31 d’agost del 2020

La neurona Lectoreta, de Fani Grande i Ortifus

 

Va de camí a les llibreries La neurona Lectoreta, de Fani Grande i Ortifus.

«Aquest llibre explica un secret que et canviarà la vida per a sempre i que et farà créixer més de pressa».  Com? Amb tres històries reals que ens explica Fani Grande i a través de les quals aprenem coses sobre com funciona el cervell, la importància de llegir i, sobretot, a triar si volem tindre un cervell o un meló al cap... 
Com més seriosos són els temes, més cal abordar-los amb humor i per a això Fani va pensar amb Ortifus per tal que La neurona Lectoreta estiga ben divertida. 

La neurona Lectoreta és un llibre de no ficció dirigit a lectors dels primers cicles de primària. Ha sorgit de les moltes visites que Fani Grande ha fet a centres educatius. 
Continua fent visites i tallers i moltes coses, ara a la manera covid. Amb la neurona lectora es poden treballar temes de socials (com funciona el cervell) o sobre els llibres i com es fan i moltes altres coses que Fani Grande sap fer molt bé. 
Pots contactar amb ella a través del web de l'editorial (https://bullent.net/contacte/), del seu web (http://fanigrande.es/contacto) o demanar que visite un centre educatiu a través d'autors a les aules (http://autorsalesaules.com/2018/03/13/fani-grande/).

Fani Grande és escriptora, guionista de televisió i experta en comunicació. Ha treballat en cinema, teatre, ràdio, televisió, premsa escrita i digital i en centres educatius. Imparteix cursos per a millorar l'oratòria i sobre com parlar en públic. També fa tallers sobre marca personal, l'ús ètic de les xarxes socials i d’escriptura creativa. Li encanta fer xarrades sobre foment lector i l'ofici d'escriptora. I li agrada molt llegir, nadar, caminar, fer pa i gaudir la vida.

Antonio Ortiz Fuster conegut com a Ortifus és humorista gràfic al diari Levante des del 1984. Amb un estil de dibuix molt senzill i a través de jocs de paraules amb els titulars,  aconsegueix que es reconega el seu treball a primer colp de vista. Ha publicat en molts mitjans i ha dissenyat falles que han estat premiades per l’enginy i gràcia així com també ha publicat diversos llibres. 

Pots llegir les primeres pàgines i altres detalls del llibre a: https://bullent.net/libro/3275-NeuronaLectoreta


27 d’agost del 2020

Dissabte, jazz, de Rafa Gomar, al Club de lectura de Full

 

Durant la lectura d'un llibre acompanyem els personatges, el narrador, no estem sols. Un cop tanquem la darrera pàgina, és quan arriba la soledat; voldríem allargar l'experiència, que n'hi hagués més... És el que podem fer amb els clubs de lectura: comentar amb altres persones que han viscut el mateix que tu. Compartir les reflexions que t'ha aportat o, fins i tot, aprofitar per fer conversa d'un tema tangencial que t'interessa.

Per a això estan els clubs de lectura. I ara, és més fàcil que mai perquè n'hi ha que són virtuals com ara el Full de Lectura. Que és un club de lectura organitzat i coordinat per la Fundació pel llibre i la lectura, FULL.

El proper llibre que es llegirà serà Dissabte, jazz, de Rafa Gomar. Ara es pot anar llegint i en algun moment durant el mes de setembre, començarà la tertúlia virtual.

Dissabte, jazz ha guanyat el premi Soler i Estruch de Castelló (Ribera Alta).

Els protagonistes de Dissabte, jazz, Roser i Enric, viuen una segona oportunitat en la vida. Han quedat a la nit per anar a un concert de jazz. Durant el dia fan les activitats quotidianes d’un dissabte, el que els duu a trobar-se o evocar múltiples històries personals pròpies o de les persones que van creuant-se en el seu camí. Vides desaparegudes que aporten una melodia nostàlgica; vides dures, que donen un so greu; petites o grans traicions amb notes estridents... S’hi expressen els dubtes, les certeses, les pors, les misèries i les grandeses de multitud de personatges ubicats en el nostre present.Es tracta de respondre a l’anestèsia emocional on sovint ens endinsa la pèrdua dels éssers estimats, la malaltia, l’amor i el desamor o les adversitats quotidianes, i ser capaços de trobar nous escenaris o veure’ls amb uns altres ulls. Tot plegat, amb música de jazz.

Es pot adquirir el llibre a la llibreria habitual o al web de l'editorial. 
Més informació a la pàgina del llibre: https://bullent.net/libro/3257-dissabtejazz

25 d’agost del 2020

Encanteri per guarir gats, Pandora du sort



Pandora era una gata negra una mica supersticiosa. Però... qui diu que els gats negres duen mala sort?

A la presentació a Agres de "Pandora du sort", de Paco Esteve il·lustrada per Gemma Aguasca, Bàrbera de Felanitx ens va explicar un secret que li va contar un personatge del llibre: un encanteri per guarir gats. 

Vols conéixer l'encanteri?

El pots escoltar en aquest vídeo: https://youtu.be/jL7Cf0Zi9AM


Pots saber més sobre el llibre i veure les primeres pàgines clicant en aquest enllaç: https://bullent.net/libro/3272-Pandora-sort

Si t'agraden els gats, però amb un poc més de lletra, tens "El gat de la bruixa": https://bullent.net/libro/3256-elgatdelabruixa

4 d’agost del 2020

Es convoca el Premi Bernat Capó 2020



Després d'un any de parada tècnica, el Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular reprèn l'activitat amb canvis significatius. El convoquen el Museu Valencià d'Etnologia i l'àrea de Cultura de la Diputació de València i podeu consultar les bases al web L'Etno (http://www.letno.es/ca/content/premi-bernat-capo-de-difusio-de-la-cultura-popular-2020 o al de Bullent (https://bullent.net/premi-bernat-capo/), .

El termini per presentar obra acaba el dia 11 d'octubre de 2020.

La temàtica no canvia, la llargada dels originals tampoc (de 125 a 175 pàgines). Es poden presentar en paper o en pdf (a través de la Seu electrònica de la Diputació: https://www.sede.dival.es/opencms/opencms/channels/temas/CULTURA/SolPremisMuvaet?opAnterior=listadoTematico&tema=/CULTURA/&addRuta)

 El Museu Valencià d'Etnologia també posa a disposició de les persones interessades un telèfon per resoldre dubtes: 96 388 25 25.

El darrer Premi Bernat Capó (el 20é) el va guanyar l'obra  Gat Vell. Dites marineres, de Francesc Xavier Llorca Ibi, un llibre que parla de dites, frases i refranys propis de la gent de mar. I que ha rebut molt bona acollida, arribant a la segona edició en pocs mesos.

Altres obres guanyadores del Premi Bernat Capó són:

- Contalles de iaios i iaies, de Jordi Raül Verdú

- Els bastonets d'Algemesí, de Toni Bellón

- Fem safareig, d'Agnès Vidal i Vicedo

- Fantasmes al palau, d'Ivan Carbonell Iglesias

- Bruixes, dimonis i misteris, d'Àlvar Monferrer