15 de desembre del 2009

Lliurament del 29é Premi Enric Valor de narrativa juvenil



Aquest dissabte, dia 19 a les 20:30 hores, al Centre Cultural de Picanya, celebrarem el lliurament del 29é Premi Enric Valor de Narrativa Juvenil. L'acte serà amanit amb conversa musical a càrrec de Paco Muñoz.

A continuació se servirà a la Sala d'Exposicions de Picanya, un còctel de lliurament del Premi, mentre gaudim de l'exposició Una vegada hi havia..., d'Alícia Matíes Ariño.

El guanyador del premi s'endurà un esplèndid gravat de Rafael Armengol, i 6.000€, desprès de signar el contracte d'edició dins de la col·lecció Esplai, d'Edicions del Bullent.

L'any passat l'obra guanyadora va ser Els punyals imprecisos, de Xavier Bertran, una novel·la policíaca ambientada en un circ ambulant. Un error del llançador de punyals provoca una desgràcia. Com que no és la primera volta, hi ha qui pensa que no es tracta d’accidents sinó d’assassinats.
Des d’ací, l’argument avança com un combat entre dues intel·ligències, la de l’investigador que busca proves incriminatòries, i la del llançador que contempla els esforços del rival amb sarcasmes i maniobres. Les sorpreses esperen a cada escena.
Tots dos són artistes del circ, que fa de teló de fons de la brega amb les divertides anècdotes d’aquest món ple de color.
L'autor va passar uns dies al Circ Cric, de Tortell Poltrona, per a documentar-se abans d’escriure aquesta novel·la.

Durant aquests dies, Xavier Bertran oferirà diverses presentacions del llibre als alumnes de Picanya, amb motiu de l'acte de lliurament del premi d'enguany.


Xavier Bertran durant el lliurament del premi de l'any passat.


Mostra un mapa més gran

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada