12 d’abril del 2018

A Almenara, trobada amb Jordi Raül Verdú


Dimecres 18 d'abril a les 18,30 h l'escriptor i conta-contes Jordi-Raül Verdú estarà a la Biblioteca pública d'Almenara fent-nos un tast dels seus llibres "Contalles de iaios i iaies" i "La velleta refranyera". Serà com un bany de tradició.

"Contalles de iaios i iaies", és un recull de trenta rondalles arreplegades al llarg de cinc comarques (L’Alcoià, El Comtat, La Marina Alta, La Marina Baixa i El Vinalopó Mitjà) del meridional valencià. Les contalles arreplegades per Jordi Raül Verdú ens endinsen en tot un univers de personatges tan originals i majestuosos com estrafolaris i arquetípics. Personatges que viuen aventures o desventures alegres, tristes, meravelloses, costumistes, cruels; que se’n riuen dels límits de la crua i sovint extremadament dura realitat. Són les nostres històries primigènies contades en la llengua genuïna que ens humanitza i ens dignifica. Conviden a una lectura feliç i assossegada, però, per favor, imagineu-les contades —l’estil sintàctic i fraseològic de l’autor invita a fer-ho—, per a després contar-les vosaltres. Perquè on es pose una divertida, trista o bella rondalla narrada a la “vora de la llar”, “prop del foc” —o a la fresqueta d’una plàcida nit d’estiu—, i encetada amb l’encisador i màgic “Això era una volta”, que s’admiren les de potents rajos lluminosos i efec­tes sonors inversemblants.


"La velleta refranyera" és una dona centenària que, com parla a la manera d'abans, a base de refranys i frases fetes, crida especialment l'atenció a un grup d'amics, que acaben convidant-la a la Setmana Cultural de la seua escola.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada