22 de novembre del 2017

Vicent Sanhermelando entrevistat per Ezequiel Castellano a la ràdio





Vicent Sanhermelando i Ezequiel Castellano ens conviden a escoltar una llarga i interessant conversa que s'ha retransmès a les 22 ràdios de la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes. Han parlat de Pell de seda, el llibre guanyador del 36é Premi Enric Valor i també d'escriure per a joves, de fer narrativa històrica versus actual, d'adolescència i de moltes altres coses.


L’argument de Pell de seda té molt a veure amb la indústria de la seda i la València del segle d’or. És una història d’amor: En la convulsa València dels inicis del segle XV, Caterina Boïl, neboda del governador, coneix el jove Guillem de Pertusa al taller de seda que posseeix la família del xic. Encara que ella està compromesa, naixerà entre els dos un amor tan intens com impossible, ja que les respectives famílies pertanyen a bàndols rivals en la lluita pel poder de la ciutat. Un inesperat crim posarà a prova la relació de la parella en una successió de fets cap a un destí que mai no hagueren imaginat...

Aquesta novel·la serà un motiu més per passejar pels carrers de la ciutat i identificar quins dels esplèndids edificis romanen encara des de l’època de Guillem i Caterina.

Vicent Sanhermelando Bellver és d’Alboraia. Llicenciat en Psicologia i treballa en un centre educatiu com a orientador escolar i professor. La seua tardana vocació literària s’inicia amb relats curts, però prompte es va decantar per la narrativa juvenil, àmbit on ha publicat quatre novel·les i ha recollit importants reconeixements. Ha guanyat el 36é Premi Enric Valor de narrativa juvenil amb "Pell de seda". També "Un pont sense baranes" (Tabarca), finalista del Premi Ciutat de Torrent-2011, i "Esperant la lluna plena" (Bromera), Premi Fundació Bancaixa-2013. Amb "Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils" (Edicions del Bullent) va ser guardonat amb el Premi Samaruc, atorgat per l’Associació de Bibliotecaris Valencians al millor llibre infantil del 2015.

A la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes, per exemple: Ràdio l'Om-Picassent, Ràdio Rabosa - Almàssera, Ràdio Túria - L'Eliana, Burjassot Ràdio, Mislata ràdio, Canals ràdio, Ràdio Riba-roja, La Llosa ràdio, Ràdio Vilamarxant, Ràdio Manises, Ràdio Godella, Ràdio Cocentaina, Ràdio Pego, Ràdio Sol - Albal o Ràdio Altea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada