21 d’abril del 2022

Joan-Antoni i els torpalls #Novetat Primeres Rondalles d'Enric Valor

 

Ens arriba una de les darreres rondalles d'Enric Valor que quedaven per adaptar a un llenguatge més senzill per Jordi Raül Verdú: Joan-Antoni i els torpalls.

Les il·lustracions, dinàmiques i divertides, de Dani Cruz acompanyen a la perfecció l'argument, que també és prou esbojarrat:

La dona de Joan-Antoni és prou maldestra i ell no n’està content: se li crema el dinar, li apedaça malament els pantalons... tot són desastres! Així que va decidir anar a comprovar si la gent és, en general, més apanyada. Se’n va anar de casa, a veure si trobava o no trobava pel món gent tan ximple com la seua dona. Si no n’hi trobava, es descasaria sense remei, i si se n’hi anava trobant, es consolaria i se’n tornaria a casa.
El seu viatge li portarà moltes sorpreses i li ensenyarà una gran lliçó.

Per saber més sobre el llibre: https://www.bullent.net/libro/3295-joan-antoni-torpalls

Primeres pàgines: 
https://www.bullent.net/ficheros/libros/Joan_Antoni_i_els_torpalls_T.pdf


Enric Valor (Castalla, 1911 - València, 2000), gramàtic, lexicòleg, rondallista i noveŀlista, especialment reconegut per les Rondalles Valencianes,  històries de la tradició oral valenciana que ell va posar per escrit amb una riquesa de llenguatge i una qualitat narrativa incomparables. És investit doctor honoris causa per les universitats de València, de les Illes Balears, Politècnica de València, de Castelló i d’Alacant.

Jordi Raül Verdú (Alcoi, 1960) és mestre, contacontes i animador lector. Ha publicat dues-centes rondalles i és autor d’una huitantena de llibres de literatura infantil. Té el premi CAM Medi Ambient (2010), el Premi Bernat Capó de Difusió de la Cultura Popular (2017) i el Premi 9 d’Octubre (2019).

Dani Cruz (Sabadell, 1978) va estudiar Gràfica Publicitària i es dedica professionalment a la il·lustració des de l’any 2006. Treballa en premsa i publicitat; però, sobretot, il·lustra llibres de literatura infantil i juvenil. Adora aprendre coses noves i odia l’apatia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada