29 de març del 2023

Convocat Premi d'Assaig en valencià Josep Vicent Marqués 2023 #PremisCiutatDeValència

 


La 41a edició dels Premis Ciutat de València, convocats per la Regidoria de Patrimoni Cultural i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València compta amb Edicions del Bullent per publicar l'obra guanyadora del Premi d'Assaig en valencià Josep Vicent Marqués.

El premi està dotat amb 10.000 euros. El termini de presentació d'originals acaba l'11 de maig.

Es podran presentar als premis d’assaig totes les obres (textos filosòfics, de pensament, aforismes, diaris, memòries…) escrites en valencià l’extensió de les quals no siga inferior a 150 pàgines de grandària DIN A4, lletra Times New Roman, cos 12, a espai i mig. En queden expressament excloses les tesis doctorals i l’àmbit de la investigació.

Les basesdels Premis literaris Ciutat de València 2023, poden consultar-se en el web municipal de València.

A la pàgina https://bullent.net/premi-josep-vicent-marques/ Edicions del Bullent ha extret les bases específiques del Premi Josep Vicent Marqués i hi ha un enllaç al pdf de les bases completes.

S’establixen dos modalitats possibles de presentació:

a) Presentar cinc exemplars de l’original, impresos, enquadernats, amb les pàgines numerades i en perfectes condicions de lectura, en el registre de l'Ajuntament de València

b) Per correu electrònic a la següent adreça: premisciutatdevalencia@valencia.es (consulteu instruccions a les bases)

L'any passat va guanyar el premi l'original de Lourdes Toledo, Lluny d'Amèrica.

A partir de reflexions, records, encontres i viatges, i lecturesLluny d'Amèrica és un llibre de textos assagístics breus –gran part d’ells de caràcter testimonial– que recrea una quotidianitat construïda a l’altra banda de l’oceà Atlàntic i el seu ressò vital en tornar a casa. Buscant l’humor i l’agudesa al voltant de llibres i autors nord-americans, i posant la mirada sobre moments i experiències que li produïren estranyesa i sorpresa a l’autora, i d’altres que li provocaren admiració i agraïment, l'obra aprofundeix en la cruïlla de sentiments i sensacions que produeix viure entre dues cultures.

A Edicions del Bullent també publiquem altres premis d'altres categories que podeu consultar en https://bullent.net/premis/

A més del Premi d’assaig en valencià JOSEP VICENT MARQUÉS, la 41 edició dels premis Ciutat de València estan formats pels següents premis: Premi de narrativa en valencià ISABEL DE VILLENA, Premi de narrativa en castellà VICENTE BLASCO IBÁÑEZ, Premi de poesia en valencià MARIA BENEYTO, Premi de poesia en castellà JUAN GIL-ALBERT, Premi de teatre en valencià EDUARD ESCALANTE, Premi de teatre en castellà MAX AUB i Premi d’assaig en castellà CELIA AMORÓS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada