29 de desembre del 2016

Gràcies 2016! Benvingut 2017!!


Gràcies 2016!
Pels bons moments.
Per les alegries.
Per les bones persones.
Per tots els bons llibres que ens has dut.
I, sobretot, perquè podem dir: prova superada!



Benvingut 2017!!
T'imaginem benèvol amb la bona gent.
Et volem més just
Lleuger de tristeses i dificultats.
Carregat de grans moments i de molta felicitat.

Els llibres que apareixen al vídeo són els llibres estrenats el 2016, tot començant una llarga vida plena de lectors i de lectores:









Vestida de lluna, d'Elvira Cambrils

Antologia de les Rondalles Valencianes d'Enric Valor per Ivan Carbonell
Paraules de Júlia, de Joan Bustos

Guardians del gel, de Pep Castellano i Canto Nieto

El Gegant Mitjafava, d'Empar Ferrer i Mar Llobell

La crida de la rabosa / Comencilda, Secundina i Acabilda, d'Enric Valor, Jordi Raül Verdú, Antoni Laveda

El rei Astoretd'Enric Valor, Jordi Raül Verdú, Priscila Arándiga



El jugador de Petrer, d'Enric Valor, Jordi Raül Verdú, Priscila Arándiga

Nabet, d'Enric Valor, Jordi Raül Verdú, Antoni Laveda




22 de desembre del 2016

Vols triar la coberta de "La llum de les estrelles mortes", de Josep Manel Vidal?



Josep Manel Vidal va guanyar el premi Soler i Estruch, de Castelló de la Ribera, amb "La llum de les estrelles mortes". El jurat va qualificar l'obra com "un conjunt de contes on, a partir de vivències personals expressades amb sinceritat, s'assagen gèneres molt diversos."

Ara estem en la fase final de les tasques de preimpressió del llibre i us convidem a participar-hi. Com?

Miquel Mollà, el dissenyador de l'editorial, ha preparat dues cobertes que pensem que s'ajusten al que conté el llibre. Podeu votar quina de les dues us agrada més en aquest enllaç del Facebook d'Edicions del Bullent: https://www.facebook.com/BullentEdicions/posts/10154608008322489

La que tinga més "m'agrada" serà l'escollida. I sortejarem un exemplar dedicat per l'autor entre els participants.

Necessitaren alguna informació més? Ací us en fem cinc cèntims:

“No tenim futur i som només un record. Una claror que minva des del principi. Som com la llum de les estrelles mortes, un miratge que només sosté la distància.”

Què podria moure’ns a canviar el nostre destí més fatídic? Pot la vida copiar-se al dictat d’una ficció? Com viuríem si descobrírem que el somni és la realitat de la que despertem? “La llum de les estrelles mortes” són un conjunt d’històries on l’autor distorsiona, de vegades de manera subtil, allò que anomenem quotidià i previsible: una societat que camina organitzada envers la mort, un autobús que no va enlloc, una fissura que fa desaparèixer els objectes, la por d’un escriptor que invoca ficcions amb la literatura... Potser no donen raó d’allò inexplicable, però sí exigeixen una pregunta que ens obliga a redirigir la mirada sobre qüestions que pensàvem definitivament contestades.

Josep Manel Vidal (l’Alcúdia de Crespins, 1965). Premi Rafael Comenge de Narrativa d’Alberic, el 1991, amb el conte “La dona que balla”. El 2011 publica el poemari "El teu nom és un ésser viu", editat per Germania (Alzira). El 2013 guanya el XVII premi de poesia Josep M. Ribelles de la Vila de Puçol, amb el poemari "La fràgil arquitectura dels teus gestos" i publicat per l’editorial ONADA. El mateix any, és premi Francesc Bru de poesia de Canals, amb el poemari "Tots els colors de la tardor". El maig de 2015 és guardonat amb l’Antoni Ferrer" de poesia, per l’associació Cultural "La Garrofera" de l'Alcúdia de Crespins, amb el treball "El cor mineral de la margarida". Actualment col·labora en la Revista Digital "Lemuria".

Feretes i cançonetes... i llibres bullents. Festival per a les criatures.



Feretes i Cançonetes és el festival de les feretes de casa que més estimem.

L'any passat ja es va fer al Centre Cultural de la Beneficiència i hi hagué una fira d'editorials valencianes en la que Edicions del Bullent va participar.

El Palau de la Música de València acollirà el 28 i 29 de desembre la segona edició del Festival Feretes i cançonetes amb propostes musicals, teatrals, tallers i, de nou, una fira editorial infantil. Com a prèvia a les actuacions del Palau, el 23 i 24 de desembre Guadassuar i Xest acolliran els Matins de les Feretes. Els llibres de Bullent hi tornaran a ser amb molta marxa.

A Guadassuar i a Xest l'entrada serà gratuïta i el festival serà d'11 a 15h.

A València les actuacions començaran a les 10:30h i finalitzaran a les 19:30h i l'entrada costarà cinc euros per persona i dia fins a completar aforament. Podeu trobar més informació i comprar les entrades al web http://www.feretes.com/



20 de desembre del 2016

Vicent Sanhermelando al 36é premi Enric Valor



La pluja va fer un petit descans durant el temps que durava el 36é Premi Enric Valor.

Així i tot, Ezequiel Castellano arribà afectat pel mal temps i el substituí Alba Veryser. Llorenç Giménez i Carles Cano feren riure a cor què vols l'auditori i hi hagué breus parlaments de l'editora  Núria Sendra i l'alcalde Josep Almenar.

El públic no era tan abundant com altres anys, però selecte: el diputat de cultura Xavier Rius, l'alcaldessa de Paiporta Isabel Martín Gómez, Vicent Moreno, d'Escola Valenciana, Vicent Font de Guaix, l'actual i propera direcció de l'escola Gavina... I altres tan importants com els nomenats.

Al punt àlgid de la nit de lliurament del Premi Enric Valor Pilar Puchades va llegir el veredicte del jurat i Vicent Sanhermelando ens va parlar de Pell de Seda, l'obra guanyadora i de la importància de la literatura juvenil. Hem triat un fragment de menys de 4 minuts per a que el pugueu escoltar.

Com ell diu, si Shakespeare hagués vingut a València, hi hauria situat Romeu i Julieta, ací el teniu:





17 de desembre del 2016

Vicent Sanhermelando guanya el 36é Premi Enric Valor amb Pell de seda



La ciutat de València està aprenent a reivindicar-se. I la literatura s’hi ha afegit amb força per a que el procés culmine amb èxit. La recent rehabilitació del col·legi de l’Art Major de la Seda n’és un bon exemple. El dilluns 12, convocats per sis editorials valencianes agrupades en Va de Llibres, una bona representació de la societat civil i cultural valenciana hi celebrava allí Sant Llúcia i el Nadal, desconeixedors que uns dies després Pell de Seda, de Vicent Sanhermelando guanyaria el 36é Premi Enric Valor.

L’argument de Pell de Seda té molt a veure amb la indústria de la seda i la València del segle d’or. És una història d’amor: En la convulsa València dels inicis del segle XV, Caterina Boïl, neboda del governador, coneix el jove Guillem de Pertusa al taller de seda que posseeix la família del xic. Encara que ella està compromesa, naixerà entre els dos un amor tan intens com impossible, ja que les respectives famílies pertanyen a bàndols rivals en la lluita pel poder de la ciutat. Un inesperat crim posarà a prova la relació de la parella en una successió de fets cap a un destí que mai no hagueren imaginat...

Aquesta novel·la serà un motiu més per passejar pels carrers de la ciutat i identificar quins dels esplèndids edificis romanen encara des de l’època de Guillem i Caterina.

El veredicte del 36é Premi Enric Valor s’ha donat a conèixer el dissabte 17 de desembre de 2016. El premi, que convoquen l'Ajuntament de Picanya i Edicions del Bullent, està dotat amb 6.000 euros, la publicació de l’obra i un gravat del reconegut artista valencià Rafael Armengol.

L’any passat va guanyar l’obra Paraules de Júlia, de Joan Bustos, una obra en la qual la narradora explica com l'amiga de l’ànima deixa de voler saber res del món, sense saber-ne la raó fins al final de la novel·la.

S’han presentat 28 obres, de les quals el jurat ha destacat la gran qualitat de les obres presentades. El jurat, format per Sabina Asencio, Joan Bustos, Isabel Garcia Canet, Pilar Puchades i Núria Sendra ha premiat Pell de seda, per unanimitat, justificant-ho “per l’estructura narrativa, per la història de temàtica amorosa, perquè els protagonistes estan ben dissenyats i pensem que els lectors empatitzaran fàcilment amb ells, pel treball de documentació i per la revalorització de la València del Segle d’Or valencià”.


Vicent Sanhermelando Bellver és d’Alboraia. Llicenciat en Psicologia i treballa en un centre educatiu com a orientador escolar i professor. La seua tardana vocació literària s’inicia amb relats curts, però prompte es va decantar per la narrativa juvenil, àmbit on ha publicat quatre novel·les i ha recollit importants reconeixements. Destaquen Un pont sense baranes (Tabarca), finalista del Premi Ciutat de Torrent-2011, i Esperant la lluna plena (Bromera), Premi Fundació Bancaixa-2013. Amb Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils (Bullent) va ser guardonat amb el Premi Samaruc, atorgat per l’Associació de Bibliotecaris Valencians al millor llibre infantil del 2015.

L’acte, que ha començat a les 20:30 al Centre cultural de Picanya, ha comptat amb la presència d’autoritats com Vicent Soler, conseller d'Hisenda i Model Econòmic, el diputat de cultura, Xavier Rius i Torres, la Directora General de Cultura i Patrimoni Carmen Amoraga, entre altres. És un acte obert i gratuït per a tot el qui vullga anar. El periodista i professor Ezequiel Castellano, ha conduït l’acte. Hi ha hagut una actuació humorística de Llorenç Giménez i Carles Cano: Nit de rialles i parlaments de l’editora Núria Sendra i l’alcalde Josep Almenar.

Després, tots els assistents han gaudit d’un cocktail d’entrega del premi a la Sala d’Exposicions de Picanya, envoltats de l’exposició Al Tall. 35 anys de música mediterrània des del País Valencià.

15 de desembre del 2016

Va de llibres! Presentacions a la Biblioteca Pública de València



Fa uns dies parlàrem del projecte Va de llibres, on sis editorials valencianes proposem regalar llibres per Nadal. Varem fer la presentació al Col·legi de l'Art Major de la Seda i va ser tot un èxit!

Però els actes no es queden només ahí. També fem la presentació dels llibres que hem escollit per a la campanya d'enguany, aquesta vegada a la Biblioteca Pública de València, els dies 21 i 22 de desembre, separats per temàtiques i edats recomanades.

El dimecres 21 de desembre a les 18 hores, serà l'hora dels més menuts, Infants, porrat i llibres. El contacontes Llorenç Giménez presentarà el seu últim llibre La mona lectora, juntament amb Carme Morera i Tona Català, amb el seu llibre A mi què em passa?.

A les 19 hores, el públic serà més general amb Porrat i llibres per a tots i totes. Presentem Vestida de lluna, d'Elvira Cambrils, guanyador del Premi Soler i Estruch. També es presentaran els llibres Entre dones, Fuster recitable, Estribord i La retratista d'ànimes.

El dia 22 a les 19 hores les presentacions seran dins de Tradicions, porrat i llibres. Es presentaran La cuina de l'Albufera (i les marjals), I tu què en saps? i Les muixerangues valencianes.

Vos esperem a tots!

7 de desembre del 2016

Per Santa Llúcia, porrat i llibres


Sis editorials valencianes encarem aquest Nadal amb la il·lusió de treballar conjuntament pels llibres i la cultura, som Va de llibres (Balandra Edicions, Edicions del Bullent, Edicions 96, Onada Edicions, Perifèric Edicions i Vincle) i tenim una producció conjunta que s’acosta als 100 títols anuals i amb temàtiques tan diverses com la narrativa infantil i juvenil, l’assaig, l’àlbum il·lustrat, la poesia, la narrativa adulta o els llibres de temàtica variada com la gastronomia o el coneixement del territori. Aquest fet converteix a Va de llibres en un dels grups més important pel que fa a l’oferta editorial en la nostra llengua.

El dia 12 de desembre al Col·legi d'Art Major de la Seda, hem organitzat l’acte de presentació de la campanya per celebrar una festa amb què felicitem el Nadal a la societat valenciana, als nostres lectors i lectores. Una festa que hem denominat Per Santa Llúcia, porrat i llibres, i que volem que tinga continuïtat els anys vinents.

Aquest és el programa previst a la festa:

19’00 Recepció de convidats i actuació del grup de danses Alimara

19’15 SANTA LLÚCIA, PORRAT I LLIBRES
Paraules de benvinguda i agraïments als patrocinadors i col·laboradors.
Paraules de benvinguda de Vicent Genovés, president del Col·legi de l’Art Major de la Seda, com amfitrió. 
Presentació de VA DE LLIBRES (Balandra Edicions, Edicions del Bullent, Edicions 96, Onada Edicions, Perifèric Edicions, Vincle).
Presentació de la campanya de Va de llibres PER NADAL REGALA LLIBRES VALENCIANS

Brindis per un Nadal amb llibres, productes valencians i comerç de proximitat.

19’45 Actuació del cabaret musical Two Ladies or not two ladies amb Noèlia Pèrez i Josep Zapater.

20’00 Entrada de la tabalà de la Confraria de santa Llúcia "Tabalà i moixerangues".

20’15 Invitació de Francesc Llop , Clavari major de la Confraria de Santa Llúcia, a la festa de Santa Llúcia.

20’25 Actuació de Borja Penalba i Mireia Vives

21’00 Fi de l’acte.

Per motius d'aforament, confirmar assistència a v.garcia(@)altriam.es o al telèfon 963 818 382

6 de desembre del 2016

Entrega del 36é Premi Enric Valor: Nit de rialles



El dissabte 17 de desembre de 2016 es lliura el 36é Premi Enric Valor de literatura juvenil.
Serà, com és tradició, al Centre Cultural de Picanya a les 20:30 hores. El premi està convocat per Edicions de Bullent i l'Ajuntament de Picanya.

En aquest acte es farà públic el veredicte del jurat, que ha de triar quina de les obres presentades es fa amb el prestigiós guardó. El premi consisteix en 6000 euros, un gravat de Rafael Armengol i la publicació del llibre per Edicions del Bullent.

El lliurament d'un premi és un acte solemne. És tradició que hi haja una actuació musical durant el lliurament. I ja fa molts anys que el condueix el periodista Ezequiel Castellano i enguany presentarà Nit de Rialles, un espectacle còmic per a adults de tipus cafè-teatre: rialles garantides amb Llorenç Giménez i Carles Cano, narradors orals, romancers i xarraires..

A continuació, gaudirem d'un còctel de lliurament del premi a la Sala d'Exposicions de Picanya, envoltats de l'exposició Al Tall, 35 anys de música mediterrània des del País Valencià. L'exposició s'inaugura el dilluns 12 de desembre e les 18:30.

Entre les activitats culturals que es realitzen pel Premi Enric Valor està la visita de Joan Bustos, guanyador de l'any anterior amb Paraules de Júlia als centres educatius de Picanya el dia 9 de desembre. Concretament visitarà l'IES Enric Valor i l'Escola Gavina.

A l'IES Enric Valor també han rebut la visita de l'escriptora Lourdes Boïgues, autora de  L'estranya que habita els meus somnis l'obra finalista de l'any anterior amb gran satisfacció per part de la multi-premiada autora i molt bon treball de professors/es i alumnes que participaren activament i entusiasta.


2 de desembre del 2016

A El Verger, el 9/12, Vestida de lluna, d'Elvira Cambrils


Elvira Cambrils va guanyar l'any passat el Premi Soler i Estruch amb Vestida de lluna. El llibre demana que el portem a diverses poblacions a veure món, perquè els frgaments que veu en el seu interior li fan apreciar la bellesa de la gent a tot arreu. La pròxima parada és a El Verger.

El proper divendres 9 de desembre, a les 19,30 hores, la professora Ester Carpi es farà càrrec de la presentació de Vestida de lluna a A la Biblioteca Municipal del Verger (C/ Mestre Jose Vives, 8, El Verger), on també comptarem amb la presència de l'autora i de Lluïsa Miralles, regidora de cultura.

Vestida de lluna és un llibre de viatges que pot llegir-se com una novel·la construït amb setze històries encadenades per la veu de la narradora. L'escriptora recrea els paisatges estimats de la cultura clàssica -Delos, Troia-, el romanticisme oriental -Istanbul, Amman-, el nord d'Àfrica -Marràqueix, Sousse-, reviu l'èxode valencià a Nova York de principis de segle XX i les penalitats i la sensualitat de la Cuba actual. L'amor, la finitud, les migracions humanes, l'amistat, la fantasia, les dificultats i l'alegria del viure bateguen en aquestes narracions.

A continuació, vos deixem el Booktrailer del llibre: