13 de març del 2022

"Distopia", xerrada d'Ester Vizcarra, autora d'"Amaga't dels drons", a Ibi

 

El CFPA Joan Lluís Vives d'Ibi en la seua setmana cultural ha programat una xerrada de la periodista i escriptora Ester Vizcarra.

La xerrada porta per títol "Distopia" que és el que trobem a la novel·la d'Ester Vizcarra Amaga't dels drons, guanyadora del 40é Premi Enric Valor de narrativa juvenil.

La xerrada serà al mateix centre, el dimecres 16 a les 20h

La llibreria Plumier s'encarregarà de dur els llibres.

El terme "distopia" va aparéixer com a antònim d'utopia. És a dir, una distopia és un lloc o estat imaginari on tot és oposat a una situació ideal com la que planteja una utopia.

En el cas d'Amaga't dels drons:

AURA mai s’havia plantejat que pogués existir un món diferent. A mitjan de l’actual mil·lenni, s’ha dut a l’extrem la desconnexió de la humanitat amb la naturalesa, tot és net i ordenat. Tanmateix, un arriscat experiment de tornar a introduir els animals de companyia, foragitats fa molt de temps de les cases per antihigiènics i infecciosos, desperta en ella la comprensió de la injustícia que s’està cometent amb les bèsties. Una femella de tigre es converteix en la seua fidel companya i, per molt que li posen les lleis pel davant, no pot resignar-se a abandonar-la al seu destí quan li siga retirada per haver crescut massa. Aura tractarà de salvar-la, amb l’ajuda de diversos personatges, sovint enigmàtics, i d’una computadora-robot que sembla massa espavilada per la seua condició. Resultarà el pla d’Aura com ella espera? Trobarà un lloc al món per a la seua amiga? No ho sap, però s’adona que l’animal, ignorant de les maquinacions humanes, només la té a ella.

La resta de la programació de la setmana cultural és aquesta:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada