29 de novembre del 2016

A Campredó, Cinta Arasa i Vaig fer la maleta un dia de juny


Cinta Arasa visitarà el divendres 2 de desembre la Biblioteca Pública de Campredó i hi parlarà sobre l'escriptura i sobre la seva novel·la "Vaig fer la maleta un dia de juny". Serà a les 19,30 hores.

A "Vaig fer la maleta un dia de juny" som al juny del 1909. Barcelona cremarà d'aquí poques setmanes, però ningú no ho intueix. L'Eulàlia, una adolescent de bona família, està convençuda que la vida de veritat només es llegeix als llibres. Acompanyarà el seu pare en un viatge de negocis al nord d'Anglaterra com a intèrpret. Fa la maleta a casa seva i no s'imagina que tardarà molt de temps a desfer-la, si és que la pot desfer mai. En el viatge descobrirà les condicions de vida dels obrers. L'Oliver, poc més gran que ella, li ensenyarà què vol dir treballar a una fàbrica... i que la vida de veritat també es pot viure.

23 de novembre del 2016

A Simat de la Valldigna, L'estranya que habita els meus somnis, de Lourdes Boïgues


Divendres, 2 de desembre, a les 19,30 h una estranya sortirà dels somnis i es passejarà pels voltants de Simat de la Valldigna.

Al Bar dels jubilats (c/ Ausiàs March, Simat) la simatera Lourdes Boïgues presentarà la seua nova novel·la L'estranya que habita els meus somnis amb la presència de la regidora de cultura del poble
i a càrrec de l'escriptor i alcalde Víctor Mansanet.

L'estranya que habita els meus somnis Sabina és una xica privilegiada: és bonica, és popular, té amigues que l'estimen i una família rica que la protegeix. Després d'una sessió d'hipnosi de broma, una estranya s'instal·la al seus somnis i s'entesta a fer-la sofrir. Qui és la xiqueta que l'està tornant boja? Per què Sabina de sobte sap parlar portugués? En lloc d'acudir a les amigues, busca l'ajuda d'Empar, que acaba d'arribar a l'institut i no sembla tindre ganes de fer amics, ja en té prou amb els seus problemes.

Primeres pàgines: https://issuu.com/bullent/docs/estranyasensecob

18 de novembre del 2016

Booktrailer Els guardians del gel


Booktrailer de Guardians del gel, de Pep Castellano i Canto Nieto.
Jordi mai hauria imaginat que un estiu sense poder jugar al bàsquet li anava a donar un avantatge per a jugar-hi en tornar...


L'Antàrtida. Una capa de gel de quatre quilòmetres de gruix. A sota, un lloc meravellós per a viure. El Llac Vostok. En plena crisi a la Vall del Llac, quan els habitants de l'interior de la Terra pensen que el cel de gel els caurà a sobre, Marta i els seus amics fan un gran descobriment. Han trobat les proves que a l'exterior també pot haver-hi vida. I, tot i que els adults no els deixen investigar, faran tot el possible per demostrar-ho. L'aventura està servida.

Pep Castellano i Canto Nieto fa molts anys que expliquen històries junts. La col·lecció Els llibres del gat en la lluna  es recomana per a lectors a partir de 10 anys i hi trobem altres títols dels dos: Marta Teixidor, la dona ascensor, Domadora de marEls pirates no plorenJaume, el gos, i l’humà rabiós




14 de novembre del 2016

A Alacant, Moisés, estigues quiet, de Lliris Picó a La Plaça del Llibre.

Els dies 18 i 19 de novembre, a la ciutat d'Alacant es repeteix el fenomen de València: Els llibres prenen la Plaça de l'ajuntament!

S'inaugura divendres de matí i hi haurà Jocs i activitats d'animació lectora, així com música popular i cançons.

El dissabte és especial. Hi haurà bona cosa d'autors i autores presentant i signant, especialment la multi-premiada obra de Lliris Picó Moisés, estigues quiet.



Moisés, estigues quiet ha rebut el Premi de la crítica dels escriptors a més del Premi Enric Valor de Narrativa juvenil. El protagonista és un adolescent diagnosticat de TDAH. L'autora s'ha basat en un exemple proper per escriure aquest llibre que mostra que ser hiperactiu només és una característica més d'aquest jove que també té altres vivències més o menys habituals com és enamorar-se o patir bullying o discriminació pel fet de ser adoptat... Ja s'ha presentat a diversos llocs i està tenint molt bona acollida entre els lectors.

A més de Lliris Picó també signaran dissabte de matí Isabel-Clara Simó, Carles Cortés, Joan Benesiu, Enric Balaguer, Ximo Caturla, Joan Borja, Ximo Espinós, Xaro Navarro i Mercè Climent.





10 de novembre del 2016

Reconeixement d'Algemesí a Toni Bellón



L'ajuntament d'Algemesí ha fet un acte de reconeixement i entrega de diploma a Toni Bellón pel seu treball "Els bastonets d'Algemesí" guardonat amb el Premi Bernat Capó.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa Marta Trenzano, el regidor de cultura Pere Blasco, l'editora Núria Sendra, el director del Museu de la Festa d'Algemesí, Julio Ramon Blasco Nacher a més d'altres representants de l'ajuntament i del Patronat de la festa de la Mare de Déu de la Salut.

Els bastonets d’Algemesí. Memòria, canvis i identitats, l’obra guanyadora, es centra en un dels balls més emblemàtics i menys estudiat de les festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, patrimoni de la humanitat.
L’obra descriu el ball de bastons algemesinenc des de 1839, any en què apareix documentat per primera vegada, fins al present, a través dels canvis constants que ha anat patint amb el pas del temps fins a esdevenir un element representatiu i identitari d’Algemesí i de la cultura valenciana. Al llarg del treball es fan comparacions amb altres balls de bastons valencians, i en menor mesura, de danses de pals d’altres indrets.
 

Foto:

9 de novembre del 2016

Literatura juvenil a la televisió.


Tenim una bona notícia que no sol ser habitual. Pepa Benetó ha entrevistat a mediterraneo TV a Lourdes Boïgues per parlar de L'estranya que habita els meus somnis.

Habitualment es parla poc de llibres a la televisió, i si concretem amb els llibres juvenils encara menys. Tot i les característiques que tenen, amb trames i estils pensats per enganxar uns lectors molt exigents, com diu Lourdes a l'entrevista.

L'estranya que habita els meus somnis,  sigué finalista del 35é Premi Enric Valor.


A l'argument, Sabina és una xica privilegiada: és bonica, és popular, té amigues que l'estimen i una família rica que la protegeix. Després d'una sessió d'hipnosi de broma, una estranya s'instal·la al seus somnis i s'entesta a fer-la sofrir. Qui és la xiqueta que l'està tornant boja? Per què Sabina de sobte sap parlar portugués? En lloc d'acudir a les seues amigues, busca l'ajuda d'Empar, que acaba d'arribar a l'Institut i no sembla tindre ganes de fer amics, ja en té prou amb els seus problemes.

Podeu veure l'entrevista a internet, Lourdes Boïgues pareix al minut 8,15 (després del pernil ;)*)

http://www.tvmediterraneo.es/video/e-4537/