14 d’abril del 2023

Al Casal Jaume I Pedreguer, Fusta de Carrasca, de Manel Alonso

 



El divendres 21 d'abril, a les 20h., al Casal Jaume I de Pedreguer hi ha organitzat un acte literari per a presentar la novel·la Fusta de Carrasca, de Manel Alonso.

Acompanyaran l'autor l'escriptor Carles Mulet i l'editora Núria Sendra. Hi haurà lectura de fragments de la novel·la i conversa al voltant d'aquests.

De Fusta de Carrasca l'escriptora Elvira Cambrils diu a la revista Caràcters núm 96: 
«Emocionant, colpidora en la seua senzillesa, un «llegat d’amor» sense destinatari, un vent suau que passeja entre els turons despoblats de la Manxa i el verd mantell dels tarongers valencians xiuxiuejant-nos la sorda melodia de la vida. Fusta de carrasca de Manel Alonso és una obra commovedora». (la resta de l'article es pot llegir ací)

«La carrasca té una fusta dura, imputrescible, que és emprada com a mànec de ferramentes i per a fer carros i eines del camp. És una fusta humil, fiable. L’àvia María Enriqueta Carrasca va ser de les primeres en emigrar des d’Ossa de Montiel a Pouet. Si el meu pare no haguera decidit marxar del poble, la meua vida hauria estat una altra. Ma mare no volia anar-se’n. Després no volia tornar-hi. Ella sempre fou d’allà on les seues filles ens havíem construït el futur».


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada