19 d’octubre del 2017

Cantant i cantant el mig pollastre arriba a la 2a edició.


La versió de la rondalla d'Enric Valor "Història d'un mig polastre" adaptada per Jordi Raül Verdú i il·lustrada per Esperança Martínez acaba de reeditar-se.

Això diu que era un mig pollastre (ni poll ja, ni pollastre encara) que es va trobar un dineret i, tot content, va encaminar-se cap al palau reial cantant:

Vaig a casar-me amb la filla del rei,
puix sóc més ric que no ell
que, gratant un femeret,
m'he trobat un dineret.



En total Enric Valor va publicar 36 rondalles amb un nivell de vocabulari elevadíssim i un alt valor literari. Jordi Raül Verdú i Edicions del Bullent s'han proposat anar adaptant-ne 4 o 5 cada any en 4 llibres que en tenen una o dues, segons la llargada.

A aquestes altures a la col·lecció Primeres Rondalles d'Enric Valor hi ha ja publicades 12 títols amb 15 rondalles, quasi la meitat de la totalitat. Paga la pena col·leccionar-les perquè és un tresor que pot enllaçar generacions passades i futures d'una família.

L'adaptador ha aconseguit mantindre l'esperit del mestre Enric Valor alhora que rebaixar el nivell de dificultat per a lectors a partir de 8 anys.

Pots veure totes les rondalles publicades i saber-ne més a https://www.bullent.net/detalle-coleccion/?co_id=85.


La història d'un mig pollastre també està publicada en versió original al volum 8 junt a altres rondalles i en format àlbum amb un cd d'àudio.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada