4 de febrer del 2021

'De persones i dimonis', novetat Bullent de narrativa

Ens ha arriba ja De persones i dimonis, la novel·la de Modest Barrera guanyadora del Premi Soler i Estruch i el nostre primer llibre de 2021! Ja podeu demanar-la en la vostra llibreria de confiança. 

El primer terç del segle xx fou una època ben convulsa i, sobretot, tràgica. En aquest context, un misteriós narrador inicia el seu relat: 

«Mai he contat les coses que m'han passat, i no ha sigut per falta de ganes, simplement, és que no podia, en realitat, no convenia. Al cap de tant de temps, i quan tot és igual, s’ha convertit en una necessitat de fer catarsi. La meua vida ha estat una simulació, un teatre permanent en el qual, probablement, jo era l'únic conscient que estava interpretant.

Soc un dimoni, convé deixar-ho clar, i és per conjurar temptacions i esbargir assetjaments que contaré la història, no de la meua vida, si de cas de la part d'aquesta en què es va consumar el destí tràgic de moltes persones. Al final, pensareu que sóc culpable, i mireu si és així, que no diré exactament on va passar ni tampoc els noms vertaders de les persones afectades, més que res perquè tampoc em pugueu relacionar ni, finalment, trobar».

Tot fugint de la mirada càndida, el lector ha d’atrevir-se a endinsar-se en un món que no és blanc o negre, sinó més bé gris i fosc com l’ànima dels miserables.

Per saber-ne més i llegir les primeres pàgines: https://bullent.net/libro/3277-personesidimonis



Modest Barrera Aymerich, de Borriana, a la Plana Baixa, va nàixer en 1962 i és professor d'Història. A més de la tasca docent, desplegada en diferents centres, és Doctor en Geografia i Història i la seua recerca històrica i assagística s'ha vist reconeguda amb guardons com el Premi d'Humanitats de Castelló i el d'assaig de Vila-real; fruit d'aquesta tasca són nombrosos articles i participacions en congressos, així com col·laboracions en obres de divulgació. Entre els seus llibres podem destacar La mort barroca, Masovers i pobletans, i la més recent Multitud i repressió: les formes de la violència. L'obra De persones i dimonis ha estat distingida amb el premi Soler i Estruch i suposa la satisfacció de les seues inquietuds literàries, presents des de fa molts anys, alhora que constitueix un reconeixement que l'animarà a continuar per aquesta nova via.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada