15 de desembre del 2019

A Alcalalí: 'Tot és una llarga nit' de Joan Elies Andrés


Presentem Tot és una llarga nit de Joan Elies Andrés a Alcalalí: serà el dissabte 21 de desembre a 20h en l'Almàssera, i comptarem amb la presència de l'autor.

Tot és una llarga nit: Un quadern de pell freda interromput i un misteriós quadre sense rostre canviaran el destí del noble valencià del segle XVII, Pelegrí Català de Valeriola. El primer dels protagonistes de la novel·la, és primogènit d’una de les nissagues amb més renom del cap i casal i veurà l’oportunitat de reescriure la seua pròpia existència a través del periple vital viscut un segle abans per un altre noble. És l'altre protagonista: Pere de Perandreu i Roda, baró de Parcent, pres pels pirates barbarescos en un dels raptes més èpics del segle XVI valencià.

Tensions socials i religioses, pirateria, traïcions i venjances s’alternen en aquesta novel·la basada en fets reals que dibuixa la cruesa d’una època i incideix en l’obstinació a perpetuar-se i no caure en l’oblit.

Joan Elies Andrés i Serer va nàixer a Alcalalí (La Marina Alta) el 1976. És graduat en educació primària i compagina la docència amb l'escriptura i l'activisme cultural i mediambiental. És autor de Fent Camí: Rutes al voltant del riu Xaló/Gorgos (ed, 96, 2011), tot un clàssic de l'excursionisme que ha estat traduït també a l'anglés. La seua novel·la Roder (Viena edicions, 2011) fou guardonada amb el XXXI premi de Narrativa Curta "25 d'abril" Vila de Benissa. Amb Tot és una llarga nit va ser finalista del premi Soler i Estruch 2018.

Més informació sobre el llibre: https://bullent.net/libro/3255-TotLlargaNit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada