20 d’abril del 2023

"Peret" Primeres Rondalles d'Enric Valor adaptada per Jordi Raül Verdú #Novetat

 


Fa temps, hi hagué a Castalla un home que li deien Peret. Es va casar amb Carmeta, una dona ben guapa del seu poble. Diners en tenien pocs, però com ell era molt faener, prompte va anar millorant de fortuna i va comprar algunes terres. Ara, quan van conéixer un tal Jeroni, que era ric de bo de bo, va ser quan van augmentar de veritat les seues riqueses. Ho fa enganyant-lo de les maneres més destarifades.

Amb Peret acaba el projecte d'adaptar les 36 Rondalles Valencianes que Enric Valor va recollir de la narrativa de tradició oral valenciana a un llenguatge més senzill per als infants per part del mestre i també rondallista Jordi Raül Verdú. Han estat 32 llibres il·lustrats en color per distints il·lustradors i il·lustradores. En Peret, la il·lustradora Isabel Corbalán ha estat triada com a resultat de la col·laboració amb l'Escola d'Art i Disseny d'Alcoi.

En aquest cas, l'adaptació ha comportat el retall d'un fragment més gran del que ha estat la tònica general en la col·lecció, per motius que s'expliquen al llibre.

Per saber més sobre el llibre: https://www.bullent.net/libro/3311-peret

Enric Valor (Castalla, 1911 - València, 2000), gramàtic, lexicòleg, rondallista i noveŀlista, especialment reconegut per les Rondalles Valencianes,  històries de la tradició oral valenciana que ell va posar per escrit amb una riquesa de llenguatge i una qualitat narrativa incomparables. És investit doctor honoris causa per les universitats de València, de les Illes Balears, Politècnica de València, de Castelló i d’Alacant.

Jordi Raül Verdú (Alcoi, 1960) és mestre, contacontes i animador lector. Ha publicat dues-centes rondalles i és autor d’una huitantena de llibres de literatura infantil. Té el premi CAM Medi Ambient (2010), el Premi Bernat Capó de Difusió de la Cultura Popular (2017) i el Premi 9 d’Octubre (2019).

Isabel Corbalán (Alacant,1998) és una estudiant de 3r del Grau d'Il·lustració Aplicada en l’EASD d’Alcoi, coneguda en xarxes socials com "Edgelmary". Entre les seues metes té ser una il·lustradora i escriptora reconeguda. En el seu vocabulari no estan les paraules "no puc", ja que veu oportunitats en les dificultats.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada