23 d’octubre del 2022

Lliurament del Premi Bernat Capó al Castell d'Alaquàs el 28/10

 




El proper divendres 28 d'octubre de 2022 se sabrà l'obra guanyadora del Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular del 2022. Aquest premi, convocat per L'Etno, de la Diputació de València i publicat per edicions del Bullent suma ja 23 edicions i l'inestimable col·laboració de moltes entitats al llarg de la seua història. L'ajuntament d'Alaquàs i l'IDECO formen part ara de l'organització.

L'acte està previst a les 19,30h. al Castell d'Alaquàs, edifici que és Monument Històric i Artístic i Bé d'Interès Cultural i seu de nombrosos actes culturals i festius. A més de saber de primera mà l'obra guanyadora, els assistents podran gaudir  entre parlaments de personalitats relacionades de l'actuació del Grup Jazzmatiks. La periodista Maria Josep Poquet conduirà l'acte. 

L'accés és lliure fins completar aforament. Es prega confirmació d'assistència al correu letno@dival.es.

En acabar, hi haurà un còctel de celebració a l'Ateneu Cultural d'Alaquàs, al costat del castell.

El premi de l'anterior edició de 2021 va ser per a Carles Rodrigo Alfonso per l’obra Viure a la caseta. Una aproximació a l’hàbitat rural temporal tradicional valencià. Una obra que ens apropa
les casetes disperses que es troben arreu del territori valencià, i que tenien un ús agrari o de gestió de l'espai forestal al passat. Són habitatges senzills que no solien estar habitats de continu però tampoc estaven deshabitats, que han tingut un ús temporal. També ens explica les seues característiques i les formes de vida associades.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada