26 de novembre del 2014

A Picanya, Conta'm l'Horta i exposició d'Antoni Laveda


La primera activitat de la Setmana del 34é Premi Enric Valor serà el dijous 4 de desembre. Es tracta, com cada any de la inauguració de l'exposició a la Sala d'Exposicions que ens acompanyarà fins el mateix dia del lliurament, ja que el còctel se serveix allí.

L'exposició d'enguany, "Històries i imatges", és de l'il·lustrador Antoni Laveda i s'inaugura alhora que es presenta per primera vegada a Picanya el llibre Conta'm l'Horta, il·lustrat pel mateix autor i amb amb 5 rondalles ambientades a l’Horta de Juli Avinent, Carles Cano, Fèlix Sempere i Toni Torreño.

Les rondalles que s'hi troben són: El corb i la rabosa, Mira si he corregut terres!, Miquel i el pont del ButoniEl follet Posanoms i La gallina Tina i el pollet. 

Resumint, la inauguració de l'exposició i presentació de Conta'm l'Horta serà el dijous 4 de desembre a les 18h.

L'esposició, a més es podrà visitar del 4 al 12 de desembre de 2014 a la Sala d’Exposicions de Picanya (Pl. País Valencià, s/n) de 18.00h a 20.00h i diumenges i festius d'11.00h a 14.00h. A més del mateix dia del lliurament.

El nostre dibuixant ha il·lustrat magníficament cinc rondalles –creades també especialment per a l’ocasió per escriptors ben propers– ambientades en l’Horta, un paisatge i una cultura que caldria preservar sense excuses.
Antoni Laveda és un dels millors il·lustradors valencians, que atresora ja més de trenta anys d’ofici. Aquesta exposició reuneix mostres molt reeixides de les il·lustracions originals que acompanyaven llibres d’ara i de sempre per a totes les edats, composades al llarg de la seua carrera artística.
El dibuixant sap rescatar des de les paraules la màgia del conte, amb una gran mestria, tot transformant-les en quadres que, lluny d’aigualir la suggestió dels relats, fan volar encara més la imaginació del lector. Així, la seua línia i la seua taca policromada han donat vida a una gran quantitat de personatges tant de llibres d’autors moderns com de clàssics irrenunciables: Voltaire, Dumas, Shakespeare, Ramon Muntaner, Enric Valor...
Trobareu en aquesta retrospectiva alegre un gran dinamisme compositiu en cada làmina, el gust per la línia ben marcada i el domini de l’aquarel·la per a embolcallar els personatges en una atmosfera sempre captivadora. Les corbes de Laveda, que dibuixen arcs perfectes, combinades amb la recta vertiginosa del seu traç, van perfilant tothora els personatges en una figuració detallista de gran plasticitat.

A Dénia, recital d'escriptors d'Eivissa i La Marina



"Com una font, a voltes, la paraula diu els secrets del món", amb aquesta cita d'El poeta i el mar de Joan Vinyoli, la fundació Baleària convoca a qui hi vulga acudir a un encontre on nou autors eivissencs i cinc autors de la comarca de La Marina recitaran fragments d'obres pròpies.

Serà aquest dissabte, 29 de novembre,  a les 19 h.a La Casa de la Paraula, al Port de Dénia.

Els autors eivissencs seran Nora Albert, Toni Roca, Julio Herranz, Pau Sarradell, Mario Riera, Bartomeu Ribes, Carles Fabregat, Iolanda Bonet i Maria Teresa Ferrer.

Els escriptors de La Marina són Carles Mulet, Tono Fornés, Carles Vicent Ciscar,  Jovi Lozano-Seser i Elvira Cambrils.


Jovi Lozano-Seser ha publicat en Edicions del Bullent Efectes secundaris, un llibre de contes curts que va guanyar el Premi Soler i Estruch. En cadascun dels contes d’Efectes secundaris podem veure una denúncia de distints aspectes de la vida a la nostra societat. Vivim petites històries que poden dur-nos a una reflexió sobre les incoherències de l’ànima humana o simplement fer-nos gaudir amb un somriure cadascuna de les anècdotes i les correspondències que hi trobem al nostre voltant, a la realitat. Perquè, qui no coneix una dona que fa règim, algú que s’automedica o altres incapaços de desconnectar de les rutines en un context extraordinari?


 


Elvira Cambrils és una autora que va guanyant cada cop més força en el món de la literatura.
Fa uns anys va publicar en Edicions del Bullent El bes de l'aigua, una novel·la que compagina una història actual amb la resistència a la depredació urbanística, el temor per la pèrdua de la identitat cultural o la complexa relació entre amor i sexe com a rerefons amb una altra en la que les dones de la 2a República prenen el protagonisme, especialment la feminista Maria Cambrils.

I ara mateix està promocionant amb gran acceptació a tot arreu la seua darrera Tot el que tinc per ballar amb tu. A partir del mite de Dànae i Perseu, la novel·la recorre els camins que condueixen la protagonista de l'abisme a la renaixença, uns camins que l'allunyaran del que ha de fer, del deure, i tanmateix li obriran les portes per a la conquesta d'una vida feliç.

Serà un acte d'allò més agradable i recomanem vivament, que us feu amb aquestes lectures, són un magnífic regal ara que s'acosten festes.

18 de novembre del 2014

A Castelló, la Panderola, un tren que vola, de Pep Castellano i Canto Nieto


La panderola torna a volar i a fer volar la imaginació dels més menuts gràcies a un nou llibre de Pep Castellano i Canto Nieto:  La Panderola, un tren que vola

La Fundació Soler i Godes, com marquen els seus objectius afavoreix la innovació en la pràctica educativa del valencià, li ha donat suport incloent la presentació i també un interessant itinerari didàctic en la seua XII Setmana Soler i Godes.

El llibre de La Panderola, un tren que vola emprén el vol, com no podria ser d'altra manera, des de la seua antiga estació, el que ara és el Centre de jubilats del Grau de Castelló el dilluns 24 de novembre a les 19:30. És un lloc d'allò més adequat, a més, perquè els protagonistes del llibre són precisament un avi i la seua néta.

L'itinerari didàctic Pels carrers de la Panderola, és un recorregut per la història i l'urbanisme castellonenc, seguint el traçat de l'antiga via pel centre de la ciutat. Ha estat elaborat pels alumnes d'animació sociocultural de l'IES Francesc Ribalta i hi participaran els alumnes del CEIP Joan Carles I d'Almenara.

Per tant, la cita és:

Dilluns 24 de novembre a les 19:30 h.

al Centre de Jubilats del Grau (antiga estació de La Panderola)

Hi haurà introducció de Mario Viché, del Consell Acadèmic de la Fundació Càtedra Enric Soler i Godes i de Núria Sendra, editora d’Edicions del Bullent.

I també parlaran els autors, Canto Nieto i Pep Castellano, hi haurà lectura de fragments del llibre, músiques, cançons... 


I amb la col·laboració dels Músics de la Unió Musical del Grau!

Has sentit parlar de la Panderola? Diu la cançó que és un "tren que vola". T'imagines un tren volador? Si t'endinses en el llibre veuràs com, amb la màgia de la música i l'ajut del seu iaio Pepe, Carla aconsegueix fer volar un tren i coses més sorprenents, encara.



17 de novembre del 2014

A Algemesí, Bertomeu canta El pirata pataxula


La llibreria Samaruc d'Algemesí acollirà a Bertomeu amb El pirata Pataxula en El tresor del monstre. 

En el cicle Escriptors a les Llibreries també hi ha Músics a les llibreries. És lògic, perquè aquest és un llibre-disc i Bertomeu ha escrit la història i les cançons i les conta, les canta i el que faça falta!

Pirates de terra endins, aprenents de navegants, el dissabte 22 de novembre de 2014 a les 12 h., poseu rumb a la Llibreria Samaruc i podreu saber com aconseguí la tripulació de Pataxula els seu primer tresor: el tresor del monstre! 

I cantar, també podreu cantar les cançons que van al cd: Cançó del pirata Pataxula, Cançó dels Pirates, Cançó del llibre dels mapes, Cançó de la cova, Cançó de les pirates i Cançó del monstre.




14 de novembre del 2014

El dia 20N comença la Plaça del Llibre


Del 20 al 23 de novembre se celebrarà a l'Octubre CCC (c/ Sant Ferran, 12 de València) la Plaça del llibre. Com a avançament, ja s'han distintes activitats amb escriptors/es a les llibreries.

També hi haurà moltes activitats i signatures que podeu consultar en aquest enllaç.

Ara us parlarem de les signatures i activitats relacionades amb llibres d'Edicions del Bullent:

 Dijous, 20 de novembre

Vesprada



El sant del dia

Divendres, 21 de novembre

Vesprada


Llum i Estel





Espill

Dissabte, 22 de novembre

Matí

Cròniques perdudes



Vesprada


A l'altra banda de les muntanyes



Un tren de llegenda, el Xitxarra


Lina Panxolina i el quadern màgic


Els papers àrabs



Diumenge 23 de novembre

Matí



12:00 H

Animació Infantil El Pirata Patatxula amb Bertomeu