14 de novembre del 2024

Dinamització de les biblioteques escolars 2024-2025

S'ha publicat la RESOLUCIÓ de 30 d'octubre de 2024, de la Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació projecte d'innovació de biblioteques escolars «Biblioinnova’t» per als centres docents de titularitat pública de la Generalitat Valenciana durant el curs 2024-2025.


Vos enllacem LA CONVOCATÒRIA

Termini: Del 6 al 20 de novembre, ambdós inclosos.

- Abans d'efectuar el tràmit de sol·licitud, cal: 

  • Crear una comissió de biblioteca de centre
  • L'adhesió al projecte de xarxa de biblioteques escolars en línia Biblioedu (si no ho heu fet ja)

- Aquest programa inclou, entre els seus objectius, afavorir que el centre puga proveir, completar o actualitzar els fons bibliogràfics de la seua biblioteca escolar i de les seues biblioteques d'aula.

El centre públic que desitge acollir-se a aquesta resolució haurà de fer-ho mitjançant la pàgina web:

https://ceice.gva.es/va/web/innovacion-educacion/biblioinnovat

_________________________________________________________

PER A LA TRIA DE FONS BIBLIOGRÀFIC:

Del pressupost per a fons bibliogràfic es recomana l'adquisició de fons en valencià i d'autoria o coautoria femenina.

Per ajudar-vos a fer la selecció, podeu consultar-nos a través del formulari del nostre web (https://www.bullent.net/contacte/) o vos remetem a les nostres col·leccions: https://www.bullent.net/coleccions/

Volem destacar, entre les novetats, Lliris Picó guanyadora del Premi Enric Valor de Narrativa Juvenil amb Les papallones del kebab.

La nostra col·lecció 'Claus per entendre el món', (també en castellà) que entra en la categoria de no ficció, i per a més menuts, històries que ens ajuden a aprendre on podem trobar, per exemple, Literatura per a principiants, de Mariló Àlvarez, amb il·lustracions de Rafa Alonso, una breu història de l'escriptura i la literatura, pensada per a les lectores i els lectors més joves.  Amb exemples d'escriptores valencianes invisivilitzades. 

La novetat El gatet diu Mec / El gato dice cuac, sobre un animalet que ha d'acudir a la «gatopeda» perquè algunes lletres se li han adormit a la gola... Fani Grande, la seua autora, és a més una reconeguda dinamitzadora de la lectura i mestra en comunicació. 

Per altra banda, en el moment tingueu la dotació, podem ajudar-vos a completar la tria; bé siga amb títols de la nostra editorial o d'altres. 


13 de novembre del 2024

A Olot: 'El seculòrum i la seculera', de Joan-Lluís Monjo

 Els dies 15 i 16 de novembre es celebra a Olot la XIX Trobada del Grup d’Estudis Etnopoètics, en Sala Museu Can Trinxeria (C/ Sant Esteve, 29). En el seu web podeu trobar el programa complet de la trobada: https://gee.iec.cat/2024/11/11/xix-trobada-del-grup-destudis-etnopoetics-olot-15-i-16-de-novembre-programa-definitiu/ 

En aquest marc, i com a membre del GEE, Joan-Lluís Monjo presentarà El seculòrum i la seculera. Contes i acudits llicenciosos valencians de tradició oral, obra guanyadora del 24é Premi Bernat Capó.

Serà el dissabte, 16 de novembre, a les 12h


El seculòrum i la seculera és un treball dedicat al folklore narratiu valencià que està vinculat a l’expressió del sexe. Té com a objectiu principal la posada en valor d’un subgènere que, tot i presentar encara una certa vigència en la tradició oral, en el context valencià, a diferència d’altres territoris, fins ara no havia estat recopilat i estudiat de manera monogràfica. Suposa una aportació a la rondallística valenciana, oferint, per una banda, una antologia d’un centenar de contes i acudits recopilats de la tradició oral. És el resultat d’un treball de camp dut a terme en diverses poblacions tant de l’àrea lingüística valenciana com castellana.

12 de novembre del 2024

A Alcoi: 'Literatura fantàstica, passat i present', amb Ester Vizcarra

Dins de la Setmana Literària d'Alcoi, que ofereix moltes activitats per a tots els públics, el proper dijous 14 de novembre a las 19h, en la Sala Fundació Mutua Levante, es celebrarà la tertúlia «Literatura fantàstica, passat i present».



A més de Llúcia Martín i Maria Serra, participarà Ester Vizcarra per parlar de distopia i fantasia en la literatura juvenil al voltant del llibre Amaga't dels drons, guanyador del Premi Enric Valor. 


AURA mai s’havia plantejat que pogués existir un món diferent. A mitjan de l’actual mil·lenni, s’ha dut a l’extrem la desconnexió de la humanitat amb la naturalesa, tot és net i ordenat. Tanmateix, un arriscat experiment de tornar a introduir els animals de companyia, foragitats fa molt de temps de les cases per antihigiènics i infecciosos, desperta en ella la comprensió de la injustícia que s’està cometent amb les bèsties. Una femella de tigre es converteix en la seua fidel companya i, per molt que li posen les lleis pel davant, no pot resignar-se a abandonar-la al seu destí quan li siga retirada per haver crescut massa. Aura tractarà de salvar-la, amb l’ajuda de diversos personatges, sovint enigmàtics, i d’una computadora-robot que sembla massa espavilada per la seua condició. Resultarà el pla d’Aura com ella espera? Trobarà un lloc al món per a la seua amiga? No ho sap, però s’adona que l’animal, ignorant de les maquinacions humanes, només la té a ella.