19 de desembre del 2009

Joan Pla guanya el Premi Enric Valor de narrativa juvenilAmb la novel·la La maledicció del grial càtar
Dissabte 19 de desembre de 2009 s'ha lliurat el 29 Premi de narrativa juvenil Enric Valor. El premi, que convoquen Edicions del Bullent i l'Ajuntament de Picanya, està dotat amb 6.000 euros i un gravat del reconegut artista valencià Rafael Armengol.

Lloc i hora de lliurament: a les 20'30 hores, al Centre Cultural de Picanya (Pl. País Valencià, 9)

S'han presentat 20 obres.L’obra:

La maledicció del grial càtar és una novel•la que, narrada des dels temps actuals, s'endinsa en els temps de l'heretgia càtar. Per tant, la història passa en terres valencianes i a Carcassona, en terres occitanes.

Maria, no se sent còmoda a casa. Hi ha els típics conflictes familiars amb els pares i un germà drogoaddicte. Davant la por que pren al seu germà, fuig a Carcassona on viu Charles, un jove a qui va conéixer en un viatge d'intercanvi estudiantil. Però amb ella s'enduu una estranya medalla que conté una maragda. Només quan la llueix en un dels actes culturals que es fan a l'estiu a Carcassona, Mr Brouart la reconeixerà i començarà una llarga i trepidant història per aconseguir el 'grial càtar', sobre el qual pesa una greu maledicció que s'anirà complint sense excepcions.L’autor:

Joan Pla (Artana, 1942), resideix a Borriana des de fa molts anys. Va cursar uns anys d'Econòmiques i Magisteri. Ha exercit com a professor fins a la seua jubilació. Com a escriptor va començar a publicar l'any 1980, després que guanyà el Premi Malva-rosa de València i l'any 1981 quedà finalista dels Premis Ciutat de València amb Mor una vida, es trenca un amor. Des d'aleshores ha emprés una llarga i prolífica cursa literària amb més de cinquanta títols publicats. 

Podeu visitar el blog de Joan Pla ací:

En Edicions del Bullent, ha publicat:

* L'ordinador màgic,

* El poble que recuperà la lluna,

* L'Omicrom,

* El secret de Hassan, el morisc

* Tots els noms d'Eva,

* Un cadàver amanit amb xampany,

i

*El crim del mas maleït, el seu darrer libre. És una novel•la de misteri, al voltant d'uns crims en un mas als peus del Montcabrer, que acaba d'arribar a les llibreries.

Ha guanyat diversos premis literaris, com el de Bancaixa, Vicent Silvestre, el de la crítica de l'IIFV, Vila de l'Eliana, Ciutat de Vila-real, Torrent i de Borriana.Valoració del jurat:

El jurat, format per Pilar Puchades, Iolanda Marco, Xavier Bertran, Francesc Rodrigo i Núria Sendra, ha volgut reconéixer la gran qualitat de l'obra Al punt de mira.

Finalment, ha decidit, per majoria, atorgar el guardó a l'obra titulada La maledicció del grial càtar, que, un cop oberta la plica, ha resultat ser de Joan Pla. L'ha qualificat com una novel•la d'aventures i d'intriga, de la qual destacat la vivesa del tractament, l'adequació al públic juvenil, el rerefons històric i el final sorprenent .Si has participat en el premi, visita les Preguntes més freqüents

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada