5 de desembre del 2019

Quatre editorials recomanen regalar àlbums il·lustrats

Per Nadal, regala àlbums il·lustrats. Troba'ls en aquesta llibreria, és el lema de la campanya 

Les editorials valencianes Edicions del Bullent, Lletra Impresa Edicions, Onada Edicions i Sembra Llibres han preparat una selecció d’àlbums il·lustrats perquè Melcior, Gaspar i Baltasar visiten les llibreries (de barri, si és possible!) aquest Nadal i carreguen els sacs de llibres per als lectors més joves.

Obrir un àlbum il·lustrat és obrir un regal. Pel format especial, per les tapes dures, per la qualitat del paper, per les il·lustracions a tot color, per la cura de l’edició... Un àlbum il·lustrat és, a més d’un bon regal, un valuosíssim recurs educatiu. Amb un àlbum es fomenta l’hàbit lector i es transmeten alhora valors positius, com ara l’alegria, la diversió, les emocions... Un àlbum infantil és una joia, que de segur agradarà als més menuts, però també als adults, perquè un àlbum té la propietat de crear vincles, viure moments especials, de calidesa i de proximitat, entre qui conta la història i qui l’escolta.  


Edicions del Bullent ens recomana El gat de la bruixa, del lituà Dainius Šukys, amb traducció de Goda Sruogyte. Un llibre que ens enxampa a primera vista, gràcies a la mirada penetrant i misteriosa del gat que apareix a la portada. Quan ens endinsem en les seues pàgines, hi trobem una història atrevida –un gat que vol tastar el nen més dolç–, divertida, un tant esbojarrada i plena de referències a altres contes clàssics. 

Lletra Impresa Edicions ens proposa l’àlbum Cotonet i les cinc carlotes, escrit per Irene Verdú i il·lustrat per Daniel García Moragues. Cotonet és un conillet espavilat i rialler que un dia es troba amb el bancal de carlotes que han plantat els pares. I què farà? Se les menjarà totes? Un llibre que ens ensenya que compartir i ser generosos amb els altres, amb la família i els amics, ens fa molt més feliços i ens és infinitament més beneficiós i satisfactori.

Per la seua banda, Onada Edicions ens suggereix T’estimo, papa, amb text de Raquel Díez i il·lustracions de Sylvia Vivanco. Un àlbum il·lustrat, preciós, que destaca per la imatge paternal sense estereotips de gènere. Els seus textos rítmics embolcallats amb unes il·lustracions estimulants motiven en la implicació de les tasques de la llar d’una manera lúdica i divertida.

Finalment, Sembra Llibres ens proposa Cançó de fer camí, amb text de Maria-Mercè Marçal i il·lustracions de Carolina T. Godina. El llibre ens ofereix un dels poemes més reconeguts i populars de l’autora catalana, un cant a la sororitat que ha esdevingut un dels himnes de la lluita feminista. Un viatge intergeneracional que, a partir de la pregunta «Vols venir a la meva barca?», convida a dialogar en família sobre valors bàsics com la igualtat o la solidaritat.

Amb aquesta iniciativa conjunta, Sembra Llibres, Onada Edicions, Lletra Impresa i Edicions del Bullent aposten per àlbums educatius, atrevits, diferents i divertits. Quatre propostes especialment atractives i molt oportunes per aquest Nadal que de segur agradaran a tota la xicalla, i també als més grans. Perquè un llibre sempre és un magnífic regal.
    
Enllaços als llibres:
El gat de la bruixa. Dainius Sukys
Cotonet i les cinc carlotes. Irene Verdú i Daniel García Moragues
T'estimo, papa. Raquel Díez i Sylvia Vivanco
Cançó de fer camí. Maria Mercè Marçal i Carolina T. Godina



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada