30 de març del 2010

Novetat! Per entendre el sistema energètic



On-Off L'energia que mou el món. Per entendre el sistema energètic, de Gemma Aguilera.

Novetat de la col·lecció Claus per entendre el món

Som petroaddictes, sí. I no sabem com posar-hi remei. L’endemà que l’aixeta del petroli es tanqui, potser d’aquí a unes dècades, el món es paralitzarà? Esperem que no! Però des d’aquest precís instant hem de buscar altres aixetes que garanteixin l’abastament energètic perquè la roda de la vida segueixi girant. El futur passarà per un model energètic mixt, on les energies renovables, respectuoses amb el medi ambient i inesgotables a la natura, tindran un paper fonamental. En aquest llibre hi trobareu una munió de receptes a l’abast de tothom per a cuinar un món energèticament més sostenible.

Gemma Aguilera i Marcual (Sant Boi de Llobregat, 1979) és periodista. Treballa al setmanari El Temps i escriu a la revista Sàpiens i al diari Avui. És autora del llibre Una humanitat extingida (2009), sobre l’home de Neandertal, i Carod-Rovira. Saltar la paret (2003). El 2007 va rebre una menció d’honor en la categoria de periodisme escrit pel treball Tornen, sobre la reintroducció d’espècies animals als Països Catalans.

Per fer-ne un tast, aquí el primer capítol

Enllaç a la fitxa del llibre

Per comprar-lo ací

24 de març del 2010

Convocat el 30é Premi Enric Valor!


Ja ha estat convocat el 30é Premi Enric Valor de narrativa juvenil. ací teniu les bases:

1. Els originals que opten al Premi de Narrativa Juvenil Enric Valor han de ser inèdits i escrits en valencià, adreçats a lectors joves majors de 12 anys. Es presentaran mecanografiats a doble espai i per una sola cara i hauran de tenir una extensió entre els 80 i els 150 fulls Din-A4.

2. Les obres hauran de ser presentades per quintuplicat i, en un sobre a banda, s'hi farà constar el nom, l'adreça i el telèfon de l'autor/a. Si aquesta persona desitja que l'obra siga feta pública amb pseudònim, haurà d'indicar-ho.

3. La presentació d'una obra comporta que l'autor no en té compromesos els drets d'edició.
4. Les obres aspirants hauran de trametre's certificades abans del 31 d'octubre de 2010 a EDICIONS DEL BULLENT, carrer de la Taronja 16, 46210, Picanya (l'Horta Sud).

5. L'import del premi és de 6.000 euros en concepte d'acompte de drets d'autor, després de la signatura prèvia del contracte d'edició corresponent, a més d'un esplèndid gravat de Rafael Armengol.

6. Formaran el jurat Joan Pla, Pilar Puchades, Rosa Seser, Vicent Gil i Núria Sendra.

7. El premi podrà, a parer del jurat, deixar de ser adjudicat, però no podrà fraccionar-se.

8. EDICIONS DEL BULLENT tindrà una opció preferent, durant el termini d’un mes, per a decidir la publicació de les obres no guardonades. Podran recollir-se, a partir de quinze dies de l’adjudicació, durant el termini de tres mesos. Després, seran reciclades.

9. L'adjudicació del premi es farà el dia 18 de desembre de 2010.

10. La presentació dels originals comporta l'acceptació íntegra d'aquestes bases i dels drets i les obligacions que se'n deriven.

Telefoneu al 961 590 883 o en aquest mateix blog per a més informació.

16 de març del 2010

Conta-contes i presentació de l'"Últim linx"




Activitat per a anar amb criatures, apunteu:

A GANDIA:

Data: Dissabte, 27 de març de 2010

Lloc: Saló d'Actes de la Mancomunitat de Municipis de la Safor (Av. República Argentina, 28)

Hora: 12:00 hores

Primer gaudirem de la conta contes Almudena Francés amb Els animals conten, mai millor triat!

L'acte comptarà amb la presència de de Santiago Forné (autor) i d'Antoni Laveda (il·lustrador), de Núria Sendra, d'Edicions del Bullent, i d'Alvaro Catalá, president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

El llibre: Al protagonista d’aquest relat, Bola de neu, no li agrada viure sol, però és inevitable: és un linx. Sent dolor quan se’n va del costat de la mare. I sent més dolor encara quan el seu germà l’abandona i fuig cap a la costa. Correran moltes aventures per separat fins que es retroben.
Però ja res no serà com abans.

Santiago Forné nascut a Castelló de la Plana, s’ha passat gran part de la seua joventut per terres meridionals (Elx, Alacant…). Actualment viu a Catarroja (L’Horta Sud), i els darrers anys ha desenvolupat la seua tasca laboral en un Centre d’Adults d’un poble proper a la ciutat de València. A hores d’ara es troba en excedència temporal. Ha publicat dues novel•les per a adults La dona infidel (Ed. Quaderns Crema) i L’últim estiu abans de Chicago (Ed. Tabarca, ”Premi Ciutat de Torrent 2006”) i amb L'últim linx va guanyar el Premi Carmesina de Narrativa infantil alhora que s'estrena en la literatura infantil.

11 de març del 2010

75 anys de la biblioteca de Pego: Bullent, una vida editorial


Comencen els actes de celebració del 75 aniversari de la biblioteca de Pego.

No cal dir que Edicions del Bullent ens sumem a la celebració. De fet, ens han proposat (i farem) una xerrada dins d'aquest programa d'actes.

Posem ací la informació de la xerrada Bullent, una vida editorial

Data: Divendres 26 de març de 2010

Hora: 20,00 hores

Lloc: Saló d’Actes de la Casa de Cultura de Pego (carrer Sant Doménec, 5 - Pego)

Anirà a càrrec de Núria Sendra (editora) i Gabriel Sendra (soci fundador)

Gairebé 30 anys de feina editorial ens donen una perspectiva de l'edició valenciana que, si més no, ens permetrà passar una bona estona repassant el passat, comentant el present i elucubrant sobre el futur en relació als llibres.
Agrairem molt que us acosteu a xerrar amb nosaltres. Com més serem, més riurem!

8 de març del 2010

Els Valencians d'Algèria al Levante


Aquest diumenge aparegué al diari Levante un magnífic article sobre els valencians que emigraren a Algèria de Rafel Montaner.

És molt complet i interessant, parla dels dos llibres que hem publicat a Edicions del Bullent sobre el tema Anar a l'Orà, de Gabriel Gilabert i Antoni Pasqual, des del punt de vista de Poble Nou de Benitatxell i Els valencians d'Algèria, d'Àngela Menages i Joan Lluís Monjo, aquest darrer Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular.

Hi ha, fins i tot una entrevista a la família d'Àngela Menages que té la doble condició d'autora i informant de primera mà, ja que nasqué a l'Àlger.

Ací el podeu llegir, si no el llegireu ahir

5 de març del 2010

La maledicció del Graal càtar, nou llibre de Joan Pla


De què va?
Maria no se sent còmoda a casa. Hi ha els típics conflictes familiars amb els pares i un germà drogoaddicte. En vista de la por que pren al seu germà, fuig a Carcassona on viu Charles. Però amb ella s’enduu una estranya medalla que conté una maragda. Només quan la llueix en un dels actes culturals que es fan a l’estiu a Carcassona, Monsieur Brouart la reconeixerà i començarà una llarga i trepidant història per aconseguir el graal càtar, sobre el qual pesa una greu maledicció que s’anirà complint sense excepcions.
Aquest llibre ha guanyat el 29é Premi Enric Valor de narrativa juvenil.



Joan Pla, (Artana, 1942) (La Plana Baixa), als peus de la Serra d'Espadà. Estudià tres anys d'Econòmiques tot i que finalment es decantà per Magisteri. Ha exercit com a professor i actualment està jubilat. Ara, es dedica de ple a la lectura i a l'escriptura i també visita escoles i instituts per a promoure la lectura i trobar-se amb els seus lectors. En Edicions del bullent ha publicat L'Omicrom, El secret de Hassan, el morisc, L’ordinador màgic, Tots els noms d’Eva i El crim del mas maleït.


El blog de Joan Pla: http://llibresjoanpla.blogspot.com/

Podeu llegir el primer capítol aquí.

Enllaç a la fitxa del llibre

2 de març del 2010

Enric Valor, desembre de 1998



Parlament d'Enric Valor el desembre de 1998, per al lliurament del 18é Premi Enric Valor.

Unes paraules plenes d'esperança i d'amor al seu país.


El vídeo es gravà a petició de l'Ajuntament de Picanya i Edicions del Bullent. El tenim amb més qualitat que la que aquí es pot veure i ja ha visitat en aquests 11 anys bastants indrets i centres educatius de la nostra geografia.

La música de fons és "Cançó de bella esperança" del cd "Cants d'amor i primavera",  d'Aitana Ferrer. Amb lletra d'Alfons Cervera i Música de José Angel Murillo.

Enric Valor i Vives: (Castalla, l'Alcoià, 1911 - València, 2000). Gramàtic, lexicòleg, rondallista i novel·lista. La seua obra més coneguda són les Rondalles valencianes (1950-1958), on recopila i dóna caràcter literari a 36 rondalles populars valencianes.

Va rebre, entre altres, els següents premis i honors:

Premi Sanchis Guarner, de la Diputació Provincial de València, 1983.

Premi de les Lletres Valencianes de l'Ajuntament de València, 1985.

Membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans des de 1986.

Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, Òmnium Cultural de Barcelona, 1987.

Membre del Consell Assessor de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (1987).

Doctor honoris causa per la Universitat de València, 1993.

Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, 1993.

Miquelet d'Honor de la Societat Coral El Micalet, de València, 1996.

Premi Cavanilles de l'Institut Valencià d'Excursionisme i Natura, 1997.

Doctor honoris causa per la Universitat de les Illes Balears, 1998.

Doctor honoris causa per la Universitat Jaume I, 1999.

Doctor honoris causa per la Universitat d'Alacant, 1999.

Doctor honoris causa per la Universitat Politècnica de València, 1999.

En la pàgina web de Bullent tenim una relació dels materials que tenim per a treballar la figura d'Enric Valor, i que ens molts centres educatius ja han utilitzat.
 
Podeu trobar les rondalles valencianes en diversos formats a Edicions del Bullent.
 
Rondalles Valencianes d'Enric Valor en vuit volums, enquadernades en rústica. 
 
Rondalles Valencianes en format àlbum, amb un cd amb la rondalla dramatitzada per Toni Mestre. Dos de les quals traduïdes al castellà pel propi Enric Valor.