10 de novembre del 2016

Reconeixement d'Algemesí a Toni Bellón



L'ajuntament d'Algemesí ha fet un acte de reconeixement i entrega de diploma a Toni Bellón pel seu treball "Els bastonets d'Algemesí" guardonat amb el Premi Bernat Capó.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa Marta Trenzano, el regidor de cultura Pere Blasco, l'editora Núria Sendra, el director del Museu de la Festa d'Algemesí, Julio Ramon Blasco Nacher a més d'altres representants de l'ajuntament i del Patronat de la festa de la Mare de Déu de la Salut.

Els bastonets d’Algemesí. Memòria, canvis i identitats, l’obra guanyadora, es centra en un dels balls més emblemàtics i menys estudiat de les festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, patrimoni de la humanitat.
L’obra descriu el ball de bastons algemesinenc des de 1839, any en què apareix documentat per primera vegada, fins al present, a través dels canvis constants que ha anat patint amb el pas del temps fins a esdevenir un element representatiu i identitari d’Algemesí i de la cultura valenciana. Al llarg del treball es fan comparacions amb altres balls de bastons valencians, i en menor mesura, de danses de pals d’altres indrets.
 

Foto:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada