31 d’octubre del 2014

Conta’m l’Horta, il·lustrat per Antoni Laveda. Novetat i presentació


L'Associació El Barranc de Paiporta ha promogut l'edició de Conta'm l'Horta. És un llibre a tot color amb 5 Rondalles ambientades en l'Horta il·lustrades per Antoni Laveda i que han escrit Juli Avinent, Carles Cano, Fèlix Sempere i Antoni Torreño.

Les rondalles que s'hi troben són: El corb i la rabosa, Mira si he corregut terres!, Miquel i el pont del Butoni, El follet Posanoms i La gallina Tina i el pollet.

El llibre arribarà d'impremta i es presentarà la setmana que ve:


Serà el divendres, 7 de novembre al Museu de la Rajoleria de Paiporta a les 20h.

Comptarà amb la presència dels autors i il·lustrador i, a més, s'inaugurarà l'exposició de l’il·lustrador Antoni Laveda “HISTÒRIES I IMATGES”.

Aquest és el text explicatiu que els de l'Associació El Barranc han preparat per a l'ocasió:

L’aposta per l’art plàstic –constant en l’Associació El Barranc de Paiporta– se centra en aquesta ocasió en el món de la il·lustració i per a això comptem amb la generositat del traç i del color de Laveda. El nostre dibuixant ha il·lustrat magníficament cinc rondalles –creades també especialment per a l’ocasió per escriptors ben propers– ambientades en l’Horta, un paisatge i una cultura que caldria preservar sense excuses.
Antoni Laveda és un dels millors il·lustradors valencians, que atresora ja més de trenta anys d’ofici. Aquesta exposició reuneix mostres molt reeixides de les il·lustracions originals que acompanyaven llibres d’ara i de sempre per a totes les edats, composades al llarg de la seua carrera artística.
El dibuixant sap rescatar des de les paraules la màgia del conte, amb una gran mestria, tot transformant-les en quadres que, lluny d’aigualir la suggestió dels relats, fan volar encara més la imaginació del lector. Així, la seua línia i la seua taca policromada han donat vida a una gran quantitat de personatges tant de llibres d’autors moderns com de clàssics irrenunciables: Voltaire, Dumas, Shakespeare, Ramon Muntaner, Enric Valor...
Trobareu en aquesta retrospectiva alegre un gran dinamisme compositiu en cada làmina, el gust per la línia ben marcada i el domini de l’aquarel·la per a embolcallar els personatges en una atmosfera sempre captivadora. Les corbes de Laveda, que dibuixen arcs perfectes, combinades amb la recta vertiginosa del seu traç, van perfilant tothora els personatges en una figuració detallista de gran plasticitat.


30 d’octubre del 2014

Serrano Llibres, durà els llibres de Bullent a les illes Balears



Tenim nou distribuïdor a les illes Balears. A partir d'ara, Serrano llibres servirà els nostres llibres a les llibreries de Mallorca, Eivissa, Menorca i Formentera.

En aquesta pàgina http://www.bullent.net/distribucio/ es poden consultar distribuïdors per  altres zones i algunes de les llibreries que tenen una atenció continuada als llibres d'Edicions del Bullent.

Durant molts anys ha estat l'editorial Moll la que ens feia aquesta tasca. Tristament, ha tancat l'editorial Moll. Amb ella tanca tota una institució de les nostres lletres i això produeix una gran tristor. Així que volem aprofitar aquest apunt per fer un sentit homenatge als Moll que han lluitat per durant 80 anys per la nostra llengua i cultura. Tant de bo, aquest no siga el punt i final d'aquesta història.




23 d’octubre del 2014

La panderola, un tren que vola, de Pep Castellano i Canto Nieto arriba a les llibreries!


Ja està camí de les llibreries! La panderola, un tren que vola, de Pep Castellano i Canto Nieto .

Una història que parteix del tren que poden veure ara mateix els castellonencs i castellonenques més menuts quan van a jugar al parc. La màgia del tren que anava de Castelló a Almassora, com resa la cançó, s'uneix a la màgia de la música que el fa volar i els lectors de 8 anys en amunt viuen una aventura que té molts punts per passar a ser la seua preferida.

Diu a la sinopsi del llibre: Has sentit parlar de la Panderola? Diu la cançó que és un "tren que vola". T'imagines un tren volador? Si t'endinses en el llibre veuràs com, amb la màgia de la música i l'ajut del seu iaio Pepe, Carla aconsegueix fer volar un tren i coses més sorprenents, encara.

Pep Castellano i Canto Nieto fa molts anys que expliquen contes junts. En els llibres, Pep sol escriure i Canto dibuixa, però en La panderola, un tren que vola ho han fet tot en equip, que és com es treballa millor.

En Edicions del Bullent han publicat junts també El rap de la gallina Carolina, Marta Martí la reina del rodolí, Les puces vampires, Jaume el gos i l’humà rabiós, Marta Teixidor la dona ascensor, Els pirates no ploren i Domadora de mar. A més del que han fet per separat.

Pots començar ja a llegir La panderola, un tren que vola

22 d’octubre del 2014

3a edició de La taverna del bandoler, de Lourdes Boïgues


Ja està en mans de la seua autora, Lourdes Boïgues, al tercera edició de La taverna del bandoler.

La taverna del bandolerS’ha comés una injustícia! Al menys això pensa Laura quan son pare li diu que enguany no aniran de vacances a la platja.

Tanmateix, aviat descobreix que tot no és el que pareix i que el poble de l’avi Pasqual és en realitat un lloc sorprenent. Les seues cosines l’ajudaran a trobar les arrels familiars, fins ara oblidades.

Amb Nati, Ximo, Arnau i Miol mamprendran una aventura increïble i perillosa, que els portarà des de la Taverna al món de l’heroi més valent que Laura mai no havia conegut, el bandoler Nicolau.

La taverna del bandoler va guanyar el Premi Carmesina de narrativa infantil.

Lourdes Boïgues (Simat de la Valldigna, 1968) és llicenciada en Dret per la Universitat de València i actualment treballa de Tècnica de la Generalitat, feina que compagina amb l’escriptura. Es considera una persona tranquil·la, de gustos senzills i molt familiar. Les seues afeccions són la lectura i els passejos per la muntanya. Ha escrit: Estel estel·lar (Edicions del Bullent, 2005); La taverna del bandoler (Premi Carmesina 2006, Edicions del Bullent); Una iguana al monestir(Edicions Brosquil, 2008); El secret de Caterina Cremec (Premi Enric Valor 2007, Edicions Bullent); La mascota que no existia (Premi Vicent Silvestre 2008, Editorial Bromera); El desenllaç (Premi Benvingut Oliver 2009, Perifèric Edicions);Estel i els àngels (Edicions Bullent 2011) i La màquina i els somnis (Editorial Baula Edelvives 2011) i La venjança de Caterina (Edicions del Bullent, 2012). 

Pots llegir el primer capítol en línia:




21 d’octubre del 2014

Escolta la cançó del pirata Pataxula a youtube!


El pirata Pataxula en El tresor del monstre és un llibre-disc en el que, a més de llegir la història de la primera búsqueda de tresor de Pataxula, es pot escoltar en el cd que conté. Al cd trobem el conte dramatitzat i  6 cançons pirates.

La primera de totes és la cançó del pirata Pataxula. Aquesta cançó ens explica qui és aquest pirata tan nostre.

Bertomeu ha preparat aquest vídeo per a que tot el que vulga escoltar la cançó del pirata Pataxula per internet ho puga fer:



Si vols el llibre el pots demanar a la teua llibreria o bé al web de Bullent: http://www.bullent.net/detalle_libro/?li_id=3170

I també es contractar a Bertomeu per a que us cante les cançons a http://www.bertomeu.cat/2013/03/contractacio_8.html

16 d’octubre del 2014

Recursos didàctics de les Rondalles Valencianes d'Enric Valor


Les Rondalles Valencianes d'Enric Valor donen per a moltes activitats. Passen els anys i la gent les treballa, les explica, les enriqueix cada vegada més.

A Edicions del Bullent tenim publicades en vuit volums les 36 rondalles.

I també tenim per separat, en format de regal els següents títols: Història d'un mig pollastre La rabosa i el corbComencilda, Secundina i AcabildaLa mare dels peixos i Joan-Ratot. Les quatre primeres, a més, acompanyades d'un cd amb la rondalla dramatitzada per grandíssimes veus com la de Toni Mestre.

Amb ocasió de l'any Enric Valor, férem conjuntament amb Vol de núvol (versió infantil de Rapsodes) En Ric Rap Rondalles: El Musical un llibre disc amb versions musicals modernes de les rondalles Joan-Ratot, Les velletes de la Penya Roja, I queixalets, també!, El jugador de Petrer,  El castell d?Entorn i no Entorn i El dimoni fumador. Que també sigué espectacle.

Després de tants anys en el catàleg d'Edicions del Bullent, ja us avancem que encara no hem acabat de reinventar les rondalles, però aquest post és per donar-vos a conéixer alguns recursos didàctics que es poden trobar a la xarxa:

  


Per una banda, orientat a Secundària, trobem al web Geografies Literàries l'entrada Ruta per Bèlgida: Enric Valor i les seues rondalles. L'han elaborat Daniel Pla, Toni Jorques i Ester Vila sota la supervisió d'Alexandre Bataller. Hi trobem, fins i tot, una entrevista a Carles Valor, nét d'Enric Valor.

Com es pot consultar al pdf, es treballes les rondalles El ferrer de Bèlgida (volum 3r), Nabet (volum 8é) i El pollastre de festes (volum 7é),


I per a Primària, a la Xarxa telemàtica Educativa de Catalunya ha preparat materials didàctics i quaderns per a l'alumnat de diverses rondalles, aquesta vegada utilitza les que estan en format de regal:


Per al Cicle Inicial de Primària, Mari Carmen Monfort i Ana Belén Ferrer, proposen una Guia per al professorat i Quadern per a l'alumnat de Joan Ratot.



Per al Cicle Mitjà de Primària, Mario Viché proposa Guia per al professorat i Quadern per a l'alumnat de La rabosa i el Corb



Per al Cicle Superior de Primària, Xavier Moreiras Blanco i Maria Peña Laborda proposen proposen una Guia per al professorat i Quadern per a l'alumnat de La mare dels peixos.

Segur que n'hi ha molts més que no coneixem i ens agradaria molt que ens els doneu a conéixer. en saps algun?

14 d’octubre del 2014

Cap de setmana de llibres a Russafa!


O, Russafa Book Weekend, que és com han batejat a la criatura. Serà perquè el barri de Russafa a València gaudeix d'una mescla impressionant de gents i cultures de tot arreu del món.

El cas és que a Russafa s'ho pot trobar moviment de tot tipus, artístic, gastronòmic.. I Aquest divendres els llibre prendran protagonisme.

Comença aquest divendres dia 17 d'octubre i acaba el diumenge 19.
I és a la Ruzafa Gallery (Pere III el Gran, 11, de València)




Russafa Book Weekend 14 pretén donar visibilitat a aquelles llibreries, editorials i publicacions valencianes que aposten per la singularitat i la qualitat en totes les seves facetes.

Russafa Book Weekend 14 ofereix, a més, un programa d'oci cultural dirigit a un públic inquiet i àvid de noves propostes relacionades amb el sector del llibre.

I Edicions del Bullent hi serem, durem els nostres llibres i ens alegrarem molt de saludar-vos, si us hi acosteu.


10 d’octubre del 2014

A Oliva, Tot el que tinc per ballar amb tu, d'Elvira Cambrils


Després de la magnífica presentació a València, ara és Oliva la que acull la presentació de  Tot el que tinc per ballar amb tu, d'Elvira Cambrils.

Serà el divendres 17 d'octubre, a les 20:15 h. A la Biblioteca de l'Envic (Passeig G. Maians, 36, Oliva). 

A més de l'autora, la presentació anirà a càrrec de Joan Morell, professor d'Història, i Miquel Mestre, catedràtic de Filosofia. Donat que la pregunta fonamental del llibre és "podem aspirar a la felicitat?", promet ser una xerrada interessant i amena, com han estat les anteriors.

Durà els llibres la Llibreria La Fona.

Tot el que tinc per ballar amb tu  És una història sobre la fragilitat i la por però també sobre el valor de la rebel·lia individual per a afrontar-les. A partir del mite de Dànae i Perseu, la novel·la recorre els camins que condueixen la protagonista de l'abisme a la renaixença, uns camins que l'allunyaran del que ha de fer, del deure, i tanmateix li obriran les portes per a la conquesta d'una vida feliç.

Elvira Cambrils (Pego, 1955) és escriptora i professora de filosofia. El primer contacte amb l’escriptura creativa es produeix a través de la ràdio –Graffiti, Ràdio Lliure (1985-88) i Estirant el fil, Ràdio Municipal de Pego (2003-2006). Ha publicat el llibre de relats Mira’m, Amor (Bromera, 2007), premi de narrativa Blai Bellver de Xàtiva, i la novel·la El bes de l’aigua (Bullent, 2010). Amb el conte Foc a la llar va guanyar, el 2011, el XXX premi de narrativa Felipe Ramis. 


Precisament a la platja del terme d'Oliva ens en parla en aquest vídeo:

8 d’octubre del 2014

Pataxula al Correllengua de Cocentaina



El dimarts 7 d'octubre Cocentaina ha acollit la flama del Correllengua. Pel matí el Palau comtal s'ha omplert de criatures en ambient de festa. Ha arribat la torxa en favor de la nostra llengua i s'ha llegit llegit el Manifest.

Després, els contestans i contestanes més joves han pogut escoltar a Bertomeu cantar i contar El Pirata Pataxula en El tresor del monstre, i les seues cançons de pirates.

Aquesta és una activitat que cada any organitza la Regidoria d'Educació i de Promoció del Valencià de Cocentaina. Normalment gira al voltant de l'escriptor de l'any nomenat per l'AVL i que el 2014 és Joan Roís de Corella.

El Correllengua va per escoles i instituts, carrers i places, pobles i ciutats, i per on passa és una festa d’homenatge als nostres escriptors.

Ara, algunes fotos de l'acte:







7 d’octubre del 2014

Guia didàctica de Llum i Estel, de Carme Miquel, per Pilar Puchades




La guia didàctica del darrer llibre de Carme Miquel, Llum i Estel, ja està disponible al nostre web. L'ha elaborat Pilar Puchades i us en podeu descarregar el pdf a: http://www.bullent.net/ficheros/libros/esplai57.pdf

Sobre el llibre:

És l’any 2879. Uns expedicionaris de la ciutat de Sudlàndia han trobat una jove inconscient i defallida en un bosc. Sembla diferent i no se sap qui és, ni d’on ve ni com hi ha arribat, i ella tampoc ho recorda. L’anomenen Estel. L’interés que suscita la seua arribada posarà en marxa un esforç col·lectiu per ajudar-la a integrar-se i a superar aquella amnèsia. La memòria individual d’Estel i la memòria col·lectiva de Sudlàndia –i d’altres ciutats de la Gran Terra– es recuperaran gairebé alhora. Això donarà pas a una situació extraordinària: el retrobament de dos móns.

Ací Carme Miquel ens la presenta en 2 minuts:



Carme Miquel naix a la Nucia (Marina Baixa), si bé la major part de la seua vida ha transcorregut a la ciutat de València, a la Marina Alta i a l’Horta Sud. Es defineix bàsicament com a mestra d’escola, professió que ha exercit durant vora quaranta anys, tot compaginant aquesta tasca amb la de l’escriptura. Ha publicat més de vint llibres de narrativa infantil, juvenil i d’adults, així com nombrosos textos divulgatius i articles de premsa.


3 d’octubre del 2014

Properament: La Panderola, un tren que vola, de Pep Castellano i Canto Nieto



En unes setmanes arribarà a les llibreries un nou llibre de Pep Castellano i Canto Nieto per a lectors a partir de 8 anys. És tracta de La panderola, un tren que vola on el protagonista és el mític tren que anava de Castelló a Almassora.

Has sentit parlar de la Panderola? Diu la cançó que és un "tren que vola". T’imagines un tren volador? Si t’endinses en el llibre veuràs com, amb la màgia de la música i l’ajut del seu iaio Pepe, Carla aconsegueix fer volar un tren i coses més sorprenents, encara.

Pep Castellano i Canto Nieto fa molts anys que expliquen contes junts. En els llibres, Pep sol escriure i Canto dibuixa, però en La Panderola, un tren que vola ho han fet tot en equip, que és com es treballa millor.
En Edicions del Bullent han publicat junts també El rap de la gallina Carolina, Marta Martí la reina del rodolí, Les puces vampires, Jaume el gos i l’humà rabiós, Marta Teixidor la dona ascensor, Els pirates no ploren i Domadora de mar. A més del que han fet per separat.

Després de la gran acollida que ha tingut Un tren de llegenda, el Xitxarra, de Juli Capilla i Antoni Laveda a la mateixa col·lecció, la Panderola no vol quedar-se enrere i així com el primer visitava contes i llegendes entre xiulits, en aquest segon la música és motiu principal al conte.

I més coses en comú: les últimes imatges d'aquest tren que es troben a internet també pertanyen a un vídeo en anglés. Com l'hem trobat tan divertit l'enllacem: http://youtu.be/spNgNb-ZseY

I la cançó: http://youtu.be/Wym-bmjJ0cQ

1 d’octubre del 2014

A Amposta, Vaig fer la maleta un dia de juny, de Cinta Arasa


El dissabte 4 d'octubre es presenta a Amposta el llibre de Cinta Arasa Vaig fer la maleta un dia de juny.

Serà a la Sala d'adults de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó a les 12 del migdia i anirà a càrrec de l'escriptor Albert Guiu. També comptarà amb la presència de l'autora.

Anuncien, a més, que sortejaran un exemplar del llibre entre el públic.

La novel·la Vaig fer la maleta un dia de juny està ambientada al juny del 1909. Barcelona cremarà d'aquí poques setmanes, però ningú no ho intueix. L'Eulàlia, una adolescent de bona família, està convençuda que la vida de veritat només es llegeix als llibres. Acompanyarà el seu pare en un viatge de negocis al nord d'Anglaterra com a intèrpret. Fa la maleta a casa seva i no s'imagina que tardarà molt de temps a desfer-la, si és que la pot desfer mai. En el viatge descobrirà les condicions de vida dels obrers. L'Oliver, poc més gran que ella, li ensenyarà què vol dir treballar a una fàbrica... i que la vida de veritat també es pot viure.
Va guanyar el 33é Premi Enric Valor de narrativa juvenil.

En aquest vídeo podem veure l'autora parlant del llibre: