pregunta i us convidem a que proveu d'encertar-la. El termini comença avui i acabarà el 23 de juny.

Eulàlia troba un espai de felicitat de quatre dies a Anglaterra i durant aquests dies hi ha uns personatges amb els quals pot parlar en català. Es tracta de Pau, Albert i Vicent. La pregunta a resoldre és: quin és l'origen d'aquests personatges?

I el premi?

Tots els participants rebran una còpia digital de la carta que l'Eulàlia li va escriure a l'Oliver i mai no li va arribar a enviar.

Entre els que l'encerten sortejarem un guanyador que rebrà l'original d'aquesta carta en paper i un llibre a escollir entre el catàleg de Bullent.