27 de gener del 2015

Nova pàgina didàctica i jclic. Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils, de Vicent Sanhermelando


A l'apartat de didàctica del web de Bullent hi ha una pàgina  nova. Es tracta d'arreplegar els materials que hi ha fins ara de  Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils, de Vicent Sanhermelando i il·lustracions de Núria Feijoó amb un disseny més fàcil.

Què hi ha de nou a la pàgina didàctica de  Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils http://www.bullent.net/didactica/guia-ximo-potter?

Un joc interactiu en jclic de comprensió lectora, elaborat per Mario Viché. A la imatge superior podem veure una de les activitats, un trencaclosques de la coberta.

A més del que ja us hem anat comunicant:

Les primeres pàgines,
Els vídeos de l'autor parlant del llibre,
La proposta didàctica per baixar en pdf, elaborada per Isabel Fuertes

...

Sobre Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils:
Ximo Peris creu que va a ser el pròxim actor revelació des que son pare planeja fer una série casolana ara que està a l'atur i li ha dit que serà el protagonista. A partir d'aleshores busca un nom artístic: Ximo Potter. Amb el nom, però també li canvia la personalitat... Així coneix el col·leccionista de mòbils, un savi immigrant responsable d'una missió secreta

22 de gener del 2015

Reedició Ferum de silenci, de Pep Castellano



Amb Ferum de silenci, Pep Castellano va guanyar el premi Enric Valor. Per tant, és un llibre especial. Un llibre del que s'ha fet més d'una reedició i mereix una re-lectura si ja el teniu, ara que el masclisme no decau i els assassinats de dones tampoc.

A primera vista, Ferum de silenci sembla un cas més d’allò que en diuen violència de gènere, un més entre tants... Tan escabrós, tan macabre, tan injust, tan imbècil, tan carregat de silencis còmplices, com sempre. Però res no és el que sembla. Tot ens fa dubtar, i el lector haurà de muntar un trencaclosques de versions per a saber realment què va succeir.

A Faristol, Josep Maria Aloy en va fer una crítica i li va posar la màxima puntuació. Va dir: "proporciona la dosi de grapa necessària perquè el lector se senti arrossegat i fins a cert punt «despistat» per la successió constant i frenètica dels esdeveniments fins a la resolució del cas…"

A la fitxa del llibre, hi ha un enllaç per llegir les primeres pàgines: http://www.bullent.net/libro/2835-Ferum_de_silenci

Pep Castellano (Albocàsser, 1960) és un escriptor valencià. Va estudiar magisteri i després pedagogia. Ha fet teatre de carrer, i ha ballat i cantat (danses i cançons populars). Actualment treballa com a tècnic de formació d'animadors juvenils a l'IVAJ de la Generalitat Valenciana, a més de fer de contacontes formant duet amb Canto Nieto.

20 de gener del 2015

Ximo Potter, Proposta didàctica i vídeos.



Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils, de Vicent Sanhermelando i il·lustracions de Núria Feijoó. El seu protagonista, Joaquim Peris, ens explica la seua història des que decideix adoptar un nom artístic per a la sèrie que farà son pare ara que s'ha quedat sense feina per coses de la crisi i, amb el canvi de nom li canvia la personalitat...

Com que Vicent Sanhermelando és psicòleg escolar, sap molt de persones majors més joves. Així que quan li ha tocat fer un vídeo d'un minut per presentar el llibre, ell ha pensat molt encertadament que els llibres infantils els poden llegir tan xiquets com adults i que ell no els el presentaria de la mateixa manera. Resultat: Ha fet dos vídeos, un per a lectors aproximadament de més de 10 anys i un altre per als de aproximadament MOLT més de 10 anys. Sí, és un crack!

Ara, com que no demanen carnet, els podeu veure els dos, independentment de l'edat que tingueu. Ací els teniu:

Per als més joves:



Per als adults:



I també tenim ja preparada la proposta didàctica de Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils que ha elaborat Isabel Fuertes a la fitxa del llibre: http://www.bullent.net/libro/3179-Ximo_Potter_i_el_col-leccionista_de_mobils

14 de gener del 2015

A Pedreguer, Tot el que tinc per ballar amb tu, d'Elvira Cambrils.


Amb motiu de la 14a edició de la Trobada literària, festiva i musical dels Focs de Sant Antoni a Pedreguer, s'han programat diversos actes.

El dimarts 20 de gener de 2015 a les 20h. hi haurà una Trobada amb l'escriptora Elvira Cambrils a la Casa Municipal de Cultura de Pedreguer (c/ Glorieta de la Creu, 14) i presentació de la seua darrera novel·la Tot el que tinc per ballar amb tu.

En l'acte, hi intervindran, a més de l'autora, Pilar Garcia, Joseba Rodríguez, Neus Garrigós i Joana Mateu.

Tot el que tinc per ballar amb tuFelicitat desembarca a Sérifos amb la idea d'anar-se'n al més aviat possible. Se sent abatuda pel pes de l'infortuni. La mare malalta, els problemes amb la parella marquen la seua vida. Però els tamarits, les olors, les capelles blanques, la música i les tavernes vora mar la desperten d'una llarga letargia. Els habitants de l'illa la duran a ajornar el final de les vacances. Tot el que tinc per ballar amb tu parla de la sensualitat i els sabers de la filosofia moral clàssica com a antídots contra les gorgones que amenacen l'existència humana. És una història sobre la fragilitat i la por però també sobre el valor de la rebel·lia individual per a afrontar-les. A partir del mite de Dànae i Perseu, la novel·la recorre els camins que condueixen la protagonista de l'abisme a la renaixença, uns camins que l'allunyaran del que ha de fer, del deure, i tanmateix li obriran les portes per a la conquesta d'una vida feliç.

Podeu llegir les primeres pàgines i veure el tràiler del llibre a http://www.bullent.net/libro/3173-Tot_el_que_tinc_per_ballar_amb_tu

Durà els llibres la llibreria Mestral de Pedreguer.



El cartell que ha fet l'ajuntament:


13 de gener del 2015

Enric Valor: 15 anys recordant.


Avui fa 15 anys que va moris Enric Valor. La seua obra, però, especialment les Rondalles Valencianes que ell va arreplegar i literaturitzar, continuen ben vives i aprofitem per anunciar-vos a cau d'orella que estem treballant en nous projectes que encara les revitalitzaran més.

En unes setmanes, us en donarem més informació.

De moment, un pensament de gratitud per a Enric Valor.

Ací, el vídeo que li férem amb l'Ajuntament de Picanya a propòsit del Premi Enric Valor el desembre de l'any 1999, probablement l'últim que se li va fer: http://youtu.be/MivqIGfYbhQ

12 de gener del 2015

A València, Llum i Estel, de Carme Miquel i El canvi climàtic


El dimarts, dia 20 de gener a les 19h es presentarà la darrera novel·la de Carme Miquel, Llum i Estel, a la llibreria 3i4 de València (Octubre Centre de Cultura Contemporània c/ Sant Ferran 12, València).

La presentació anirà a càrrec de Núria Sendra, editora d'Edicions del Bullent, i a Continuació s'obrirà una Taula rodona relacionada amb el llibre sobre l'enunciat "El canvi climàtic, ficció o realitat?" i en la qual participaran Ma. Josep Picó, periodista, especialista en periodisme
ambiental i en divulgació de la ciència, Ricardo Almenar, Doctor en Ciències biològiques i la pròpia Carme Miquel, autora del llibre.

Llum i Estel està ambientada l'any 2879. Uns expedicionaris de la ciutat de Sudlàndia han trobat una jove inconscient i defallida en un bosc. Sembla diferent i no se sap qui és, ni d’on ve ni com hi ha arribat, i ella tampoc ho recorda. L’anomenen Estel. L’interés que suscita la seua arribada posarà en marxa un esforç col·lectiu per ajudar-la a integrar-se i a superar aquella amnèsia. La memòria individual d’Estel i la memòria col·lectiva de Sudlàndia –i d’altres ciutats de la Gran Terra– es recuperaran gairebé alhora. Això donarà pas a una situació extraordinària: el retrobament de dos móns.

Carme Miquel naix a la Nucia (Marina Baixa), si bé la major part de la seua vida ha transcorregut a la ciutat de València, a la Marina Alta i a l’Horta Sud. Es defineix bàsicament com a mestra d’escola, professió que ha exercit durant vora quaranta anys, tot compaginant aquesta tasca amb la de l’escriptura. Ha publicat més de vint llibres de narrativa infantil, juvenil i d’adults, així com nombrosos textos divulgatius i articles de premsa.

En aquest vídeo l'autora ens fa cinc cèntims de l'obra:




9 de gener del 2015

Pàgina didàctica de La Panderola, un tren que vola, de Pep Castellano i Canto Nieto



A l'apartat de didàctica del web de Bullent ja es pot trobar la pàgina de La Panderola, un tren que vola, de Pep Castellano i Canto Nieto.

La pàgina http://www.bullent.net/didactica/la-panderola estructura de manera més accessible enllaços a materials complementaris a la lectura que també es poden trobar a la fitxa del llibre com a enllaç, en aquest cas:

Les primeres pàgines,
El vídeo dels autors parlant del llibre,
La proposta didàctica per baixar en pdf
Un joc interactiu en jclic de comprensió lectora
Vídeos de la cançó La Panderola (el que es va interpretar a la presentació a El Grau de Castelló per la Unió musical del Grau i un altre d'Els llauradors)
...

Sobre La Panderola, un tren que vola:
Has sentit parlar de la Panderola? Diu la cançó que és un "tren que vola". T'imagines un tren volador? Si t'endinses en el llibre veuràs com, amb la màgia de la música i l'ajut del seu iaio Pepe, Carla aconsegueix fer volar un tren i coses més sorprenents, encara.

7 de gener del 2015

Presentació de Bruixes, dimonis i misteris, d'Àlvar Monferrer


El Dijous, 15 de gener, a les 19:00 h es presentarà Bruixes, dimonis i misteris, d’Àlvar Monferrer a  la llibreria Babel, de Castelló (c/Guitarrista Tàrrega, 20).

Amb la presència de l’autor, de Núria Sendra, d’Edicions del Bullent, i de Joan Josep Trilles, de l’Institut Municipal d’Etnografia i Cultura Popular de Castelló.

Bruixes, dimonis i misteris va ser l'obra guanyadora del Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular el 2013.

El món està ple de misteris. D'alguns, l'Àlvar Monferrer ens en pot explicar per què ho són i com, són els nostres, els que ens són més propers. La cara oculta de la nostra cultura popular.

Ja siga per que l’autor els ha viscut en carn pròpia (fetilleres de les Useres) o d’altres informants, els ha recollit de fonts literàries o de documents de segles passats. A cavall entre la imaginació, la literatura i la vida diària llegirem casos de sanadores, sabrem què es trobaren als segles xiv i xv quan feren investigacions per casa nostra, coneixerem de l’existència d’una cadira abacial endimoniada, i molt més.




2 de gener del 2015

Josep Alandete a la presentació de Tot el que tinc per ballar amb tu


A la presentació a Gandia de  Tot el que tinc per ballar amb tu, d'Elvira Cambrils, el professor i catedràtic Josep Alandete va fer una anàlisi tan acurada de la trajectòria literària d'Elvira Cambrils, que li demanàrem el text per poder-lo fer arribar a tots els que no pogueren estar aquell dia.

Molt amablement, ens el va cedir i us el traslladem a continuació, no sense abans fer una tria dels fragments que més ens han agradat.

Diu Josep Alandete:

"La veritat és que vist des de la distància del temps la salut de la narrativa, de la literatura catalana en general al País Valencià era impensable quan a les primeres dècades del franquisme els autors es podien comptar amb els dits de les dos mans." ... "Les veus femenines en eixa època tenien un percentatge només estimable per la anormalitat de la situació: Maria Beneyto, Carmelina Sánchez Cutillas i Maria Ibars, en formarien part. A començaments del segle XXI ens trobem amb una quantitat d’escriptors, alguns d’una qualitat molt estimable, i les escriptores han enriquit en tots els aspectes el nostre panorama literari."
...
"hui estem ací presentant la segona novel·la d’una narradora que es consolida com una de les veus més originals del nostre panorama literari. Perquè Elvira Cambrils ens connecta amb la seua novel·la d’idees a les qüestions clau que assetgen les persones del segle XXI de tota llengua i cultura, almenys de la nostra civilització europea. I ho fa amb una llengua treballada i un text que llegim amb la facilitat provocada pel treball d’orfebreria d’una exigent escriptora."

De Tot el que tinc per ballar amb tu destaquem: "Felicitat vol desfer‐se de tots els lligams que li impedeixen la plenitud. Després d’haver cregut realitzar‐se en parella percep l’autoengany i es disposa a guarir‐se com a persona a l’illa de Sérifos."
...
"I des d’eixes experiències, el seu ofici d’escriptora i la condició artística que atresora, no podeu deixar de llegir la darrera novel·la d’Elvira Cambrils: una amiga, una bona persona i una excel·lent narradora."

D'El bes de l'aigua "En el segon viatge la dona trasbalsada a la recerca del seu camí personal buscarà els lligams que l’uneixen amb els altres en el camí de les identitats múltiples que anem triant i ens acompanyen en la nostra interpretació de la complexa realitat: el feminisme, les ideologies emancipadores de classe, el País que ja anem fent."



1 de gener del 2015

Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils. Novetat +10 anys


Amb l'any 2015 neix una nova figura... Ximo Potter. Obre les pàgines al món una divertidíssima història, contada pel propi protagonista recomanada per a lectors a partir de 10 anys.

Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils, de Vicent Sanhermelando i il·lustracions de Núria Feijoó.

El pare de Ximo ha perdut la feina a una empresa d'audiovisuals per cosa de la crisi i ell té una habilitat especial per posar-se en embolics, així presenta el llibre:

No oblideu el meu nom. Joaquim Peris no, el nom artístic: Ximo Potter. Sense dubte, el pròxim actor revelació, protagonista de la sèrie televisiva que prepara mon pare. El meu personatge és un heroi solucionaconflictes i a vegades malinterprete les coses. Fou així com els meus amics i jo vam conéixer el col·leccionista de mòbils, un savi immigrant responsable d'una missió secreta de la qual, no vos vaig a parlar ara...

Vicent Sanhermelando Bellver (Alboraia, 1957) és llicenciat en Psicologia i treballa en un centre educatiu com a orientador escolar i professor. Ha publicat vàries novel·les juvenils, com ara, Esperant la lluna plena, Premi Fundació Bancaixa 2013. Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils és la seua primera obra adreçada al públic infantil.

Núria Feijoó (Barcelona, 1973) és arquitecta i il·lustradora. Ha fet ja uns quants llibres, que han anat poblant el seu cap de personatges interessants i meravellosos paisatges a color.

Podeu llegir les primeres pàgines ací: