4 de març del 2016

A Pego, Vestida de lluna, d'Elvira Cambrils


El divendres 11 de març, dins dels actes de la Setmana de la dona a Pego, Elvira Cambrils presentarà la seua nova obra Vestida de lluna. Serà a les 20h a la Casa de la Cultura de Pego.

A més de la pròpia Elvira Cambrils hi intervindran Laura Castellà, regidora de cultura de Pego, Rafel Ruiz, gestor cultural, Núria Sendra, editora i Mari Carme Feliu, presidenta del club de lectura de Pego.

Vestida de lluna, ha guanyat el Premi Soler i Estruch de Castelló de la Ribera, està arribant a les llibreries. El jurat definí l'obra com "contes que són com postals de viatges on no només es descriuen paisatges sinó també trobades humanes."

Elvira Cambrils també ha estat guardonada durant la mateixa setmana amb el premi Jo Dona amb el qual "es reconeix com la pegolina Elvira Cambrils, en una doble faceta, de professora i d'escriptora, ha aconseguit d'una banda que, a través d'una assignatura com Filosofia, el jovent aprenga a qüestionar-se allò preestablert, com per exemple les desigualtats entre homes i dones. Però de l'altra banda, a través de la creació literària Elvira Cambrils ha aconseguit visibilitzar el quefer de dones com Maria Cambrils."

Vestida de lluna és un llibre de viatges que pot llegir-se com una novel·la construït amb setze històries encadenades per la veu de la narradora. L'escriptora recrea els paisatges estimats de la cultura clàssica -Delos, Troia-, el romanticisme oriental -Istanbul, Amman-, el nord d'Àfrica -Marràqueix, Sousse-, reviu l'èxode valencià a Nova York de principis de segle XX i les penalitats i la sensualitat de la Cuba actual. L'amor, la finitud, les migracions humanes, l'amistat, la fantasia, les dificultats i l'alegria del viure bateguen en aquestes narracions.

Enllaç a la pàgina del llibre: http://www.bullent.net/libro/3198-Vestida_de_lluna 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada