28 de febrer del 2023

24é Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular. Convocatòria 2023 oberta.


 L’ETNO. Museu Valencià d’Etnologia convoca el 24é Premi Bernat Capó d'investigació i difusió de la cultura popular.


El termini de presentació de treballs finalitzarà el 9 de juliol de 2023. El premi es convoca amb la finalitat de fomentar la investigació i la divulgació dels treballs vinculats a l'estudi de la nostra cultura popular.

El premi Bernat Capó es posà en marxa el 1999 per la Mancomunitat Cultural de la Maria Alta, l’Ajuntament de Dènia, Edicions Bullent i la Diputació de València. Durant 20 anys s’han guardonat treballs que han abastat quasi tots els aspectes de la nostra cultura tradicional. Des del primer guardó atorgat a Joan Pellicer pel seu Costumari Botànic (1999), el premi ha considerat propostes relacionades amb l’imaginari valencià de llegendes i contes, el jocs tradicionals, les manifestacions festives, la recopilació de romanços i cançons, o fenòmens socials concrets de les nostres terres com ara l’emigració o el treball femení. 

Són llibres que han tingut molt bona acollida entre els lectors. En alguns casos, com el 20é premi Gat vell. Dites marineres, de Francesc Xavier Llorca, es reedità en pocs mesos amb més de mil llibres venuts. El darrer llibre publicat Viure a la caseta, de Carles Rodrigo Alfonso ens ha convidat a reflexionar sobre l’hàbitat tradicional valencià de temporada i encara segueix el seu recorregut a través de xarrades del seu autor. I en preparació, el darrer premiat en la edició 2022: Sense porcL'alimentació en les identitats culturals de jueus i moriscos i en la seua persecució per la Inquisició de València, d'Albert Toldrà. 

El premi està valorat en 6000 € i comporta la publicació del text per l’Editorial Bullent.

Podran optar totes les persones (majors d’edat) que ho desitgen i que presenten treballs d’investigació inèdits de divulgació de la cultura popular valenciana en valencià o castellà. Estos treball hauran d’atendre a les següents característiques:

  • Han de fer referència a qualsevol camp de la cultura popular, tant material com immaterial. Es valoraran especialment aquells treballs que facen referència a la cultura material.
  • Utilitzar una metodologia etnogràfica.
  • Poden desenvolupar un tema únic o diversos temes relacionats, però no podran ser simples recopilacions d’articles.
  • Poden estar escrits en valencià o en castellà.
  • Hauran de ser originals, inèdits i no premiats en altres concursos o premis.
  • Els originals que opten al premi es presentaran EN SUPORT ELECTRÒNIC i en format PDF, a doble espai, en grandària DIN A4, i tindran una extensió d’entre de 125 i 175 fulls.
Anunci de la Diputació Provincial de València sobre el decret del president número 1595, de 6 febrer de 2023, pel qual s'aprova la convocatòria del “Premi Bernat Capó d'Investigació i Difusió de la Cultura Popular Valenciana 2023". Identificador BDNS: 675103. https://bop.dival.es/bop/downloads?anuncioNumReg=2023/02067&lang=va

Podeu consultar les bases a https://bullent.net/premi-bernat-capo/

Cliqueu ací per accedir a la seu electrònica de València, al lloc on s'ha de presentar l'obra.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada