26 de maig del 2017

Llibres i excursions per la muntanya. El Mondúver a la Caldereta

Enguany és l'any Joan Pellicer,  fa 10 anys de la mort de l'erudit metge i etnobotànic, savi de les nostres plantes. Per això hi ha diversos actes que ens el recorden, com l'exposició "Joan Pellicer. La saviesa de les nostres plantes" del Museu Valencià d'Etnologia i, el dissabte 27 de maig una eixida a la muntanya, a la Serra del Carrascar de Parcent per conèixer el treball de camp de Joan Pellicer. 

El llibre  El Mondúver a un tir de pedra, de Vicent Cervera i Òscar Martí, també és herència directa de Joan Pellicer. La mateixa estima per la natura i la mateixa manera d'explicar-nos la muntanya recollint l'esperit de les persones que l'han fet com és. Hi ha 32 rutes a una muntanya propera amb 4 nivells de dificultat, que van des del familiar fins al de muntanyer avesat i, per si això no fóra prou, explica els usos que tenien en el passat o qui les va crear.

Una d'aquestes rutes és la de "La Caldereta. Petjades paleolítiques al món ancestral", en aquest paratge es troba el Centre d’Interpretació Parpalló-Borell i allí es fara una presentació del llibre ben especial el diumenge dia 4 de juny de 2017.

La cita és a les 9:30 hores al paratge de la Caldereta (Gandia), al Centre d’Interpretació Parpalló-Borrell, hi haurà dolçainers, llimonada ecològica per als assistents i en acabar una ruteta, al coll de la Rafaela o a la font de la Drova segons la calor que faça eixe dia.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada