17 de novembre de 2009

Un país al desert. Per entendre el conflicte sahrauí, de F. ColladoNovetat de la col·lecció Claus per a Entendre el món

A través dels ulls d'un de tants xiquets saharauís que venen a passar les vacances entre nosaltres, Francisco Collado, ens ajuda a entendre aquest conflicte que està tant d'actualitat.

Sinopsi del llibre: Zag, un xiquet sahrauí, és acollit per la família de Miquel per a passar un parell de mesos a sa casa. Durant eixe temps Zag es troba un món amb un paisatge i uns costums completament diferents a la seua vida al desert. Però seran principalment Miquel i els seus amics els que descobriran la realitat sobre el poble sahrauí: un poble dividit, part del qual està sotmés a una terrible invasió militar i part, arraconat a l’hamada, la zona més àrida del desert, on sobreviuen en camps de refugiats gràcies a una minsa ajuda internacional. Veuran també com han anat passant els anys i la situació dels sahrauís s’ha fet cada vegada més desesperant a causa de la hipocresia que alguns anomenen diplomàcia.
A la web de Sendra, la distribuïdora, el podeu demanar per a que us el duguen a la llibreria valenciana més propera o bé comprar-lo amb targeta. Clica aquí