3 de juny del 2024

Festa de la cirera 2024 reivindicativa i amb llibres bullents a la Vall de Gallinera

 


El dissabte dia 8 de juny participarem a la Festa del cirera a Benialí (Vall de Gallinera), es tracta d'una diada reivindicativa i plena d'activitats.

Per sisé any consecutiu la campanya de la cirera de la Vall de Gallinera i d'una gran part de la Indicació Geogràfica Protegida de la Muntanya d'Alacant, creada el 1991 a Alpatró, a la Vall de Gallinera, ha sigut nefasta per diversos condicionants: l'aparició anys enrere d’una nova plaga, la Drosophila suzukii, la inadaptació de les varietats actuals i el canvi d'estacionalitat de les hores de fred o uns períodes de sequera anormalment llargs lligats al continu canvi climàtic, sense oblidar-nos dels elevats costos de producció i la no adaptació de la cobertura de l'assegurança de rendiments a aquest territori de minifundis. Aquests fets provoquen un abandonament progressiu de les terres de cultiu d'aquestes valls de la Marina Alta, que a més són indrets del territori amb perill de despoblament.

En el web de la Vall de Gallinera (https://www.lavalldegallinera.org/events/xxi-festa-de-la-cirera/) podeu trobar la programació completa que comença amb una excursió interpretativa de Benirrama a Benialí a les 8,30h del matí i segueix amb Jocs populars, Taller de ceràmica, xerrada, taula rodona, jazz amb The Walkintet, dinar popular d'arròs al forn, showcooking, Concurs Internacional de llançament de pinyol de cirera i molt més.



L’Ajuntament ha posat a disposició de tot el públic visitant transport públic d’autobusos, que facilitarà l’accés al nucli urbà de Benialí, atès que aquest nucli disposa de pocs espais d’aparcament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada