15 de juny del 2018

Contalles de iaios i iaies, premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular



El llibre "Contalles de iaios i iaies", de Jordi Raül Verdú, va guanyar el 19é Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular.

El llibre és un recull de trenta rondalles arreplegades per l'autor, cercant informants per cinc comarques, ha fet unes quantes presentacions com a la Fira del llibre de València, a Potries, Almenara, Alcoi, Bocairent... La primera de totes va ser al Museu Valencià d'Etnologia i n'ha fet un vídeo, es pot veure ací:




 Les contalles arreplegades per Jordi Raül Verdú ens endinsen en tot un univers de personatges tan originals i majestuosos com estrafolaris i arquetípics. Personatges que viuen aventures o desventures alegres, tristes, meravelloses, costumistes, cruels; que se’n riuen dels límits de la crua i sovint extremadament dura realitat. Són les nostres històries primigènies contades en la llengua genuïna que ens humanitza i ens dignifica. Conviden a una lectura feliç i assossegada, però, per favor, imagineu-les contades —l’estil sintàctic i fraseològic de l’autor invita a fer-ho—, per a després contar-les vosaltres. Perquè on es pose una divertida, trista o bella rondalla narrada a la “vora de la llar”, “prop del foc” —o a la fresqueta d’una plàcida nit d’estiu—, i encetada amb l’encisador i màgic “Això era una volta”, que s’admiren les de potents rajos lluminosos i efec­tes sonors inversemblants.

Per saber més saber més sobre "Contalles de iaios i iaies" : https://www.bullent.net/libro/3227-Contalles

Podeu fullejar algunes pàgines del llibre "Contalles de iaios i iaies", de Jordi Raül Verdú, on line a  https://issuu.com/bullent/docs/_45__contallesdeiaiosiiaies





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada