28 d’octubre del 2016

El mes de les lletres de l'Alcúdia



Comença el 16é Mes de les lletres de l'Alcúdia.
Ens han fet arribar un programa cultural molt complet. Amb moltíssimes visites d'escriptors i escriptores als centres. En concret els llibres de Bullent que comptaran amb la visita dels autors i autora  a l'Alcúdia són:



Dimecres 2
CEIP Les Comes Animació lectora
Dinosaures a les Illes Columbretes, JULI CAPILLA, Edicions del Bullent

Lledó i Guillem se'n van d'excursió amb l'escola a Castelló. Els espera una visita en vaixell per les drassanes i les clotxineres del port. Però van més enllà, i s'endinsen per la mar oberta. De sobte, una tempesta els arrossega a tots mar endins fins arribar a les illes Columbretes. Allí, es troben amb uns animals fabulosos que no esperaven: els dinosaures! Una aventura divertida i inesperada per les nostres illes del nord, reserva marina i prodigi de la naturalesa.


Divendres 11
CEIP Heretats Animació lectora
CEIP Les Comes Animació lectora
La mona lectora, LLORENÇ GIMÉNEZ,
Edicions del Bullent

A la selva viu una mona molt curiosa, solidària i treballadora. Cada nit explica contes d’una maleta que és a l’altra banda del riu. Una nit, una tempesta brutal destrossà el pont. La mona ha de creuar ara el riu, però un cocodril i un tauró no li ho posen fàcil...


Dilluns 28
C. Sant Andreu Animació lectora
El balneari dels àngels, ELI LLORENÇ,
Edicions Bullent

Fa quinze anys que Cris no anava al poble. Tot ha canviat molt. Ara, però, algú reclama la seua presència des de l'altre món. Haurà d'enfron­tar-se a fets, persones i records que havia su­pe­rat: la colla d'amics, el primer amor que mai no s'oblida. Tanmateix, no hi ha temps per a la nostàlgia, ha de resoldre un cas al que s'hi juga la vida. Amb l'ajuda del seu grup d'investigació i la providència divina de Lakshmí, Cris arribarà al cor de la trama a El bal­neari dels Àngels.



24 d’octubre del 2016

A València, Llorenç Giménez amb La mona lectora, a Abacus Juan de Àustria



A la selva viu una mona molt curiosa, solidària i treballadora. Cada nit explica contes d’una maleta que és a l’altra banda del riu. La mona és una dels millors conta-contes de la selva, concretament de la riba esquerra del riu Limpopo, i Llorenç Giménez ho és el País Valencià. Vindrà a la llibreria Abacus acompanyat per Núria Sendra, editora d’Edicions del Bullent, a contar coses de La mona lectora.

Serà aquest dissabte 29 d'octubre a les 12 hores, a la llibreria Abacus de València (c/ Don Juan de Austria, 4).

Allí ens explicaran què li va passar a la nostra mona, després d'una gran tempesta, amb un cocodril i un tauró...

Ací podeu veure les primeres pàgines del llibre:  http://issuu.com/bullent/docs/mona_lectora?e=0/39340307





Edat recomanada: A partir de 5 anys
Preu: gratuït

No és necessària inscripció prèvia.

Els nens/es han d’anar acompanyats d’un adult durant l’activitat.


20 d’octubre del 2016

A Gandia, Vestida de lluna, d'Elvira Cambrils














Elvira Cambrils va guanyar l'any passat el Premi Soler i Estruch amb un llibre viatger, Vestida de lluna. Així, que el mateix llibre demana que el portem a diverses poblacions a veure món. La pròxima parada es a la Safor.

El pròxim dijous 27 d'octubre, a les 20 hores, la professora Imma Boscà es farà càrrec de la presentació de Vestida de lluna a la Llibreria Ambra de Gandia (Av. Alacant, 12), on també comptarem amb la presència de l'autora.

Vestida de lluna és un llibre de viatges que pot llegir-se com una novel·la construït amb setze històries encadenades per la veu de la narradora. L'escriptora recrea els paisatges estimats de la cultura clàssica -Delos, Troia-, el romanticisme oriental -Istanbul, Amman-, el nord d'Àfrica -Marràqueix, Sousse-, reviu l'èxode valencià a Nova York de principis de segle XX i les penalitats i la sensualitat de la Cuba actual. L'amor, la finitud, les migracions humanes, l'amistat, la fantasia, les dificultats i l'alegria del viure bateguen en aquestes narracions.

A continuació, vos deixem el Booktrailer del llibre:

17 d’octubre del 2016

A Vilassar de Dalt, Paraules de Júlia, de Joan Bustos


Aquest dijous 20 d'octubre a les 19h. la biblioteca Can Manyer de Vilassar de Dalt ha organitzat una tertúlia literària del llibre Paraules de Júlia, de Joan Bustos.

Coordinarà l'acte l'escriptora Raquel Pícolo.

Paraules de Júlia, de Joan Bustos, és una novel·la d'aquelles multi-capa amb la que pots aprofundir fins desitgis. Per això va guanyar el Premi Enric Valor alhora que convida a lectors de totes les edats a reflexionar.

Paraules de JúliaJúlia & Helena. Dues amigues, des de sempre i per sempre. Bojament enamorades (o no) del professor d'anglès. És estiu i la Júlia marxa als Estats Units, mentre que l'Helena ha de recuperar els suspensos. Però al setembre no es retroben, tot i les promeses que res no canviaria: la Júlia no vol saber res de l'Helena. Ni de ningú. Què va passar aquella nit de besos robats, just abans del viatge? Mentre no hi hagi respostes, quedaran les paraules. Paraules de Júlia.



A Castelló, posem en pràctica el Pla lector


Dilluns 24 d’octubre a les 19 hores a la Llotja del Cànem (Carrer Cavallers, 1, Castelló de la Plana) presentarem el pla lector "El plaer de la lectura" de Bullent, elaborat per Mario Viché.  Un Pla que pren forma considerant la lectura com a factor del benestar subjectiu, el món subjectiu d'emocions i sentiments i les lectures dialògiques com a eina col·laborativa de socialització del plaer lector.

Presentarà l’acte Núria Sendra, editora.

Ens parlarà de La lectura com a factor del Benestar subjectiu Cristina Serrano (psicopedagoga)

La literatura i l’educació emocional, a càrrec d’Isabel Fuertes (Màster en Educació emocional)

Les lectures dialògiques com a eina didàctica, Mario Viché (director de les col·leccions infantils d’Edicions del Bullent, mestre i professor associat a la Universitat de València).

I finalment, Realització pràctica d’una lectura dialògica, amb la presència de Pep Castellano, autor del text extret del llibre Els guardians del gel, entre els participants.

14 d’octubre del 2016

Els llibres prenen la plaça!


La Plaça del Llibre és el major punt de trobada dels llibres en valencià a la ciutat de València, i l’edició d’enguany és especial; per primera vegada se celebrarà a la plaça de l’Ajuntament de València.

La Plaça del Llibre comptarà amb la major llibreria en valencià que mai hi ha hagut a la ciutat, a més d’un ampli programa d’activitats on es presentaran les principals novetats de tardor en la nostra llengua.

Podreu trobar els llibre d'Edicions del Bullent durant els 4 dies, del 20 al 23 d'octubre i us convoquem més especialment a dues presentacions amb llibres bullents:

22 D'OCTUBRE A LES 18 HORES
Taula rodona Éssers iguals, éssers diferents
Presentació del llibre de Lliris Picó, Moisés, estigues quiet, juntament amb Tona Català i Carme Morera, amb el llibre A mi què em passa?, i Fani Grande, amb el llibre Empar, fallera major infantil.

22 D'OCTUBRE A LES 19 HORES
Presentació del llibre L'estranya que habita els meus somnis, de Lourdes Boïgues.
Comptarem amb la presència de l'autora i anirà a càrrec de Núria Sendra, editora, i Pilar Puchades, professora i directora de la col·lecció Esplai.

Després de les presentacions dels llibres, també podreu dur-vos un llibre signat per Lliris Picó i Lourdes Boïgues.

13 d’octubre del 2016

Booktrailer de L'estranya que habita els meus somnis, de Lourdes Boïgues


Quatre joves artistes han realitzat aquest booktrailer de L'estranya que habita els meus somnis, Lourdes Boïgues. Bona feina Mónica Villacorba, Leyre Valero, Pau Aracil i Núria Aracil! Moltes gràcies!

Sabina és una xica privilegiada: és bonica, és popular, té amigues que l'estimen i una família rica que la protegeix. Després d'una sessió d'hipnosi de broma, una estranya s'instal·la al seus somnis i s'entesta a fer-la sofrir. Qui és la xiqueta que l'està tornant boja? Per què Sabina de sobte sap parlar portugués? En lloc d'acudir a les seues amigues, busca l'ajuda d'Empar, que acaba d'arribar a l'Institut i no sembla tindre ganes de fer amics, ja en té prou amb els seus problemes.

Lourdes Boïgues i Chorro (Simat de la Valldigna, 1968) Compagina la faceta d’escriptora amb el treball de tècnica en l’Administració de la Generalitat Valenciana. A més de llegir i escriure, li agrada passejar per la muntanya, veure pel·lícules i gaudir del temps amb la seva família. Ha publicat tretze obres, sis de les quals en Edicions del Bullent:  El secret de Caterina Cremec,  Estel estel·lar (Premi Enric Valor de narrativa juvenil), La taverna del bandolerEstel i els àngels i La venjança de Caterina. Entre els premis guanyats destaquen el Premi Carmesina, Premi Enric Valor, el Premi Vicent Silvestre, el premi Benvingut Oliver o el Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Badalona. Amb L'estranya que habita els meus somnis va quedar finalista del Premi Enric Valor.

El dia 22/10 es presentarà L'estranya que habita els meus somnis  a la Plaça del llibre (pl. de l'ajuntament de València) a les 19h.


11 d’octubre del 2016

A la Pobla de Vallbona, Pep Castellano farà animació lectora de El rap de la gallina Carolina i altres contes


La gallina Carolina continua amb la seua imparable carrera musical, allí on la reclamen, sempre atenta als seus fans. Aquesta vegada, visitarà la Pobla de Vallbona, dins dels actes Lletres a la Vallbona. Serà el pròxim dimarts 18 d'octubre a les 17:30 hores, en la Biblioteca Municipal (Av. Colon, 95).

Els que coneixen la història dEl rap de la gallina Carolina, de Pep Castellano i Canto Nieto, no es cansen de ballar, cantar, escoltar i llegir l'artista independent que més sona a tot arreu!
Però, a part de sentir el famós rap de la gallina Carolina, també faran animació d'altres llibres, que han publicat en tots aquests anys.

Pep Castellano (Albocàsser, 1960) i Canto Nieto (Zamora, 1960) són una parella molt animada i riallera. Els agrada inventar-se històries i explicar-les. No seria estrany que te’ls trobares a l’escola, a la ràdio o en qualsevol racó explicant un conte. L’un com a escriptor i l’altra com a il·lustradora ja han fet alguns llibres conjuntament. Per exemple, en Edicions del Bullent han publicat Marta Martí, la reina del rodolí, Jaume, el gos i l’humà rabiós, Les puces vampires, Marta Teixidor, la dona ascensor, Domadora de mar, Els pirates no ploren, La Panderola, un tren que vola i Guardians del gel.


Vos recordem que a la nostra pàgina web, podeu descarregar-vos la música del rap de la gallina Carolina, per poder llegir, cantar i ballar tot a l'hora!
Ací teniu l'enllaç a la fitxa del llibre amb més informació: http://www.bullent.net/libro/2785-El_rap_de_la_gallina_Carolina

10 d’octubre del 2016

Llorenç Giménez, conta-contes i autor de La mona lectora, a Alginet i a Puçol




Què tenen en comú Llorenç Giménez i La mona lectora?
Que són conta-contes.

Llorenç és un dels millors conta-contes del País Valencià i la mona ho és de la selva, concretament de la riba esquerra del riu Limpopo.

I com a conta-contes que és, Llorenç va pel món contant i explicant. Els propers dies serà a la biblioteca Pública d’Alginet i a la Fira solidària de Puçol.

Són conta-contes, no són presentacions ni animacions lectores. Ara, segur que si aneu a les llibreries d'Alginet i de Puçol podreu comprar el llibre i ell us el signarà amb molta il·lusió. I us avisem perquè de veres que paga la pena.

El llibre perquè és una història divertida i endrescadora d'una mona curiosa, solidària i treballadora. I valenta, també. L'ha il·lustrat Núria Feijoó, que és tota una artista.

Els contes de Llorenç són famosos en el món sencer per encaterinar a menuts i grans.

Vols saber més sobre el llibre? http://www.bullent.net/libro/3199-La_mona_lectora

7 d’octubre del 2016

A Petrer, la rondalla El jugador de Petrer i Primeres Rondalles d'Enric Valor


En una casa gran del carrer Major de Petrer vivia un home fadrí que li deien don Pere Mestre. Tenia el vici de jugar-se els diners i, com sol passar-los a tots els jugadors del món, a la llarga acabava perdent.
–Si em fera ric altra volta, donaria la meua ànima al dimoni! –digué en aquells temps quan hi havia dimonis que visitaven tot aquell que s’encomanava a ells...

El Divendres 14 d’octubre de 2016 a les 20:30 h. a la Casa de la Cultura de Petrer, presentarem les Primeres Rondalles d'Enric Valor. Amb especial èmfasi en El jugador de Petrer, que introdueix aquest poble a les poblacions "de rondalla" per la porta gran. 

Les Primeres Rondalles d'Enric Valor han estat adaptades per l'escriptor, mestre i conta-contes Jordi Raül Verdú i il·lustrades a color per il·lustradors i il·lustradores com Antoni Laveda o Priscil·la Aràndiga.

A l'acte assistirà Jordi Raül Verdú i anirà  a càrrec de Vicent Brotons.  Núria Sendra, l'editora, contarà una rondalla.



5 d’octubre del 2016

Toni Bellón al premi Bernat Capó. Vídeo


Toni Bellón expressà el seu agraïment pel premi rebut. El ball de bastons d'Algemesí resta encara per descobrir i és la feina que anem a encetar ara amb l'edició del llibre. És hora de redescobrir els balls de bastons, un dels més emblemàtics en les festes populars d'Algemesí per darrere de la Muixeranga.



Com toni Bellon explica al llibre, aquest ball incorporà la dona a la festa el 1980, fins i tot abans que la muixeranga:



Toni Bellon Climent (Algemesí, 1984) llicenciat en Geografia i Ordenació del Territori per la Universitat d’Alacant (2015). Ha publicat diversos articles a revistes científiques de geografia i ciències socials com 'GeoGraphos' i 'GeocritiQ'. Autor del discurs expositiu de l’exposició temporal "Memòria d’un bastonet. Homenatge als nostres majors", realitzada al Museu Valencià de la Festa d’Algemesí (2015). En el camp de la narrativa curta, aquest mateix any ha estat guanyador del I Certamen literari per a la Igualtat “Casa de la Dona” d’Elx, amb el relat breu 'La igualtat entre gèneres en la muixeranga d’Algemesí'. Actualment compagina la finalització del treball final del Màster en Antropologia Social a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, amb el treball com a investigador autònom en diverses investigacions.

A continuació algunes fotos de l'acte:











4 d’octubre del 2016

Actuacions de Llorenç Giménez, autor de La mona lectora


Llorenç Giménez, conta-contes i autor del llibre "La mona lectora", Il·lustrat per Núria Feijoó, actuarà en diversos llocs properament i en alguns hi haurà llibreria a prop amb el llibre. Concretament:

Diumenge 9 d’octubre de 2016
a  les 11,30 h primer passe 
i a les 12,30 h i 30' segon passe 
a la Beneficència de València
i
Dilluns 10 d’octubre de 2016
a  les 18,30 h 
a la biblioteca Al-Russafí de València

La mona lectora: A la selva viu una mona molt curiosa, solidària i treballadora. Cada nit explica contes d’una maleta que és a l’altra banda del riu. Una nit, una tempesta brutal destrossà el pont. La mona ha de creuar ara el riu, però un cocodril i un tauró no li ho posen fàcil...

Us recordem que Llorenç Giménez pot visitar els centres aducatius a través del programa Autors a les aules.

Ací podeu veure les primeres pàgines del llibre:  http://issuu.com/bullent/docs/mona_lectora?e=0/39340307




1 d’octubre del 2016

Els bastonets d’Algemesí, de Toni Bellón, guanya el Premi Bernat Capó.



El divendres 30 de setembre, s’ha celebrat a Dénia el lliurament del Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular. Enguany compleix 18 edicions.

Durant l’acte hi ha hagut parlaments de Jose Vicente Aguilar, (Conservador del Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València), Albert Girona, Secretari autonòmic de Cultura i esport, Núria Sendra (Editora d’Edicions del Bullent), Vicent Grimalt (president de la Macma i Alcalde de Dénia) i Bernat Capó.

Ha amenitzat la vetllada el cantautor Sergi Contrí. Sergi Contrí ha esdevingut una de les noves veus nascudes al bressol de l’esclat de la música en valencià al segle XXI. Amb dos discos editats (“Comptant Sargantanes” Cambra Records 2006 i “Dies de Fira i Flors” CK Musik 2011) i un poemari (“La pena i la reixa” Ed. Germania, 2013).
Contrí és fonamental per interpretar el que li ha passat al País Valencià de l’especulació i la corrupció. Composicions crítiques i poètiques amb el temps que li ha tocat viure. Cançons personals, parides en un context de melangia, descriptivament dures però amb una escletxa per a l’optimisme i l’amor. Rock d’autor per a la generació de joves més preparada de la història. Dietari poètic signat per un artista que té nou material per presentar en concert i per enregistrar.

Les entitats col·laboradores i organitzadores del premi i l’acte d’entrega són Edicions del Bullent, el Museu Valencià d’Etnologia, l’Ajuntament de Dénia i la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, que aporta el grup de música que amenitza la vetllada, Sergi Contrí.

Els bastonets d’Algemesí. Memòria, canvis i identitats, l’obra guanyadora, es centra en un dels balls més emblemàtics i menys estudiat de les festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, patrimoni de la humanitat.
L’obra descriu el ball de bastons algemesinenc des de 1839, any en què apareix documentat per primera vegada, fins al present, a través dels canvis constants que ha anat patint amb el pas del temps fins a esdevenir un element representatiu i identitari d’Algemesí i de la cultura valenciana. Al llarg del treball es fan comparacions amb altres balls de bastons valencians, i en menor mesura, de danses de pals d’altres indrets de la geografia espanyola.

Toni Bellon ha expressat una gran satisfacció per guanyar el Premi Bernat Capó “és un homenatge a totes les persones que ballaren, a les que ho fan actualment, i a les que ho faran en el futur, en el ball dels Bastonets d’Algemesí.”

Toni Bellon Climent (Algemesí, 1984) llicenciat en Geografia i Ordenació del Territori per la Universitat d’Alacant (2015). Ha publicat diversos articles a revistes científiques de geografia i ciències socials com GeoGraphos i GeocritiQ. Autor del discurs expositiu de l’exposició temporal "Memòria d’un bastonet. Homenatge als nostres majors", realitzada al Museu Valencià de la Festa d’Algemesí (2015). En el camp de la narrativa curta, aquest mateix any ha estat guanyador del I Certamen literari per a la Igualtat “Casa de la Dona” d’Elx, amb el relat breu "La igualtat entre gèneres en la muixeranga d’Algemesí". Actualment compagina la finalització del treball final del Màster en Antropologia Social a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, amb el treball com a investigador autònom en diverses investigacions.

Valoració de l’obra per part del jurat: El jurat ha estat format per José María Candela (Conservador del Museu Valencià d’Etnologia), Robert Martínez, (Conservador del Museu Valencià d’Etnologia), Antonio Herrero (Tècnic de Gestió del Patrimoni Històric i Cultural de Ajuntament de València), Núria Sendra (editora d’Edicions del Bullent) i Pablo Vidal (professor de la UCV). En concedir el Premi Bernat Capó a l’obra “Els bastonets d’Algemesí. Memòria, canvis i identitats” ha valorat la posada en valor del patrimoni cultural immaterial, que va més enllà de l’interès local d’un ball emblemàtic. És una obra, que tot i tractar un àmbit temàtic festiu molt treballat, donada la repercussió de la festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, ha estat a penes estudiada.