29 de maig del 2024

A Gandia, 'La terra I la paraula', de Juli Capilla



'La terra i la paraula', de Juli Capilla, darrer Premi Josep Vicent Marqués d’assaig dels Premis Ciutat de València, segueix conquerint els cors de la terra i les paraules. Ha estat un dels libres més venuts a la plaça del llibre de Gandia, on es va fer una mini presentació amb participació de l'autor i de Gràcia Signes.

També Gandia acollirà una nova presentació al Casal Jaume I Safor-Valldigna amb actuació musical d'Adrià Cantos (piano) i Àngels Faus (flauta travessera):
Serà 📆 divendres, 7 de juny, a les 19,30h. ⌚ en la seu de la Fundació Casal Jaume I Safor-Valldigna (c/ Dona Teresa, 2, de Gandia)📌.  Hi intervindrà Juli Capilla, i l'escriptora Anna Isabel Llopis. 👥

El periodista Manolo Gil l'ha recomanat en la seua columna al diari Levante l'ha definit com «una sentida elegia tel·lúrica , inusual en el panorama literari valencià, que ens recorda que sortim de la terra per tornar a ella, fecundar-la i tornar a sortir». (Afegim la imatge de l'article al final)

Un poble, la terra roya i la pedra blanca. Un poble apartat i fronterer, Pedralba. Una mort prematura que ho capgira absolutament tot, que ho anorrea. La perdurabilitat de la paraula, malgrat tot. De la terra i la paraula. Aquest és un llibre de memòries i un dietari ensems. Les històries i les vides de la gent d’un poble qualsevol. El temps que s’ho enduu tot sense remei.

Juli Capilla ens ofereix, amb 'La terra i la paraula', un text brillant, un testimoni sobre l’amistat, la mort i també la vida; sobre la bellesa dels moments viscuts. Un text poètic i assagístic alhora que ha merescut el Premi Josep Vicent Marqués d’assaig dels Premis Ciutat de València.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada