3 de maig del 2023

Agricultura per a gent curiosa, de Ma. Josepa Payà i Rafa Alonso

La darrera novetat en arribar aquesta primavera és l'obra guanyadora del premi de no ficció infantil Ma. Dolores Català Amorós, dels Premis Castellum Ripae, de Castelló: Agricultura per a gent curiosa, de Maria Josepa Payà i Rafa Alonso. 

 Agricultura per a gent curiosa és una introducció als orígens de la producció d’aliments. Parla, de forma senzilla, de com funcionen les plantes i de com són d’importants el sòl i la biodiversitat. 
L’objectiu és fer reflexionar els lectors sobre com vam començar a cultivar aliments i per què, i sobre com ha anat evolucionant la nostra dieta al llarg dels segles a mesura que han anat arribant al nostre territori aliments diferents des d’altres llocs del món. 

Amb el convenciment que l’alimentació és l’acte humà que més influència té en el nostre entorn, es tracta d’ajudar a prendre consciència sobre l’origen d’allò que les famílies posen als seus plats cada dia.

Es presentarà a la Fira del llibre de València el 6 de maig a les 13,15h. I hi ha preparada una presentació especial a Castelló el dia 9 de juny.


AUTORIA:

Maria Josepa Payà (Beneixama, 1970). Filla de llaurador i de mestra, va estudiar enginyeria agronòmica i ha treballat en desenvolupament rural com a tècnic d’almàssera i, des de fa dotze anys, com a professora de formació professional agrària. En 2018 va publicar la seua primera novel·la infantil, El tresor de Benasait, i en 2021 va guanyar el premi Vicent Silvestre de literatura infantil amb Mariola i la botiga de la font. Amb Agricultura per a gent curiosa obté el Premi de no ficció infantil Ma Dolores Català Amorós (Castelló, 2022).




Rafa Alonso. Dibuixant de coses, va començar col·laborant en diverses publicacions com Diario de Valencia o la revista cinematogràfica Scifi world Magazine. En 2014 publica el seu primer còmic d’humor, Tajundra la Moños, i a partir d’ací col·labora en diversos còmics per a fomentar la igualtat, cartells... El seu últim treball conegut és la il·lustració del Bestiari dels Monstres Valencians. Actualment es troba reclòs en el seu taller dibuixatori preparant nous projectes.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada