20 de març del 2017

L'esperit del Cabanyal, Vídeo de Teresa Sanchis Labiós


Teresa Sanchis Labiós ha situat la història de L'Esperit del Cabanyal en dos temps. Per una banda, en un passat no tan llunyà en termes històrics, tot i que els lectors als quals va adreçat encara no havien nascut:

Fa uns vint anys, quan aquest emblemàtic barri marítim de la ciutat de València es veu amenaçat de ser partit en dos i parcialment enderrocat pel projecte de prolongar l'Avinguda Blasco Ibáñez fins al mar. Aquest és el detonant real de la història que explica el llibre.

A partir d'ahí la imaginació pren les regnes i Teresa Sanchis Labiós fa aparéixer un personatge màgic, L'Esperit del Cabanyal, que trasllada al sensible protagonista del llibre, Guillem, a un passat més remot, al Cabanyal de l'época de Blasco Ibáñez i Sorolla.

Tres amics que comencen la història:
Empar té una seguretat envejable. I és tan directa dient el que pensa, que de vegades molesta.
Nicolai és molt valent, no li agrada gens estudiar i té fama de bandarra.
I Guillem és el més poruc i sensible dels tres, li afecta molt tot el que passa al seu voltant.

L'esperit del Cabanyal tria a Guillem per a buscar les claus que salvaran el Cabanyal perquè valora la seua sensibilitat: ell és capaç de veure coses que els altres no. De pas, les claus que troba no només ajudaran el barri dels seus avis, sinó a Guillem mateix a afrontar les dificultats de la vida.

En aquest vídeo la seua autora ens explica les motivacions que la dugueren a escriure aquesta història: https://youtu.be/KzMnR6UVpTk

Per saber més del llibre: http://www.bullent.net/libro/3211-Esperit_del_Cabanyal




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada