19 de juny del 2018

Il·luses, santes, falsàries d'Albert Toldrà a la Murta de Benimaclet


Albert Toldrà presentarà el seu darrer llibre Il·luses, santes, falsàries, el proper dimecres 27 de Juny a les 20h. a La Murta, al barri Benimaclet de València.

A l'acte participarà Albert Toldrà (autor del llibre), Núria Sendra (editora) i Francesc Calafat (professor i crític literari)


En aquesta curiosa obra, guanyadora del Premi d'Assaig Josep Vicent Marqués de la 35a edició dels Premis Ciutat de València i una de les novetats Bullents d'aquesta primavera, es parla de dones. Dones que han estat inspirades, segons se’ns diu, per Déu o pel diable. Tant si són sinceres com si no, tant si són endimoniades com santes, il·luses o falsàries, el que és cert és que aquestes dones han emprat l’únic mitjà al seu abast, l’espiritualitat, per trencar les limitacions i negacions que una societat i una religió patriarcals els imposaven. Sospitoses, ja en principi per la seua condició femenina, i després per gosar prendre la paraula, per desafiar els qui les condemnen al silenci, són vigilades o processades pel tribunal del sant Ofici de la Inquisició.

Albert Toldrà i Vilardell és historiador, doctorat en la Universitat de València; ha estudiat aspectes culturals de l’edat mitjana, en especial la religiositat, la sexualitat i la Inquisició. Ha publicat els llibres "Aprés la mort. Un viatge amb sant Vicent al més enllà medieval" (premi Octubre, 2000), "Mestre Vicent ho diu per espantar. El més enllà medieval" (2010), "Asmodeu. Dona, dimoni i sexe a l’edat mitjana" (premi Micalet, 2011), "La carn. Cos i sexualitat a l’edat mitjana" (2012), "Per la reixeta. Sol·licitació sexual en confessió davant la Inquisició de València (1651-1819)", (2017) i "El plaer de la carn. Sexe i temperament en la cultura medieval" (premi Alfons el Magnànim, 2017). En Edicions del Bullent ha publicat també llibres de divulgació adreçats al jovent: "Un café amb Raixida" (2004), "En nom de Déu. La Inquisició i les seues víctimes al País Valencià" (2011) i "Paraula i passió. Sant Vicent Ferrer, predicador" (2015).

Podeu saber més sobre Il·luses, santes, falsàries en https://www.bullent.net/libro/3229-Iluses , així com llegir les primeres pàgines o escoltar diverses entrevistes a l'autor.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada