17 de novembre del 2009

Un país al desert. Per entendre el conflicte sahrauí, de F. Collado



Novetat de la col·lecció Claus per a Entendre el món

A través dels ulls d'un de tants xiquets saharauís que venen a passar les vacances entre nosaltres, Francisco Collado, ens ajuda a entendre aquest conflicte que està tant d'actualitat.

Sinopsi del llibre: Zag, un xiquet sahrauí, és acollit per la família de Miquel per a passar un parell de mesos a sa casa. Durant eixe temps Zag es troba un món amb un paisatge i uns costums completament diferents a la seua vida al desert. Però seran principalment Miquel i els seus amics els que descobriran la realitat sobre el poble sahrauí: un poble dividit, part del qual està sotmés a una terrible invasió militar i part, arraconat a l’hamada, la zona més àrida del desert, on sobreviuen en camps de refugiats gràcies a una minsa ajuda internacional. Veuran també com han anat passant els anys i la situació dels sahrauís s’ha fet cada vegada més desesperant a causa de la hipocresia que alguns anomenen diplomàcia.




A la web de Sendra, la distribuïdora, el podeu demanar per a que us el duguen a la llibreria valenciana més propera o bé comprar-lo amb targeta. Clica aquí

2 comentaris:

  1. Dilluns 14 de desembre es farà la presentació del llibre a alumnes de l'IES El Carme, a la ciutat de València.

    Dijous 17 es farà una altra presentació al CEIP Santa Teresa, també al barri del Carme de València.

    ResponElimina
  2. Hola Anònim,

    Gràcies pel teu comentari.

    La presentació del dia 17 està posada en una entrada del dia 9-12.

    La del dia 14 no l'hem posat perquè és només per als alumnes. Estaria bé, de tota manera, penjar alguna foto, si n'arribem a tindre.

    ResponElimina