28 de setembre del 2017

A Alcoi, Primeres Rondalles d'Enric Valor



A les 19:00 h. del divendres dia 6 d'octubre les Rondalles d'Enric Valor prenen el Teatre Principal d'Alcoi

Ho faran amb molt de color i posant atenció a que els més menuts de la casa les visquen i les estimen, com en l'adaptació que el conta-contes i escriptor Jordi Raül Verdú ha fet per a la col·lecció Primeres Rondalles d'Enric Valor i que han il·lustrat Esperança Martínez, Antoni Laveda i Priscila Aràndiga.

Està previst que Companyia de Teatre La Dependent d'Alcoi capitanejarà l'abordatge, Vicent Brotons serà el segon a bord i Jordi Raül Verdú contarà una rondalla, però d'aquestes incursions navals en ciutats de muntanya i amb criatures ferotges només se sap que acaben amb somriures i alegria.


En total Enric Valor va publicar 36 rondalles amb un nivell de vocabulari elevadíssim i un alt valor literari. Jordi Raül Verdú i Edicions del Bullent s'han proposat anar adaptant-ne 4 o 5 cada any en 4 llibres que en tenen una o dues, segons la llargada.


En definitiva, a aquestes altures hi ha ja publicades 12 títols amb 15 rondalles, quasi la meitat de la totalitat. Paga la pena col·leccionar-les perquè és un tresor que pot enllaçar generacions passades i futures d'una família.

L'adaptador ha aconseguit mantindre l'esperit del mestre Enric Valor alhora que rebaixar el nivell de dificultat per a lectors a partir de 8 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada